Moet je bij licht letsel ook een letselschade-expert inschakelen?

Jaarlijks dienen tienduizenden mensen in Nederland vanwege lichte verwondingen na een ongeval een letselschadeclaim in. Het kan bijvoorbeeld gaan om de tijdelijke gevolgen van een verkeersongeval, een bedrijfsongeval of een medische fout. Misschien denkt u dat een claim bij licht letsel wel zonder deskundige rechtshulp kan worden afgewikkeld. U vreest wellicht ‘juridisch gedoe’ en wilt snel tot een oplossing komen, rechtstreeks met de aansprakelijke verzekeraar. Maar daarmee doet u zichzelf tekort. Recent onderzoek bevestigt dat uw schadevergoeding dan hoogstwaarschijnlijk behoorlijk lager zal zijn. Daarom adviseert Jurilex Letselschade u om toch vooral juridisch advies in te winnen bij letselschade, ook ingeval van licht letsel.

Waarom zou u een belangenbehartiger inschakelen bij letselschade?

Wanneer u door een ongeval letselschade heeft opgelopen, bijvoorbeeld bij een verkeersongeval of een bedrijfsongeval, en iemand anders is daarvoor verantwoordelijk, dan heeft u recht op schadevergoeding. Onder de verhaalbare schade vallen alle kosten die u maakt in verband met uw letsel. Daarnaast heeft u recht op smartengeld. Is het verstandig om bij het verhalen van de schade een belangenbehartiger in te schakelen? Daarover gaat dit artikel van Jurilex Letselschade.

Letselschade opgelopen door een val tijdens het werk. Is de werkgever aansprakelijk?

Aan uw werk zitten verschillende risico's verbonden. Een ongeval op het werk kan u dan ook zo overkomen. Werknemers die letselschade oplopen als gevolg van een val op het werk kunnen hun werkgever mogelijk aansprakelijk stellen voor de geleden letselschade. Maar let op: de aard en omstandigheden van de val zijn hierin wel bepalend. Aan de hand van een aantal voorbeelden leggen wij dit aan u uit.

Letselschade tijdens vakantie?!

Met de zomervakantie in zicht en weinig tot geen coronaregels en beperkingen is heel Nederland toe aan vakantie. Of u nu vakantie gaat vieren in de bergen van Italië, op een camping in Zuid-Frankrijk of in eigen land verblijft, ook hier lonken gevaren. Wanneer u letselschade oploopt bij een ongeval tijdens uw vakantie, wilt u hoogstwaarschijnlijk graag weten welke rechten u heeft. Dit kan echter verschillen door het land waar het ongeval heeft plaatsgevonden. In deze blog leggen wij dit verder uit.

page 1 of 4