Hoe bepaal je de waarde van een total-loss fiets na een aanrijding?

Gepost 03-01-2022

U bent als fietser betrokken geraakt bij een aanrijding. Hierdoor is schade ontstaan aan uw fiets of persoonlijke bezittingen. In sommige gevallen kan de schade worden hersteld door de fietsenmaker. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat uw fiets dusdanig door de aanrijding is beschadigd dat deze niet meer kan worden gerepareerd. In dat geval wordt uw fiets waarschijnlijk total-loss verklaard. Nadat uw fiets total-loss is verklaard wordt het schadebedrag vastgesteld aan de hand van meerdere factoren, zoals het merk en het bouwjaar van uw fiets. De exacte hoogte van de schade moet worden bepaald door een schade-expert. In sommige gevallen is dit een fietsenmaker.

Wat moet ik doen als er sprake is van overige schade?

Naast de schade aan uw fiets kan het zijn dat uw persoonlijke bezittingen ook beschadigd zijn geraakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schade aan uw kleding, laptop of telefoon. Daarnaast kan het ook voorkomen dat u zelf gewond bent geraakt. Misschien heeft u hierdoor bijvoorbeeld medische kosten moeten maken. Zorg ervoor dat u alle bewijsstukken die betrekking hebben op de ontstane schade goed bewaart. Hiermee kan de hoogte van het volledige schadebedrag worden vastgesteld.

Heb ik recht op een schadevergoeding?

Als iemand anders de aanrijding heeft veroorzaakt, dan heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. De haalbaarheid van uw claim en de hoogte van de vergoeding zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het beschikbare bewijs en het type voertuig waarmee de aanrijding is veroorzaakt. Bij een aanrijding met een gemotoriseerd voertuig heeft u bijvoorbeeld vrijwel altijd recht op schadevergoeding. Onze deskundige juristen geven u graag vrijblijvend advies op basis van uw specifieke situatie.

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

  Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   fietshelm kinderen verkeer letselschadearbeidsongeschikt fietsongeval Call Now Button