Vooral jonge kinderen lopen een grotere kans op een fietsongeluk. Zij nemen meer risico’s en kunnen de eventuele gevolgen hiervan minder goed overzien. Lees hier meer over de oorzaak en de gevolgen.
Dat kans op een aanrijding op de fiets groot is, dat zal u vast niet verbazen. Twee derde van alle verkeersslachtoffers zijn fietser. Door de vele verschillende soorten fietsen die op de markt verschijnen, verwacht VeilgiheidNL dat het aantal fietsongevallen in de aankomende jaren zal toenemen. Als u wordt aangereden op de fiets, heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding voor uw opgelopen letsel. In deze blog leggen wij uit wat u moet doen bij een aanrijding met de fiets.
Het aantal fietsers dat letsel oploopt bij een verkeersongeluk is in de afgelopen jaren flink toegenomen. Jarenlang gaat de discussie: moet een fietshelm verplicht worden? In deze blog lichten we toe wat een fietshelm doet en voor wie het belangrijk is om een te dragen tijdens het fietsen.
Het is weer drukker op de weg. Dit is ook terug te zien in de cijfers van het aantal verkeersslachtoffers met letselschade. Wat zijn precies de oorzaken van een ongeval in het verkeer? In deze blog worden de 6 grootste veroorzakers van letselschade in het verkeer beschreven.
De afgelopen jaren zijn het aantal verkeersongelukken afgenomen. De reden hiervan is simpel: door de corona maatregelen waren er minder verkeersgebruikers op de weg. Op 25 januari werden de eerste corona versoepelingen bekend gemaakt. Door de versoepelingen zijn het aantal letselschadeslachtoffers in het verkeer ook weer toegenomen. Lees hier verder.
De kwetsbare fietser is (net zoals voetgangers) wettelijk beschermd in het verkeer. Lees hier hoe je moet handelen bij een fietsongeval. Voetgangers en fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer. Daarom worden zij in het verkeersrecht extra beschermd wanneer er sprake is van een aanrijding met een motorvoertuig. Maar wie is er aansprakelijk in het geval van een aanrijding tussen twee fietsers of tussen een fietser en een voetganger? In zo’n geval gelden de gebruikelijke regels van het bewijsrecht: de eisende partij zal moeten bewijzen dat de tegenpartij aansprakelijk is voor de aanrijding. In de praktijk kan het gebeuren dat zowel jij als de tegenpartij schuld hebben aan de aanrijding.
Bent u maaltijdbezorger, dan zit u vaak op de weg. Hoewel u er liever niet over nadenkt, kan het gebeuren dat u betrokken raakt bij een verkeersongeval. Hoe zit het dan met uw aansprakelijkheid?
Wij leggen het u graag uit.
Wat als je bij een fietsongeval letselschade oploopt, waardoor je tijdelijk niet kunt werken? Heb je dan recht op een schadevergoeding?
In gesprek met meester in de rechten en Register-Expert Jeroen Damen van LetselSchade.nl uit Goirle.
U bent als fietser betrokken geraakt bij een aanrijding. Hierdoor is schade ontstaan aan uw fiets of persoonlijke bezittingen. In sommige gevallen kan de schade worden hersteld door de fietsenmaker. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat uw fiets dusdanig door de aanrijding is beschadigd dat deze niet meer kan worden gerepareerd. In dat geval wordt uw fiets waarschijnlijk total-loss verklaard. Nadat uw fiets total-loss is verklaard wordt het schadebedrag vastgesteld aan de hand van meerdere factoren, zoals het merk en het bouwjaar van uw fiets. De exacte hoogte van de schade moet worden bepaald door een schade-expert. In sommige gevallen is dit een fietsenmaker.