Op zoek naar goede hulp bij letselschade? Kies voor een specialist met keurmerk!

Gepost 16-10-2023, Redactie letselschade.nl

Personen die gewond zijn geraakt bij ongevallen, zoals verkeersongevallen of arbeidsongevallen, hebben het recht om schadevergoeding te vorderen van de aansprakelijke partij. Om ervoor te zorgen dat alle letselschade wordt vergoed, is gespecialiseerde rechtsbijstand van groot belang. Bij voorkeur een letselschadekantoor met keurmerk letselschade. Maar welke soorten hulp zijn er en waar moet je op letten bij het kiezen van een belangenbehartiger? Het is verstandig om dat vooraf goed op een rijtje te zetten, om te voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt.

Letselschadekantoren met keurmerk letselschade

Een zoekmachine zoals Google of Bing kan uitkomst bieden wanneer u online op zoek bent naar een letselschadekantoor met het keurmerk letselschade. Google heeft deze bedrijven echter niet gecontroleerd om te zien of ze de gewenste kwaliteit kunnen leveren. Let dan bijvoorbeeld op klanten beoordelingen in vorm van reviews op de website van het keurmerk kantoor. Zijn deze klantenreviews daadwerkelijk geschreven door voormalig cliënten die het letselschadekantoor heeft bijgestaan? 

Het is daarom belangrijk om te weten waar u op moet letten, anders krijgt u wellicht spijt van uw beslissing om een letselschadekantoor zonder het keurmerk letselschade in te schakelen. 

Daarnaast is het  belangrijk om te weten dat het verlenen van rechtsbijstand bij het verhalen van letselschade een specialistisch juridisch beroep is. Helaas zijn er veel bedrijven die u gouden bergen beloven, maar dat niet waar kunnen maken. Of een dergelijk kantoor het letselschade keurmerk voert, is dan te bezien. Valse beloftes en het scheppen van hoge verwachtingen kunnen bovendien tot problemen leiden, waaronder een te lage vergoeding of een onnodig langdurig of problematisch claimproces.

Letselschade? Meld het direct!

Is er sprake van letsel na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Wilt u de schade verhalen? Onze letselschadejuristen helpen kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding!

Deskundige hulp

Niet iedereen die zich voordoet als letselschadespecialist heeft de expertise om slachtoffers adequaat te helpen. Hoe zie je het verschil tussen goede en slechte belangenbehartigers?

Daarvoor bestaat in Nederland een Nationaal Keurmerk Letselschade. Het keurmerk wordt alleen aan een bedrijf verleend als er wordt voldaan aan kwaliteitseisen. Zo moeten experts die slachtoffers begeleiden een NIVRE-opleidingstraject volgen. Hierdoor wordt de kwaliteit die deze professionals aan hun cliënten kunnen leveren gewaarborgd.

Houders van het Nationaal Keurmerk Letselschade worden bovendien jaarlijks gecontroleerd door onafhankelijke auditors. Alleen als u een keurmerkkantoor inschakelt, bent u verzekerd van de beste hulp bij letselschade. 

Letselschade.nl is houder keurmerk letselschade

Uiteraard beschikt letselschade.nl, een onderdeel van Jurilex Letselschade, over het Nationaal Keurmerk Letselschade. Daardoor kunt u bij ons kantoor rekenen op de beste hulp bij het verhalen van uw letselschade.

Gerelateerde artikelen

Misschien vindt u deze artikelen ook interessant:

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

  Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   Letselschade door ongeval met heftruckLetselschade door ongeval met een landbouwvoertuig Call Now Button