Aantal ongelukken en slachtoffers met letselschade in het verkeer flink toegenomen

De afgelopen jaren zijn het aantal verkeersongelukken afgenomen. De reden hiervan is simpel: door de corona maatregelen waren er minder verkeersgebruikers op de weg. Op 25 januari werden de eerste corona versoepelingen bekend gemaakt. Door de versoepelingen zijn het aantal letselschadeslachtoffers in het verkeer ook weer toegenomen. Lees hier verder.

Stap zonder winterjas in de auto

Raar maar waar: als je in de auto je winterjas aan hebt, kun je bij een ongeluk ernstig gewond raken. Daarom adviseert bestuurders en passagiers om hun winterjas of donsjack uit te trekken. Hoe dat zit, lees je hier. Bij gladheid en sneeuw is het risico op een ongeluk groter dan normaal, daar schreven we over in dit artikel. Als je dan toch de deur uit moet in winterse omstandigheden, doe dan vooral je jas uit als je in de auto stap

Onder de 18 en bedrijfsongeval? Dit moet je weten

Wist je dat je onder de 18 een aantal werkzaamheden niet mag uitvoeren? Dat is niet voor niets. Bij een ongeluk op je werk is je werkgever (doorgaans) aansprakelijk. Je leest het in dit artikel. We schreven er al over in dit artikel : de meeste bedrijfsongelukken gebeuren in de bouw, industrie, vervoer en opslag en de agrarische sector. Vooral jonge werknemers worden vaak slachtoffer. Ben jij onder de 18 en heb je een bijbaan, of leer en werk je? Dan is het belangrijk dat je samen met je ouders uitzoekt welke rechten en plichten je hebt. Onder de 18 ben je namelijk kwetsbaarder en de wet beschermt jou om die reden.

Andere woning nodig na letselschade: wat dan?

Soms zijn er van die zaken, die blijven ons bij. Bijvoorbeeld onze cliënt die bij een fietsongeval met een andere fietser zo ernstig ten val kwam, dat hij blijvend letsel opliep. Zijn woning moest worden aangepast, maar deze was daarvoor niet geschikt. Er zat niets anders op dan te verhuizen. Maar wie moest de rekening betalen? Bij LetselSchade.nl werken we goed samen met verzekeraars. Als het gaat om letselschadevergoeding, is het zeker niet altijd hard tegen hard. Liever niet zelfs. De meeste verzekeraars van de wederpartij hebben het beste voor met onze cliënten. Maar het gaat niet altijd goed, zoals je kunt lezen in dit artikel van RTL Nieuws. Hieruit blijkt dat er verzekeraars zijn die gemeenten soms laten opdraaien voor kosten die ze eigenlijk zelf zouden moeten betalen. Daardoor hebben slachtoffers van letselschade een lange weg te gaan, want moeten ze nu bij de gemeente zijn of de verzekeraar van de wederpartij als ze kosten maken voor hulp in huis of zelfs een verhuizing? Een goede letselschadespecialist voorkomt kastje-muur en komt voor de cliënt op.

Welke verzekering betaalt mijn (letsel)schadevergoeding?

Het afsluiten van een verzekering verplaats je de risico’s die je in het dagelijks leven loopt naar de verzekeraar. Denk aan het risico op het toebrengen van schade tijdens het autorijden aan een medeweggebruiker of het risico op het door jouw kind toebrengen van schade aan een ander. In Nederland is het mogelijk om voor veel risico’s een verzekering af te sluiten. De aanwezigheid van een verzekering vergroot voor slachtoffers de kans op een schadevergoeding. Indien de dader zelf moet worden aangesproken voor de schade omdat er geen verzekering voorhanden is, bestaat er immers het risico dat de dader niet over voldoende financiële middelen beschikt om jouw schade te vergoeden. In deze blog wordt nader ingegaan op een aantal veel voorkomende verzekeringen in de letselschadepraktijk en wordt er een overzicht gegeven van de verschillende verzekeringen waarop, per soort ongeval, een beroep kan worden gedaan.

Nationaal Keurmerk Letselschade: dáárom is het belangrijk

Sinds 1 januari 2021 is er een Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL) geïntroduceerd. Wat het inhoudt en waarom dat keurmerk belangrijk is, lees je hier. Sinds 1 januari bestaat het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL). Een belangrijk keurmerk, want zo weten slachtoffers van letselschade dat ze te maken hebben met een betrouwbare letselschadespecialist.

page 1 of 2