Opletten geblazen: In de herfst vinden de meeste verkeersongevallen plaats

Gepost 22-11-2022, Redactie letselschade.nl

De herfst is weer in volle gang. Het aantal dagen met koud, mistig en regenachtig neemt weer toe. De vorst kan zorgen voor gladheid op wegen, stoepen en paden. Deze ontwikkelingen brengen grote risico’s met zich mee in het verkeer. Niet voor niets is de herfst de periode waarin de meeste verkeersongevallen plaatsvinden. Daarom is het vooral in dit jaargetijde opletten geblazen!

Uit ongevalscijfers van de politie en de ANWB blijkt dat automobilisten, fietsers en voetgangers tijdens de herfstmaanden een aanmerkelijk groter risico lopen om betrokken te raken bij een verkeersongeval dan in andere seizoenen. De maand november steekt er zelfs bovenuit, vanwege de combinatie van grote verkeersdrukte, herfstachtig weer en de steeds vroeger invallende duisternis.

Daarom is het belangrijk dat verkeersdeelnemers extra goed opletten. Doe dus rustig aan, houd voldoende afstand en kijk goed naar andere weggebruikers.

Tips voor uw veiligheid in het verkeer

 • Ga op tijd van huis
 • Doe rustig aan
 • Kijk goed naar de andere weggebruikers
 • Houd voldoende afstand
 • Laat u niet afleiden

Toch een ongeval gehad?

Maar een ongeluk zit soms in een klein hoekje en is niet altijd te voorkomen. Wat te doen als het onverhoopt toch misgaat en u letsel oploopt bij een verkeersongeval? Dan kunt u bij ons terecht. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat alle schade vlot wordt verhaald, zodat u zo snel mogelijk uw leven weer op kunt.

De Senior Letselschadejuristen van letselschade.nl beschikken over het Nationaal Keurmerk Letselschade en hebben vestigingen door heel Nederland. Onze hulp kost u niets, want wij verhalen onze kosten op de aansprakelijke partij.

Letselschade opgelopen?

Heeft u letselschade opgelopen door een ongeval? Neem dan contact met ons op en wij helpen u om uw leven weer op de rit te krijgen. Daarnaast maken we ons er sterk voor om alle schade vergoed te krijgen.

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

  Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   Knooppunt snelwegen van bovenaf gezienillustratie letselschade verzekering Call Now Button