Letselschade tijdens vakantie?!

Gepost 30-06-2021

Met de zomervakantie in zicht en weinig tot geen coronaregels en beperkingen is heel Nederland toe aan vakantie. Of u nu vakantie gaat vieren in de bergen van Italië, op een camping in Zuid-Frankrijk of in eigen land verblijft, ook hier lonken gevaren. Wanneer u letselschade oploopt bij een ongeval tijdens uw vakantie, wilt u hoogstwaarschijnlijk graag weten welke rechten u heeft. Dit kan echter verschillen door het land waar het ongeval heeft plaatsgevonden. In deze blog leggen wij dit verder uit.

In basisbeginsel geldt de wet van het land waarin het ongeval zich heeft voorgedaan. Dat betekent ook dat vaak andere maatstaven gelden dan wij voor ogen hebben bij afhandeling van letselschade. Elke situatie is weer anders. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende letselschade ongevallen op vakantie met een uitleg van uw rechten.

Een verkeersongeval in Europa

Ongeveer 44 procent van de Nederlanders gaat op vakantie naar het buitenland met de auto. Wanneer u betrokken raakt bij een verkeersongeval met een buitenlands voertuig gelden de schadeafwikkelingregels van het desbetreffende land waar het ongeval heeft plaatsgevonden. Hierdoor kan het verhalen van uw schade lastig zijn, aangezien u daarvoor een letselschadebehandelaar in handen moet nemen uit het desbetreffende land. Het kan mogelijk zijn om uw schade toch te verhalen op de Nederlandse wet en regelgeving met een Nederlandse schadebehandelaar. Er is een mogelijkheid dat uw Schade Verzekering voor Inzittenden (SVI) deze schade dekt. Verder in deze blog kunt u hier meer over lezen.

Er zijn uitzonderingen waarbij toch de Nederlandse wet en regelgeving van toepassing zijn op het ongeval en het opgelopen letsel. Hier is sprake van wanneer twee Nederlanders een verkeersongeval in het buitenland krijgen. Als bijvoorbeeld twee Nederlanders in Frankrijk een aanrijding met elkaar krijgen, dan is er sprake van het Nederlands schadevergoedingsrecht. Hierbij gelden natuurlijk wel de verkeersregels van het land van het ongeval. U kunt voor het verhalen van uw schade een Nederlandse letselschadebehandelaar in schakelen.

Letselschade? Meld het direct!

Is er sprake van letsel na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Wilt u de schade verhalen? Onze letselschadejuristen helpen kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding!

Letselschade opgelopen bij een georganiseerde reis

Wanneer u een pakketreis boekt bij een touroperator, verwacht u een veilige reis tegemoet te gaan. Als u letselschade oploopt in de bus van het vliegveld naar uw accommodatie of bij het appartementencomplex waarin u verblijft, is de touroperator aansprakelijk voor uw schade. De touroperator is alleen aansprakelijk voor de diensten die inbegrepen waren bij de reis. U doet er verstandig aan om een letselschadejurist in te schakelen bij het verhalen van uw schadevergoeding bij de reisorganisatie. De letselschadejuristen van LetselSchade.nl kunnen u hierbij kosteloos bijstaan.

Letselschade opgelopen tijdens vakantie in Nederland

Dat ons land ook een hoop mooie vakantieplekken heeft te bieden is door de corona periode wel gebleken. Ongeveer een kwart van de Nederlanders viert vakantie in eigen land. Als u betrokken raakt bij een ongeval in Nederland dan mag u volgens Nederlands recht uw letselschade verhalen op de aansprakelijke tegenpartij. Dit geldt voor zowel een ongeval met een Nederlandse – als een buitenlandse bestuurder. In beide gevallen kunt u kosteloos een Nederlandse letselschadebehandelaar inschakelen die uw schade verhaalt bij de aansprakelijke tegenpartij.

Sluit een Schadeverzekering voor Inzittenden (SVI) af

Als u letselschade heeft opgelopen door een aanrijding in het buitenland met een inwoner van het desbetreffende land, dan kan het verhalen van uw schadevergoeding lastig worden. Bij deze schadeafwikkeling gelden de regels van het land waarin het ongeluk heeft plaatsgevonden. Wanneer u een Schadeverzekering voor Inzittende (SVI) heeft, kan het mogelijk zijn om uw schade te verhalen op deze verzekering. Deze verzekering dekt de schade van de bestuurder en de passagiers. Dit betekent dat ook letselschade, zelfs bij een eenzijdig ongeval of door eigen schuld van de bestuurder, in beginsel is gedekt. Hierbij geldt de Nederlandse wet en regelgeving, waardoor het verhalen van uw schade op deze verzekering een hoop ellende kan schelen. Raadpleeg hiervoor altijd de polisvoorwaarden om te controleren of uw schade door uw verzekering gedekt wordt. De letselschadejuristen van LetselSchade.nl kunnen eventueel voor u de schade verhalen op uw SVI-verzekering.

Juridische hulp bij het verhalen van uw letselschade

Het verhalen van uw letselschade is een lastige opgave, in het bijzonder bij het verhalen van uw schade op een buitenlandse tegenpartij. Indien uw letselschade te verhalen valt via de Nederlandse wet en regelgeving, mag u volgens deze wet kosteloos bijgestaan worden door een letselschadebehandelaar. De letselschadejuristen van LetselSchade.nl staan voor u klaar.

De letselschadejuristen van LetselSchade.nl helpen u

Bent u benieuwd of uw opgelopen letselschade op vakantie te verhalen valt op de aansprakelijke tegenpartij? Neem gerust contact met ons op. Onze letselschadejuristen kunnen u direct vertellen of uw schade te verhalen valt. Bovendien kunnen zij u direct bijstaan en uw zorgen uit handen nemen door de schade namens u te verhalen. U kunt ons telefonisch bereiken van 08.30 tot 17.30 of vul online het schadeformulier in.

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.

    Contact

    U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

    Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

      Persoonlijke gegevens

      Wat is er gebeurd?

      Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

      1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

      2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

      3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

      4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

      Alle vragen met JA beantwoord

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

      Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

      Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

      1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

      2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

      3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

      Alle vragen met JA beantwoord

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

      Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

      Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

      1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

      Jouw antwoord is JA

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      Jouw antwoord is NEE

      Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

      Medisch-adviseur-bij-letselschadeop safari met olifanten Call Now Button