Letselschade opgelopen door een val tijdens het werk. Is de werkgever aansprakelijk?
Aan uw werk zitten verschillende risico's verbonden. Een ongeval op het werk kan u dan ook zo overkomen. Werknemers die letselschade oplopen als gevolg van een val op het werk kunnen hun werkgever mogelijk aansprakelijk stellen voor de geleden letselschade. Maar let op: de aard en omstandigheden van de val zijn hierin wel bepalend. Aan de hand van een aantal voorbeelden leggen wij dit aan u uit.
Wat is de maximale letselschade claim termijn?
De schadeclaim tegen de veroorzaker moet binnen een bepaalde tijd worden aangekaart. Wanneer uw vordering niet binnen de wettelijke verjaringstermijn bekend maakt bij de tegenpartij, kan uw vordering niet meer in rechte afgedwongen worden. In deze blog leggen wij de verjaringstermijn verder aan u uit.
Ongeluk op het werk met handletsel
In de bouw, industrie, logistiek en agrarische sector worden vaak mensen slachtoffer van een arbeidsongeval. In 2019 kreeg de Inspectie SZW maar liefst 4474 meldingen. Jurilex Letselschade helpt slachtoffers van arbeidsongevallen. Bijvoorbeeld een mevrouw die tijdens haar werk aan een productielijn handletsel opliep. In dit artikel leest u hoe deze zaak gelopen is en wat u kunt doen als het u overkomt.
Het coronavirus en de zorgplicht van de werkgever
Week 12 ten tijde van COVID-19. Na eerder de kapperszaken en basisscholen, mogen vanaf 1 juni ook horecazaken en culturele instellingen de deuren openen. Weliswaar onder strenge voorwaarden, maar Nederland kijkt er reikhalzend naar uit. Een werkgever heeft op grond van de wet een zorgplicht. Hij moet dan ook alle nodige maatregelen nemen om de veiligheid van zijn werknemers te garanderen en risico’s te beperken. Maar ondanks alle voorzorgsmaatregelen die een werkgever neemt, kan het gebeuren dat een bedrijfsongeval plaatsvindt. Een werknemer komt bijvoorbeeld ten val op een bouwterrein of hij raakt bekneld tijdens zijn werkzaamheden. In sommige gevallen volstaat een interne melding binnen het bedrijf, maar andere gevallen heeft de werkgever de plicht om een ongeval te melden bij de arbeidsinspectie. Toch blijft het kabinet hameren op de anderhalvemeter-maatregel en als het aan hen ligt blijven we nog maandenlang thuiswerken. Maar waar de een beschikt over een volledig ingericht thuiskantoor, zit de ander aan de keukentafel. Dat roept vragen op, want wat houdt een goede werkplek precies in? En wat zijn de plichten van de werkgever?