Een ongeval op het werk met handletsel

Gepost 30-03-2022

Aan elke soort arbeid zitten risico’s verbonden. Vooral in bepaalde sectoren, waaronder de bouw en industrie, is de kans op een ongeval op het werk groter. Het overkwam een van onze cliënten. Door een arbeidsongeval liep ze letselschade op waardoor ze tijdelijk arbeidsongeschikt raakte en extra kosten maakte. Ze schakelde de juridische hulp in van mr. Jeroen Derks, Senior letselschadejurist bij Jurilex Letselschade. In deze blog verteld hij hoe hij haar heeft bijgestaan een rechtvaardige schadevergoeding te verhalen bij de aansprakelijke tegenpartij.  

Het klinkt afschuwelijk en – eerlijk is eerlijk – dat was het ook. Een van onze cliënten werkte samen met haar collega’s aan een productielijn. Mevrouw stond aan het eind van de productielijn, waar de knip- en plakmachine stond. Na de controle van de pakketten die over de lijn kwamen, tilde mevrouw het pakket in deze machine, die uit diverse bewegende onderdelen bestond. Op een zeker moment echter haperde de machine, waardoor de hand van mevrouw tussen een bewegend deel kwam. Het gevolg: serieus handletsel. Hierdoor kon zij tijdelijk niet werken waardoor ze een deel van haar inkomen verloor. Daarnaast moest ze medische kosten maken omdat niet alles werd gedekt door de zorgverzekeraar én had ze tijdelijk hulp nodig in de huishouding.

Arbeidsongeval en aansprakelijkheid

Wie is er aansprakelijk bij een dergelijk ongeval? Jeroen Derks zegt hierover: “De werkgever van mevrouw gaf aan dat zij bij het ongeval direct op de noodknop had moeten drukken die zich op de plek bevond waar zij op dat moment werkte. Mevrouw gaf echter aan dat ze snel moest handelen en er bovendien geen noodknop was op haar plek aan de productielijn. Deze noodknop zat in het midden van de productielijn en had zij nooit kunnen bereiken.”

Letselschade: niet alleen te regelen vanaf een bureau

Samen met de schaderegelaar van de wederpartij ging Jeroen naar mevrouw thuis toe om te bespreken wat er precies gebeurd was. De aansprakelijkheid werd een discussie. Jeroen: “Daarop heb ik voorgesteld om samen met de schaderegelaar te gaan kijken aan de productielijn. Daar bleek dat de noodknop zich inderdaad niet bevond op de werkplek van mevrouw. Daarna was snel helder dat de wederpartij – de werkgever dus – aansprakelijk was en konden we de schade gaan regelen.” Jeroen vindt dat een letselschadejurist niet alleen achter een bureau kan werken. “Bij Jurilex Letselschade zetten we voor onze cliënten die extra stap; we gaan ter plekke kijken. Je moet soms letterlijk kunnen zien wat er gebeurd is en waarom. Veel ‘gewone’ rechtsbijstandsverzekeraars doen dat niet, zij hebben er vaak geen tijd voor. Wij maken daarin echt het verschil .”

Letselschade? Meld het direct!

Is er sprake van letsel na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Wilt u de schade verhalen? Onze letselschadejuristen helpen kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding!

Schadevergoeding bij arbeidsongeval

Al met al liep deze letselschadezaak 1,5 jaar. Waarom was dat zo, als duidelijk was dat de werkgever aansprakelijk was? Jeroen legt uit: “Dat heeft ermee te maken dat je bij een letselschadezaak vaak het medisch verloop wilt volgen. Mevrouw was tijdelijk arbeidsongeschikt en verloor daarmee een deel van haar inkomen. Daarnaast had ze hulp in de huishouding nodig en de zorgverzekeraar dekte niet alle medische kosten. In die eerste fase heeft mevrouw deze kosten vergoed gekregen. Pas toen het medisch verantwoord was, hebben we de volledige schadevergoeding berekend. Dit bedrag – minus de voorschotten die ze eerder had gekregen – kreeg zij uitgekeerd via de verzekeraar van de wederpartij.”

Letselschade is maatwerk

Jeroen geeft aan dat zijn werk altijd maatwerk is. “Geen zaak is hetzelfde en geen mens is hetzelfde. De cliënt is bepalend in de uitkomst. Voor sommige mensen is de hoogte van de schadevergoeding het belangrijkst, terwijl anderen bijvoorbeeld vooral willen focussen op re-integratie in het arbeidsproces. Daarnaast is het letselschade vak heel breed. Ik zeg altijd: je bent zo goed als je laatste zaak. Bij Jurilex Letselschade willen we allemaal topkwaliteit leveren. Alle vestigingen doen dat doordat er ervaren mensen zitten. Mijn grote voordeel is dat ik niet alleen aan de kant van het slachtoffer heb gestaan – zoals ik nu doe – maar dat ik ook bij verzekeraars heb gewerkt. Ik weet daardoor hoe de hazen lopen.”

Letselschade door bedrijfsongeval? Altijd melden!

Hebt u een ongeluk gehad op uw werk? Wij helpen u om een rechtvaardige schadevergoeding te verhalen. Wij hebben letselschadespecialisten in elke provincie. Hierdoor is er altijd een expert bij u in de buurt. Onze letselschadespecialisten staan u graag bij, vraag hen naar de juridische mogelijkheden na uw ongeval en hoor direct of wij uw zaak kosteloos in behandeling kunnen nemen.

Over Jeroen Derks

Jeroen leidt sinds 2017 de Jurilex Letselschade-praktijk in Veldhoven. Na zijn Rechtenstudie aan de Universiteit Tilburg heeft hij zich gespecialiseerd in letselschade. Het boeiende aan zijn vak vindt Jeroen dat bij letselschade verschillende disciplines samenkomen: verzekeringsrecht, arbeidsreïntegratie, maar ook de medische en emotionele kant. Deze verschillende aspecten maken elke zaak uniek.

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

  Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   illustratie letselschade verzekering Call Now Button