Hoe vind ik de beste letselschade advocaat van Nederland?

Gepost 15-10-2022, Redactie letselschade.nl

Letselschade is een ingewikkelde materie en u doet er goed aan om een deskundige te raadplegen wanneer de letselschade verhaald moet worden. Als letselschadeslachtoffer kan u bij het claimen van letselschade een belangenbehartiger zoals een letselschade advocaat inschakelen. Zij geven u advies en verhalen de opgelopen schade bij de aansprakelijke partij.

De beste letselschade advocaat van Nederland

Dagelijks worden wij geconfronteerd met slachtoffers die op zoek zijn naar “de beste letselschade advocaat van Nederland”. We willen immers de beste rechtsbijstand krijgen en de maximale schadevergoeding voor het letsel. In Nederland zijn diverse letselschade advocaten en juristen actief. Van lokale zelfstandigen tot landelijk opererende letselschadebureau’s zoals Jurilex Letselschade.

De afwikkeling van een letselschadezaak kan veel tijd in beslag nemen. Laat u niet verleiden om snel akkoord te gaan met een schikkingsvoorstel van de tegenpartij en het tekenen van een vaststellingsovereenkomst. Het is raadzaam een wel overwogen keuze te maken voor een letselschade advocaat. Vraag u daarbij af:

 • Hoeveel jaar ervaring heeft de letselschade advocaat?
 • Hoeveel ervaring heeft de letselschade advocaat met uw type zaak?
 • Hoe verloopt de communicatie over uw zaak?
 • Wat zijn de reviews en beoordelingen over uw belangenbehartiger?

Gespecialiseerd in mijn letselschade?

Niet iedere advocaat is gespecialiseerd in de letselschade en het aansprakelijkheidsrecht. Zo zijn onze letselschadejuristen gespecialiseerd in het verkeersrecht, werkgeversaansprakelijkheid en dieraansprakelijkheid. U kan zich mogelijk laten bijstaan wanneer u:

De belangenbehartiger is uw persoonlijke aanspreekpunt zo lang uw zaak loopt. U kunt hem of haar alles vragen.

Wat doet een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat behartigt uw belangen bij het claimen van een letselschadevergoeding. De letselschade advocaat inventariseert uw letsel, bekijkt de aansprakelijkheidstelling, stelt de letselschade claim op en ontzorgt u gedurende de afwikkeling van het schaderegelingsproces.

Het is belangrijk dat u zoveel mogelijk zaken over uw letselschade documenteert. Bewaar bijvoorbeeld bonnen, afschriften en betaalwijzen, zodat u deze als bewijs van de gemaakte kosten kan toevoegen aan uw letselschadeclaim.

Wat zijn de stappen bij letselschade?

De stappen die een letselschade advocaat of jurist neemt om uw schade te verhalen, zijn onder andere:

 • Inventariseren van uw letsel
 • Verzamelen van het bewijsmateriaal
 • Aansprakelijk stellen van de schuldige
 • Voorschot op uw schadeclaim bepalen
 • Definitieve claim indienen
 • Afronden van uw letselschadezaak

Weten waar u aan toe bent? Vraag aan een van onze letselschadespecialisten welke stappen wij voor u kunnen nemen.

Gratis rechtsbijstand voor slachtoffers

In Nederland is het zo geregeld dat wanneer u letselschade hebt opgelopen door de schuld van een ander, die persoon of dat bedrijf ook alle kosten van uw juridische bijstand door een letselschade advocaat of jurist moet betalen. De juridische dienstverlening kost u dan niets.

Direct hulp bij letselschade

Heeft u onder werktijd onverhoopt letselschade opgelopen, bent u in het verkeer aangereden of bent u aangevallen door een dier van een ander? Dan kunt u mogelijk uw letselschade gratis laten claimen. Vraag vrijblijvend advies aan onze letselschadespecialisten.

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

  Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   mensen in de bouw aan het werkPersoon bekijkt documenten Call Now Button