Letselschade opgelopen in het OV? Dit kunt u doen

Heeft u letselschade opgelopen in de tram, de trein of de bus? Soms heeft u dan recht op letselschadevergoeding. In dit artikel leggen we uit wat u kunt doen als in het openbaar vervoer letsel oploopt. In de auto is het dragen van de gordel verplicht. Maar stapt u in het openbaar vervoer, dan zijn er doorgaans geen riemen. En als de bestuurder dan plots hard op de rem moet, beland u soms voor u het weet bij uw overbuurman of -vrouw op schoot. Dat is nog tot daar aan toe, maar u kunt bij een noodstop ook ernstig gewond raken. Wie is er dan aansprakelijk? Je staat in een volle bus op weg naar je werk. De bestuurder moet plots uitwijken voor een overstekende fietser en door de onverwachte beweging kom je ten val en breek je je arm. Je telefoon heeft de val niet overleefd en omdat je ook nog eens bleef haken, zit er nu een flinke scheur in je jas. Kortom: narigheid! Niet alleen kun je nu misschien je werk een tijd niet doen en loop je daardoor inkomsten mis, ook moet de telefoon vervangen worden en je jas in het gunstigste geval gerepareerd. Gelukkig komen deze kosten vaak niet voor je eigen rekening.

Het belang van een Schadeverzekering voor Inzittenden (SVI)

Een Schadeverzekering voor Inzittenden is in Nederland niet verplicht, het biedt uitkomst als je letselschade hebt opgelopen en nu verwikkeld bent in een ellenlange discussie met de aansprakelijke verzekeringsmaatschappij. In dit artikel leggen we uit wat de toegevoegde waarde is van deze verzekering. Wanneer je als bestuurder van een gemotoriseerd voertuig als gevolg van een verkeersongeval letselschade oploopt, ben je niet vanzelfsprekend verzekerd van dekking van deze letselschade. Alleen wanneer de schuld van de wedepartij kan worden aangetoond, kan deze met succes aansprakelijk worden gesteld en de letselschade worden verhaald. Maar wat als er een ellenlange discussie met de verzekeraar ontstaat omtrent de toedracht van het ongeval of de schuld van het ongeval ligt bij de bestuurder zelf? Een schadeverzekering voor Inzittenden (SVI) kan uitkomst bieden en in dit artikel leggen wij je uit waarom.

Heb je als medepassagier recht op een schadevergoeding?

Heeft een medepassagier recht op een schadevergoeding als er sprake is van een verkeersongeval? Een goede vraag! In de meeste gevallen kan een inzittende de letselschade verhalen op een verzekeraar. In dit artikel vertellen we hoe dit in zijn werk gaat. Iedereen zit weleens als medepassagier bij iemand in de auto. Je vertrouwt de bestuurder waarbij je instapt en jullie verwachten de eindbestemming veilig te halen. Hoe veilig de bestuurder ook mag rijden, een verkeersongeluk zit in een klein hoekje en kan helaas iedereen overkomen. De bestuurders van de betrokken auto’s vullen samen het schade aangifteformulier in. Fijn, maar hoe zit het nu met jouw schade als mede-inzittende? Graag leggen wij dit aan je uit!