5 redenen om wél een belangenbehartiger in te schakelen na een ongeval

Gepost 23-05-2023, Redactie letselschade.nl

Auteur: Mr. S.K. Moest, LLM

Een ongeval zit in een klein hoekje en iedereen kan het overkomen. Denk aan een bedrijfsongeval of een verkeersongeval. Stel: u raakt betrokken bij een verkeersongeval waarbij u als fietser bent aangereden door een automobilist en u heeft als gevolg hiervan letsel opgelopen. Als slachtoffer komt er veel op u af na een dergelijk ongeval. U moet zich mogelijk ziekmelden van uw werk wegens het letsel of u hebt huishoudelijke hulp nodig.

Als slachtoffer komt u mogelijk met vragen te zitten, bijvoorbeeld wat de beste stappen zijn die u kunt ondernemen. En is de inschakeling van een belangenbehartiger wel raadzaam? In dit artikel staat beschreven welke stappen kunnen worden ondernomen en welke redenen er zijn om een belangenbehartiger in te schakelen om u bij deze stappen te ondersteunen.

Een ongeval, wat is dat?

Het is mogelijk dat u een ongeval overkomt, maar wat houdt dit nu precies in? Een ongeval is een onvoorziene gebeurtenis dat u is overkomen met als gevolg dat u lichamelijk letsel oploopt. Voorbeelden van lichamelijk letsel zijn botbreuken, kneuzingen, fracturen en interne bloedingen.

Naast fysiek letsel kan het zijn dat u immateriële schade oploopt. Dit is geestelijke schade die zich kan voordoen in bijvoorbeeld slapeloosheid en angstklachten. Dit soort klachten kunnen voorkomen na ongevallen, zoals een bedrijfsongeval of een verkeersongeval.

Stappen die u kunt nemen na een ongeval

Als slachtoffer hebt u diverse. U kunt bijvoorbeeld recht hebben op een schadevergoeding. Om met een verzekeraar van de wederpartij tot een schadevergoeding te komen kunt u de volgende stappen ondernemen:

Belangenbehartiger inschakelen;

Een belangenbehartiger kan u vertegenwoordigen tijdens het proces dat volgt na uw ongeval. In de volgende paragraaf is ingegaan op de voordelen van het inschakelen van een belangenbehartiger.

Aansprakelijkheid wederpartij;

Om uw schade te kunnen verhalen op de wederpartij is het van belang om als eerste de verzekeraar van de wederpartij te contacteren. U kunt tegen de verzekeraar aanhouden dat u zijn cliënt aansprakelijk stelt voor de schade die u door diegene heeft opgelopen. De verzekeraar zal die aansprakelijkheid erkennen of afwijzen.

In kaart brengen van de schade;

Na het ongeval maakt u kosten. Denk bijvoorbeeld aan eigen risico dat u moet betalen aan uw zorgverzekeraar of de inkomsten die u misloopt, omdat u door uw letsel niet kunt werken. Het kan ook zijn dat u naast uw letsel materiële schade hebt opgelopen (schade aan goederen, zoals uw auto).

Dit zijn kosten die vallen onder het begrip schade. Van belang is om alle documentatie, zoals bonnetjes, te bewaren zodat u uw schade kan aantonen bij de verzekeraar van de wederpartij.

Schadevergoeding vorderen.

Tot slot als u diverse schade in kaart hebt gebracht, kunt u een schadevergoeding vorderen bij de verzekeraar van de wederpartij. Wat en hoe hoog dit bedrag zal zijn, valt niet van tevoren aan te geven.

Dit hangt af van het specifieke geval. Op het moment dat u geen kosten meer maakt en sprake is van een medische eindsituatie is het mogen om over te gaan tot een afwikkelingsfase.

Letselschade? Meld het direct!

Is er sprake van letsel na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Wilt u de schade verhalen? Onze letselschadejuristen helpen kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding!

Vijf redenen om een belangenbehartiger in te schakelen

Op het moment dat u betrokken bent geraakt bij een ongeval is het een optie om een belangenbehartiger in te schakelen. Dit heeft een aantal voorden:

1 | Ontzorgen

Op het moment dat u een belangenbehartiger inschakelt, bijvoorbeeld via Letselschade.nl of via Jurilex Letselschade, neemt diegene alle stappen van u over. Zo kan u zich focussen op uw herstel en hoeft u zich niet druk te maken om correspondentie met de verzekeraar van de wederpartij.

2 | Eén vast aanspreekpunt

De belangenbehartiger staat u bij en zal uw aanspreekpunt zijn. De belangenbehartiger zorgt ervoor dat de aansprakelijkstelling bij de verzekeraar van de wederpartij terecht komt en regelt verdere correspondentie.

3 | Expertise

Een belangenbehartiger heeft alle kennis en ervaring in huis. Diegene kan schade in kaart brengen, weet een redelijke schadevergoeding te vorderen en denkt aan alle kosten die u hebt gemaakt waar u mogelijk zelf niet aan had gedacht.

4 | Kosteloos

Als u besluit een belangenbehartiger in handen te nemen bij Jurilex Letselschade of via LetselSchade.nl zal diegene u geheel kosteloos bijstaan. De belangenbehartiger verhaald zijn kosten namelijk op de wederpartij.

5 | Onafhankelijk

Een belangenbehartiger is een onafhankelijk persoon. Als u een belangenbehartiger inschakelt, zal dit niet iemand zijn die ook bijvoorbeeld in dienst is van de verzekeraar van de wederpartij. De belangenbehartiger zal úw belangen behartigen en niet die van de tegenpartij.

 

Wilt u een belangenbehartiger inschakelen? Neem dan contact met ons op. Wij verzekeren u ervan dat uw belangen zorgvuldig worden behartigd.

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

  Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   Call Now Button