Aantal ongelukken en slachtoffers met letselschade in het verkeer flink toegenomen in de eerste maanden van 2022

Gepost 22-03-2022

De afgelopen jaren zijn het aantal verkeersongelukken afgenomen. De reden hiervan is simpel: door de corona maatregelen waren er minder verkeersgebruikers op de weg. Op 25 januari werden de eerste corona versoepelingen bekend gemaakt. In de afgelopen maanden is er steeds meer versoepeld, waardoor we steeds minder gebonden zijn aan het thuiszitten. Dit is ook terug te zien in de statistieken. Het aantal ongelukken en slachtoffers met letselschade in het verkeer is weer flink toegenomen.

Verkeersslachtoffers met letselschade in vergelijking met 2021

In vergelijking met 2021 is het aantal verkeerslachtoffers in 2022 toegenomen. Van 1 januari tot en met 7 maart van 2022 vielen er al bijna 2691 ongevallen met één of meer ernstig gewonden of doden; dat waren er 628 meer dan een jaar eerder. Dit blijkt uit de ongevalsdata van Smart Traffic Accident Reporting (STAR), een samenwerking tussen politie, overheid en ANWB.

De oorzaken van de toename van het aantal letselschade slachtoffers in het verkeer

Volgens Paul de Boer, portefeuillehouder verkeer van de Nationale Politie, ligt de oorzaak bij afleiding, te hoge snelheid en rijden onder invloed van alcohol of drugs. Daarnaast gaan steeds meer mensen weer naar kantoor. Na twee jaar thuiswerken zijn veel mensen het thuiswerken beu. De versoepelingen bieden weer mogelijkheden om meer hybride te gaan werken. Door een toename van het aantal verkeersdeelnemers neemt de kans op een ongeval met letselschade ook toe.

Letselschade? Meld het direct!

Is er sprake van letsel na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Wilt u de schade verhalen? Onze letselschadejuristen helpen kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding!

Letselschade ontstaan door een verkeersongeluk

Als u betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval, is het mogelijk dat u letselschade heeft opgelopen. Er is sprake van letselschade als u door toedoen van een ander lichamelijk letsel heeft opgelopen. U heeft recht op een financiële schadevergoeding voor het opgelopen letsel. Waar u als letselschadeslachtoffer van een verkeersongeval recht op hebt, verschilt per situatie. Een uitleg per situatie vindt u hieronder door op een van de linkjes te klikken:

Het menselijk leed achter het ongeval

Een verkeersongeval met letselschade kent alleen maar verliezers. U kiest er niet voor om slachtoffer te worden van een verkeersongeval, er vanuit gaande dat de veroorzaker geen opzet heeft aan het ongeval en de schade waar u nu mee achterblijft. U kunt verdriet ervaren na het ongeval of een angst is ontstaan om weer de weg op te gaan. Een verkeersongeval kan een grote impact hebben op uw leven. U heeft recht op een vergoeding van het emotionele leed dat is ontstaan na het ongeval. Deze vergoeding wordt ook wel smartengeld genoemd. LetselSchade.nl helpt u bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en het realiseren van uw smartengeld vergoeding.

Letselschadevergoeding na een verkeersongeval

De kosten na een ongeval met letselschade kunnen flink in de papieren lopen. Het is niet alleen de materiële schade waar u mee te maken heeft, u komt voor veel andere kosten te staan wanneer u letselschade heeft opgelopen. U moet bijvoorbeeld onder behandeling bij een medisch specialist, u heeft hulp nodig in het huishouden of aanpassingen moeten doorgevoerd worden in uw huis. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden, iedere zaak is uniek.

De kosten die mogelijk voor een vergoeding in aanmerking komen:

 • Medische kosten;
 • Schade aan bezittingen;
 • Misgelopen inkomsten;
 • Aanpassingen in het huis;
 • Kosten voor aangepast vervoer;

LetselSchade.nl helpt u bij het claimen van een rechtvaardige schadevergoeding

Er komt een hoop kijken bij het verhalen van een letselschadevergoeding. Het is daarom verstandig om een letselschade-expert in handen te nemen die voor u aan de slag gaat. U hoeft zich dan alleen te focussen op hetgeen écht belangrijk is; uw herstel.

Onze letselschade-expert staan voor u klaar! Met onze 14 vestigingen is er altijd een expert bij u in de buurt. Meld direct uw schade via het online formulier, of neem telefonisch contact met ons op.

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

  Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   Proces-verbaal opvragen bij letselschade - LetselSchade.nlrekenen schadevergoeding Call Now Button