Gepost 14-11-2022, Redactie letselschade.nl

Het aantal verkeersslachtoffers in Nederland stijgt in schrikbarend tempo. Na een rustige periode in het verkeer door de coronamaatregelen, waaronder het verplichte thuiswerken, is er dagelijks weer sprake van veel verkeersdrukte. Dat geldt vooral in de herfstmaanden. Niet alleen de files nemen toe, ook het aantal verkeersongevallen met letselschade.

Aantal ongevallen met letselschade

In de eerste negen maanden van 2022 nam het aantal ongevallen waarbij doden of gewonden te betreuren waren met 3.194 toe tot 16.224 in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Dat is een toename van bijna 25 procent! Dat blijkt uit data van Smart Traffic Accident Reporting (STAR), waarin cijfers van onder andere politie, overheid en ANWB in zijn verwerkt.

Geschokt

Veilig Verkeer Nederland (VVN) reageerde geschokt op de cijfers. De organisatie vindt dat het risico op letselschade in het verkeer onacceptabel groot is geworden en roept op tot intensivering van maatregelen door de overheid: “De grootste verkeersveiligheidswinst kunnen we boeken door het indammen van te hoge snelheden, het voorkomen van alcohol, drugs en lachgas tijdens deelname aan het verkeer en het uitschakelen van interactieve communicatie via de smartphone tijdens het rijden.”

Lachgasverbod

Per 1 januari 2023 geldt een lachgasverbod, wat betekent dat het onder andere verboden wordt om lachgas binnen of buiten het grondgebied van Nederland te brengen, te verkopen of te hebben. Er zijn de laatste jaren tientallen doden en gewonden gevallen bij verkeersongelukken waarbij lachgas in het spel was. Vanuit de samenleving was er de oproep om recreatief gebruik van lachgas te verbieden.

Verkeersveiligheid hoogste prioriteit

Verkeersveiligheid moet in de politiek de hoogste prioriteit krijgen, vindt Veilig Verkeer Nederland. “De pakkans bij gevaarlijk rijgedrag moet omhoog, zodat wangedrag in het verkeer in veel meer gevallen kan worden waargenomen en bestraft. Dat is nu nog onvoldoende het geval.”

Advies over letselschade

Bent u het slachtoffer van een verkeersongeval en heeft u letsel opgelopen? Neem gerust contact met ons op voor een gratis gesprek met een letselschadejurist. De hulp van letselschade.nl is kosteloos, omdat we onze kosten in de meeste gevallen kunnen verhalen op de aansprakelijke partij. Onze letselschadespecialisten zijn gevestigd door heel Nederland en staan voor u klaar!

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

  Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   Koffers auto vakantie letselschadeHerfstachtig weer in het verkeer Call Now Button