Hoe vraag ik bij letselschade een kopie van een proces-verbaal op?

Gepost 17-03-2022

Bent u betrokken bij een (ernstig) verkeersongeluk met letselschade? Dan kan het zijn dat de politie een politierapport of proces-verbaal heeft opgesteld. Dit proces-verbaal kan, bij het ontbreken van een schade aanrijdingsformulier, helpen bij het aantonen van de toedracht en de betrokkenheid van de wederpartij richting de aansprakelijke verzekeraar. Van de politie krijgt u echter géén kopie van het politierapport of proces-verbaal. U kunt een kopie tegen betaling opvragen via de Stichting Processen Verbaal.

Waarvoor heb ik een kopie van het proces-verbaal nodig?

In een politierapport of proces-verbaal staan de belangrijkste feiten over het ongeluk en de namen en adressen van de betrokkenen. Deze gegevens kunnen van belang zijn voor het vaststellen van de aansprakelijkheid bij letselschade.

Wilt u een kopie van het proces-verbaal van het verkeersongeval opvragen? Dat kan bij de Stichting Processen Verbaal (Stichting PV).

Het is overigens ook mogelijk dat na het verkeersongeval met letselschade één van onze juristen u ondersteunt bij het aanvragen van een dergelijk proces-verbaal. Aan de hand van het door de politie aan u verstrekte registratienummer kan een specialist de aanvraag voor u verzorgen. De scheelt u weer een administratieve rompslomp.

Hoe vraag ik het proces-verbaal aan?

U kunt het proces-verbaal telefonisch of digitaal aanvragen. Als u vooraf of via uw bank de kosten voor het opvragen van het proces-verbaal betaalt, kunt u de aanvraag voor een politierapport of proces-verbaal via het webformulier doen. Belangrijk is dat u de aanvraag zo volledig mogelijk invult.

Zijn de kentekens niet bij u bekend, of zijn bij het ongeval alleen voertuigen betrokken zonder kenteken (fietsers bijvoorbeeld), dan kunt u het webformulier niet gebruiken.

Neemt u in dat geval telefonisch contact (088-778 11 11) op met de Stichting PV, om te informeren op welke wijze u het rapport/pv alsnog in uw bezit kunt krijgen.

Letselschade? Meld het direct!

Is er sprake van letsel na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Wilt u de schade verhalen? Onze letselschadejuristen helpen kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding!

Wanneer kan ik het proces verbaal opvragen?

Na het verkeersongeval, bijvoorbeeld bij een aanrijding tussen meerdere auto’s , een aanrijding tussen een fietser en een auto , maar ook wanneer u als voetganger bent aangereden door een gemotoriseerd voertuig, kunt u het proces-verbaal opvragen bij de Stichting PV. Uw verzoek moet uiterlijk binnen anderhalf jaar na het verkeersongeval worden gedaan. Doet u de aanvraag later dan deze termijn dan moet u zich wenden tot de politie of het OM waar het proces-verbaal zich in de archieven bevindt.

Wat zijn de kosten van het proces-verbaal?

Per aanvraag betaalt u € 5,45 incl. 21% BTW (tarief per 01-01-2022) op (ING-) rekeningnummer NL29INGB0000569567 ten name van de Stichting Processen Verbaal te Den Haag. BIC/SWIFT code: INGBNL2A. Als de Stichting PV de betaling heeft ontvangen, wordt uw aanvraag in behandeling genomen. Voor iedere aanvraag moet u een aparte overschrijving doen, met bijbehorend betalingskenmerk.

Heeft u na een verkeersongeval met letselschade hulp nodig bij het aanvragen van een proces-verbaal? Of heeft u inmiddels het proces-verbaal ontvangen en bent u op zoek naar juridische hulp bij het claimen van uw letselschade op de aansprakelijke tegenpartij?

Onze letselschadejuristen kunnen u hier kosteloos bij helpen. Vraag naar de juridische verhaalsmogelijkheden in uw zaak.

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

  Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   aansprakelijkheid letselschade voetganger en fietserMeer Verkeersongevallen Meer Verkeer - LetselSchade.nl Call Now Button