8 tips om ongevallen te voorkomen

Elk jaar lopen honderden werknemers letselschade op door werken op hoogte. Tien tot dertig mensen (in de bouw) moeten hun val met de dood bekopen. Werkgevers riskeren een forse boete als hun mensen niet veilig werken. Hier leest u 8 tips om letselschade te voorkomen.

Letselschade door een dier | Blog

Vandaag is het Dierendag! Hét moment waarop veel baasjes hun trouwe viervoeter extra verwennen. Helaas kan het ook gebeuren dat u wordt gebeten door een hond of lelijk ten val komt bij het paardrijden en hierdoor letsel oploopt. In veel gevallen heeft u dan recht hebt op een vergoeding voor de schade, wist u dat?

Blijvend letsel? Hoe wordt uw schadevergoeding berekend?

Als u letsel heeft opgelopen na een ongeval komen er veel vragen op u af. Als blijkt dat de andere partij verantwoordelijk is voor het ongeval, dan heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Uiteraard zal moeten worden bepaald voor welke schade de tegenpartij verantwoordelijk is en hoe groot de schade precies is. In deze blog leest u hoe de hoogte van uw schadevergoeding bepaald wordt.

Hang geen mondkapje aan binnenspiegel

‘Sorry, maar ik heb je echt niet gezien.’ Van veel slachtoffers die zijn aangereden door een automobilist horen wij dat dit helaas een bekende zin is. Vaak blijkt uit politieonderzoeken dat de bestuurder van de auto wel gekeken heeft, maar het slachtoffer niet opmerkte. Nu steeds meer mensen hun mondkapje aan de binnenspiegel van hun auto hangen, wordt de kans op ongevallen onnodig vergroot. Een dergelijke automobilist wordt in dit soort situaties als aansprakelijke partij gezien en het slachtoffer blijft helaas achter met (letsel)schade. Veilig Verkeer Nederland roept dan ook op om geen mondkapjes meer aan de binnenspiegel van de auto te hangen. Het probleem is dat mensen op de motor, fiets of brommer volledig achter het mondkapje kunnen verdwijnen. Dit kan voor gevaarlijke verkeerssituatie zorgen.

Letselschade: op welke schadevergoeding heeft u mogelijk recht?

Heb je letselschade opgelopen, dan heb je misschien recht op letselschadevergoeding. Welke soorten schadevergoeding zijn er? En hoe vraag je letselschadevergoeding aan? In deze kersverse blog behandelen wij de tien meest voorkomende schadeposten. Een ongeluk in het verkeer waar je niets aan kon doen, een ongeluk op je werk of een medische misser. Soms loop je daarbij letselschade op. Is iemand anders aansprakelijk voor jouw schade? Dan heb je in een aantal gevallen recht op schadevergoeding. Wij zetten 10 veel voorkomende soorten schadevergoeding voor je op een rij én je leest wat jij kunt doen. Er zijn allerlei situaties in het dagelijkse leven waarbij je letselschade kunt oplopen. Letselschade betekent dat je lichamelijke en geestelijke schade oploopt, bijvoorbeeld bij een bedrijfsongeval, tijdens het sporten of op je werk. Krijg je bijvoorbeeld een auto-ongeluk , dan moet je misschien medische kosten maken. En als je auto daarbij beschadigd raakt, komen ook de garagekosten om de hoek kijken. Voor je het weet, heb je een flinke stapel rekeningen liggen. Gelukkig heb je in veel gevallen recht op schadevergoeding.

Aantal ongelukken en slachtoffers met letselschade in het verkeer flink toegenomen

De afgelopen jaren zijn het aantal verkeersongelukken afgenomen. De reden hiervan is simpel: door de corona maatregelen waren er minder verkeersgebruikers op de weg. Op 25 januari werden de eerste corona versoepelingen bekend gemaakt. Door de versoepelingen zijn het aantal letselschadeslachtoffers in het verkeer ook weer toegenomen. Lees hier verder.

page 1 of 3