Waarom zou u een belangenbehartiger inschakelen bij letselschade?

Gepost 30-11-2023, Redactie letselschade.nl

Wanneer u door een ongeval letselschade heeft opgelopen, bijvoorbeeld bij een verkeersongeval of een bedrijfsongeval, en iemand anders is daarvoor verantwoordelijk, dan heeft u recht op schadevergoeding. Onder de verhaalbare schade vallen alle kosten die u maakt in verband met uw letsel. Daarnaast heeft u recht op smartengeld.

Is het verstandig om bij het verhalen van de schade een belangenbehartiger in te schakelen? Daarover gaat dit artikel van Jurilex Letselschade.

Zeker bij licht letsel regelen verzekeraars de schade graag direct met u, zonder de tussenkomst van een belangenbehartiger Dat gaat sneller en is voor hen goedkoper. Het gunstige voor u is in zo’n geval dat u snel duidelijkheid heeft. Maar er kleven ook belangrijke nadelen aan deze directe schadeafwikkeling.

Wetenschappelijk onderzoek

De Vrije Universiteit Amsterdam heeft wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de vraag of het verschil maakt om een letselschade rechtstreeks met de aansprakelijke verzekeraar af te wikkelen, of met hulp van een belangenbehartiger. In het onderzoek werd gekeken naar verschillende soorten letselschadezaken, bijvoorbeeld breuken, whiplashzaken, kneuzingen en schaafwonden. Zowel lichtere als zwaardere letselschadezaken werden in het onderzoek betrokken.

De conclusie uit het onderzoek is duidelijk. In de zaken mét een belangenbehartiger werden aanmerkelijk hogere schadevergoedingen betaald dan in de zaken zonder belangenbehartiger. De vergoedingen waren zelfs twee- tot viermaal zo hoog als in de zaken zonder een belangenbehartiger

Letselschade? Meld het direct!

Is er sprake van letsel na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Wilt u de schade verhalen? Onze letselschadejuristen helpen kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding!

Belangrijke factoren

Natuurlijk zijn er in een letselschadezaak meer aspecten van belang dan alleen de hoogte van de schade. Ook de voortgang en totale doorlooptijd moet in de gaten worden gehouden. Bovendien zit niemand te wachten op een traject met veel conflicten en (wellicht) juridische procedures.

Maar de hoogte van de financiële compensatie is natuurlijk wel één van de belangrijkste criteria voor een goede schaderegeling, al is het maar om financiële problemen op de langere termijn te voorkomen.

De kosten van rechtshulp

Het inschakelen van een professionele belangenbehartiger is kosteloos als de aansprakelijkheid van de veroorzaker van het ongeval vaststaat. Dat komt omdat de aansprakelijke verzekeraar de kosten van rechtshulp van het slachtoffer moet vergoeden. U heeft er zelfs geen omkijken naar en hoeft niets voor te schieten. Dat is wel zo geruststellend.

U begrijpt dat wij als belangenbehartiger u aanraden om bij letselschade altijd een belangenbehartiger te raadplegen. Zeker in gevallen waarbij het letsel ernstiger of de hersteltijd langduriger is dan aanvankelijk werd gedacht, kan de afwikkeling zonder belangenbehartiger grote problemen opleveren bij het slachtoffer.

Meer weten?

Wilt u meer weten, of wilt u uw letselschadezaak aan ons voorleggen? Wij staan voor u klaar. Neem contact op met Jurilex Letselschade voor de beste juridische begeleiding in letselschadezaken.

Gerelateerde artikelen

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

  Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   Sociale zekerheid na een ongeval met letselschadeMoet je bij licht letsel ook een letselschade-expert inschakelen? Call Now Button