5 redenen om wél een belangenbehartiger in te schakelen na een ongeval
Een ongeval zit in een klein hoekje en iedereen kan het overkomen. Denk aan een bedrijfsongeval of een verkeersongeval. Stel: u raakt betrokken bij een verkeersongeval waarbij u als fietser bent aangereden door een automobilist en u heeft als gevolg hiervan letsel opgelopen. Als slachtoffer komt er veel op u af na een dergelijk ongeval. U moet zich mogelijk ziekmelden van uw werk wegens het letsel of u hebt huishoudelijke hulp nodig.
Als slachtoffer komt u mogelijk met vragen te zitten, bijvoorbeeld wat de beste stappen zijn die u kunt ondernemen. En is de inschakeling van een belangenbehartiger wel raadzaam? In dit artikel staat beschreven welke stappen kunnen worden ondernomen en welke redenen er zijn om een belangenbehartiger in te schakelen om u bij deze stappen te ondersteunen.
Een ongeval, wat is dat?
Het is mogelijk dat u een ongeval overkomt, maar wat houdt dit nu precies in? Een ongeval is een onvoorziene gebeurtenis dat u is overkomen met als gevolg dat u lichamelijk letsel oploopt. Voorbeelden van lichamelijk letsel zijn botbreuken, kneuzingen, fracturen en interne bloedingen.
Naast fysiek letsel kan het zijn dat u immateriële schade oploopt. Dit is geestelijke schade die zich kan voordoen in bijvoorbeeld slapeloosheid en angstklachten. Dit soort klachten kunnen voorkomen na ongevallen, zoals een bedrijfsongeval of een verkeersongeval.
Stappen die u kunt nemen na een ongeval
Als slachtoffer hebt u diverse. U kunt bijvoorbeeld recht hebben op een schadevergoeding. Om met een verzekeraar van de wederpartij tot een schadevergoeding te komen kunt u de volgende stappen ondernemen:
Belangenbehartiger inschakelen;
Een belangenbehartiger kan u vertegenwoordigen tijdens het proces dat volgt na uw ongeval. In de volgende paragraaf is ingegaan op de voordelen van het inschakelen van een belangenbehartiger.
Aansprakelijkheid wederpartij;
Om uw schade te kunnen verhalen op de wederpartij is het van belang om als eerste de verzekeraar van de wederpartij te contacteren. U kunt tegen de verzekeraar aanhouden dat u zijn cliënt aansprakelijk stelt voor de schade die u door diegene heeft opgelopen. De verzekeraar zal die aansprakelijkheid erkennen of afwijzen.
In kaart brengen van de schade;
Na het ongeval maakt u kosten. Denk bijvoorbeeld aan eigen risico dat u moet betalen aan uw zorgverzekeraar of de inkomsten die u misloopt, omdat u door uw letsel niet kunt werken. Het kan ook zijn dat u naast uw letsel materiële schade hebt opgelopen (schade aan goederen, zoals uw auto).
Dit zijn kosten die vallen onder het begrip schade. Van belang is om alle documentatie, zoals bonnetjes, te bewaren zodat u uw schade kan aantonen bij de verzekeraar van de wederpartij.
Schadevergoeding vorderen.
Tot slot als u diverse schade in kaart hebt gebracht, kunt u een schadevergoeding vorderen bij de verzekeraar van de wederpartij. Wat en hoe hoog dit bedrag zal zijn, valt niet van tevoren aan te geven.
Dit hangt af van het specifieke geval. Op het moment dat u geen kosten meer maakt en sprake is van een medische eindsituatie is het mogen om over te gaan tot een afwikkelingsfase.
Letselschade? Meld het direct!
Vijf redenen om een belangenbehartiger in te schakelen
Op het moment dat u betrokken bent geraakt bij een ongeval is het een optie om een belangenbehartiger in te schakelen. Dit heeft een aantal voorden:
1 | Ontzorgen
Op het moment dat u een belangenbehartiger inschakelt, bijvoorbeeld via Letselschade.nl of via Jurilex Letselschade, neemt diegene alle stappen van u over. Zo kan u zich focussen op uw herstel en hoeft u zich niet druk te maken om correspondentie met de verzekeraar van de wederpartij.
2 | Eén vast aanspreekpunt
De belangenbehartiger staat u bij en zal uw aanspreekpunt zijn. De belangenbehartiger zorgt ervoor dat de aansprakelijkstelling bij de verzekeraar van de wederpartij terecht komt en regelt verdere correspondentie.
3 | Expertise
Een belangenbehartiger heeft alle kennis en ervaring in huis. Diegene kan schade in kaart brengen, weet een redelijke schadevergoeding te vorderen en denkt aan alle kosten die u hebt gemaakt waar u mogelijk zelf niet aan had gedacht.
4 | Kosteloos
Als u besluit een belangenbehartiger in handen te nemen bij Jurilex Letselschade of via LetselSchade.nl zal diegene u geheel kosteloos bijstaan. De belangenbehartiger verhaald zijn kosten namelijk op de wederpartij.
5 | Onafhankelijk
Een belangenbehartiger is een onafhankelijk persoon. Als u een belangenbehartiger inschakelt, zal dit niet iemand zijn die ook bijvoorbeeld in dienst is van de verzekeraar van de wederpartij. De belangenbehartiger zal úw belangen behartigen en niet die van de tegenpartij.
Wilt u een belangenbehartiger inschakelen? Neem dan contact met ons op. Wij verzekeren u ervan dat uw belangen zorgvuldig worden behartigd.
Wij helpen u verder.
Contact
U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.
Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag.Â