Wat is het gevaarlijkste vervoermiddel in het Nederlandse verkeer? Het antwoord zal u misschien verbazen: de scootmobiel. Hiermee gebeuren namelijk veel meer ongelukken dan met andere vervoersmiddelen, zoals een auto of een scooter.
Dat blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Scootmobielgebruikers lopen een groot risico op een ongeluk met ernstige letselschade.
In 2022 werden maar liefst 88.000 fietsers behandeld op de spoedeisende hulp. Ruim twee derde van hen had ernstig letsel. Deze letselschadeslachtoffers komen in veel gevallen in aanmerking voor letselschadevergoeding. Hoe zit het als ze op een e-bike reden?
De herfst is weer in volle gang. Het aantal dagen met koud, mistig en regenachtig neemt weer toe. Daarom is het belangrijk dat verkeersdeelnemers extra goed opletten. Lees hier onze tips.
Het aantal verkeersslachtoffers in Nederland stijgt in schrikbarend tempo. Na een rustige periode in het verkeer door de coronamaatregelen, waaronder het verplichte thuiswerken, is er dagelijks weer sprake van veel verkeersdrukte.
Vooral jonge kinderen lopen een grotere kans op een fietsongeluk. Zij nemen meer risico’s en kunnen de eventuele gevolgen hiervan minder goed overzien. Lees hier meer over de oorzaak en de gevolgen.
Dat kans op een aanrijding op de fiets groot is, dat zal u vast niet verbazen. Twee derde van alle verkeersslachtoffers zijn fietser. Door de vele verschillende soorten fietsen die op de markt verschijnen, verwacht VeilgiheidNL dat het aantal fietsongevallen in de aankomende jaren zal toenemen. Als u wordt aangereden op de fiets, heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding voor uw opgelopen letsel. In deze blog leggen wij uit wat u moet doen bij een aanrijding met de fiets.
Met de zomervakantie in zicht en weinig tot geen coronaregels en beperkingen is heel Nederland toe aan vakantie. Of u nu vakantie gaat vieren in de bergen van Italië, op een camping in Zuid-Frankrijk of in eigen land verblijft, ook hier lonken gevaren. Wanneer u letselschade oploopt bij een ongeval tijdens uw vakantie, wilt u hoogstwaarschijnlijk graag weten welke rechten u heeft. Dit kan echter verschillen door het land waar het ongeval heeft plaatsgevonden. In deze blog leggen wij dit verder uit.
De schadeclaim tegen de veroorzaker moet binnen een bepaalde tijd worden aangekaart. Wanneer uw vordering niet binnen de wettelijke verjaringstermijn bekend maakt bij de tegenpartij, kan uw vordering niet meer in rechte afgedwongen worden. In deze blog leggen wij de verjaringstermijn verder aan u uit.
Heeft u letselschade opgelopen tijdens het wielrennen? Komt u in botsing met een andere weggebruiker of komt u ten val door een slecht wegdek? In veel gevallen heeft u recht op letselschadevergoeding. In deze blog gaan we in op 4 situaties én leest u wat u moet doen om uw schadevergoeding te claimen bij de aansprakelijke tegenpartij.
Een whiplash: daar kunt u flink last van hebben – en soms houden. Een van onze cliënten overkwam het. Onze juriste zorgde ervoor dat deze mevrouw de schadevergoeding kreeg waar ze recht op had, zodat ze zich in alle rust kon richten op haar herstel. In dit artikel leest u hoe deze zaak gelopen is en wat u kunt doen als het u overkomt.