Moet je bij licht letsel ook een letselschade-expert inschakelen?

Gepost 15-12-2023, Redactie letselschade.nl

Jaarlijks dienen tienduizenden mensen in Nederland vanwege lichte verwondingen na een ongeval een letselschadeclaim in. Het kan bijvoorbeeld gaan om de tijdelijke gevolgen van een verkeersongeval, een bedrijfsongeval of een medische fout.

Misschien denkt u dat een claim bij licht letsel wel zonder deskundige rechtshulp kan worden afgewikkeld. U vreest wellicht ‘juridisch gedoe’ en wilt snel tot een oplossing komen, rechtstreeks met de aansprakelijke verzekeraar. Maar daarmee doet u zichzelf tekort.

Recent onderzoek bevestigt dat uw schadevergoeding dan hoogstwaarschijnlijk behoorlijk lager zal zijn. Daarom adviseert Jurilex Letselschade u om toch vooral juridisch advies in te winnen bij letselschade, ook ingeval van licht letsel.

Wat is licht letsel?

Van licht letsel is sprake als het letsel volledig geneest binnen zes maanden. U kunt denken aan kneuzingen, eerste- of tweedegraads brandwonden of eenvoudige botbreuken. Verzekeraars wikkelen letselschadeclaims met licht letsel het liefst rechtstreeks af met de benadeelden, want zo besparen ze veel geld.

Letselschade? Meld het direct!

Is er sprake van letsel na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Wilt u de schade verhalen? Onze letselschadejuristen helpen kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding!

Waarom is het onverstandig om een letselschadeclaim zonder belangenbehartiger af te wikkelen?

Uit recent onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam blijkt dat de schadevergoeding die u ontvangt als u geen gebruik maakt van een belangenbehartiger aanmerkelijk lager ligt dan wanneer u wel rechtshulp inschakelt. De verschillen zijn groot. Uit het onderzoek bleek dat uw schadevergoeding twee- tot viermaal hoger is als u wél een letselschade-expert inschakelt.

Verzekeraars willen het u zo gemakkelijk mogelijk maken. Ze hebben voor het berekenen van de schade bij licht letsel een rekentool ontwikkeld waarmee u zelf het schadebedrag kunt berekenen, waarna direct de claim kan worden geregeld. Het doel van verzekeraars is om hiermee lichte letselschades nog sneller en goedkoper af te wikkelen.

Hoewel deze methode als voordeel heeft dat u zeer snel duidelijkheid heeft, raden wij u toch af om op deze basis uw letselschade af te wikkelen. Bij een snelle definitieve regeling, zonder advies van een expert, loopt u het risico dat er schadeposten worden gemist en dat lang niet alle schade wordt vergoed. De kans dat u uzelf tekort doet is zelfs 100%, blijkt uit het onderzoek van de VU.

De gevolgen daarvan kunnen ernstig zijn. U kunt op de langere termijn tegen financiële problemen aanlopen, vooral wanneer uw klachten toch hardnekkiger blijken te zijn dan u aanvankelijk dacht. Maar als u hebt getekend voor een snelle lage schadevergoeding, dan kunt u daar niet meer op terug komen.

Vraag altijd advies van een specialist zoals Jurilex Letselschade

U voorkomt deze problemen door Jurilex Letselschade om advies te vragen, ook als er ‘slechts’ sprake is van licht letsel. Wij zijn volledig gespecialiseerd in alle soorten letselschadezaken, van lichte tot gecompliceerde letselschades. U hoeft bovendien niet bang te zijn voor hoge kosten, want onze hulp is kosteloos. De rekening gaat namelijk naar de aansprakelijke verzekeraar, zonder dat dit ten koste gaat van uw persoonlijke schade.

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend advies over uw letselschade? Neem vandaag nog contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

Misschien vindt u deze artikelen ook interessant:

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

  Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   Waarom zou u een belangenbehartiger inschakelen bij letselschade?Wat moet u doen als uw letselschadezaak is vastgelopen? Call Now Button