Het melden van een bedrijfsongeval

Jaarlijks raken er een groot aantal werknemers gewond door ongevallen. Een werkgever heeft richting zijn werknemers op grond van de wet een zorgplicht. Hij moet dan ook alle nodige maatregelen nemen om de veiligheid van zijn werknemers te garanderen en risico’s te beperken. Lees er meer over.

8 tips om ongevallen te voorkomen

Elk jaar lopen honderden werknemers letselschade op door werken op hoogte. Tien tot dertig mensen (in de bouw) moeten hun val met de dood bekopen. Werkgevers riskeren een forse boete als hun mensen niet veilig werken. Hier leest u 8 tips om letselschade te voorkomen.

Letselschade opgelopen door een val tijdens het werk. Is de werkgever aansprakelijk?

Aan uw werk zitten verschillende risico's verbonden. Een ongeval op het werk kan u dan ook zo overkomen. Werknemers die letselschade oplopen als gevolg van een val op het werk kunnen hun werkgever mogelijk aansprakelijk stellen voor de geleden letselschade. Maar let op: de aard en omstandigheden van de val zijn hierin wel bepalend. Aan de hand van een aantal voorbeelden leggen wij dit aan u uit.

Ongeluk op het werk met handletsel

In de bouw, industrie, logistiek en agrarische sector worden vaak mensen slachtoffer van een arbeidsongeval. In 2019 kreeg de Inspectie SZW maar liefst 4474 meldingen. Jurilex Letselschade helpt slachtoffers van arbeidsongevallen. Bijvoorbeeld een mevrouw die tijdens haar werk aan een productielijn handletsel opliep. In dit artikel leest u hoe deze zaak gelopen is en wat u kunt doen als het u overkomt.

Verkeersongevallen tijdens werktijd en werkgeversaansprakelijkheid

Jaarlijks raken er nog te veel mensen gewond door een ongeval. Een werknemer kan onder werktijd te maken krijgen met een ongeluk op de werkvloer, maar bijvoorbeeld ook onderweg naar een klant bijvoorbeeld. In dit blog vertellen wij u meer over de aansprakelijkheid van de werkgever bij een verkeersongeval onder werktijd. In het Burgerlijk Wetboek staat in artikel 7:611 dat zowel een werkgever als werknemer verplicht is zich als een goed werkgever en goed werknemer te gedragen. Uit deze vrij open norm kunnen tal van concrete verplichtingen voor de werkgever en (in mindere mate) de werknemer worden afgeleid.

Maaltijdbezorger en verkeersongeval met de e-bike? Dit moet je weten

Heb je tijdens je werk een ongeluk gekregen of veroorzaakt met de e-bike? In dit artikel lees je alles wat je moet weten. Nu mensen door de coronamaatregelen al een tijdje niet uit eten kunnen, worden er nog vaker dan anders maaltijden besteld. Dat betekent voor maaltijdbezorgers dat ze meer de weg op moeten – en dat is steeds vaker met een e-bike. Het kan gebeuren dat je een verkeersongeluk krijgt met letselschade. De kans is groot dat je recht hebt op schadevergoeding. Maar hoe zit het als jij zelf schade veroorzaakt? In dit artikel lees je hoe dat zit. RTL Nieuws meldde vorig jaar nog dat zeker tweemaal per week een maaltijdbezorger betrokken is bij een verkeersongeluk. Uit hun onderzoek bleek dat dat in 2018 maar liefst 116 keer voorkwam. Meer dan de helft moest met een ambulance naar het ziekenhuis.

page 1 of 2