Jurilex Letselschade gebruikt de smartengeldgids bij berekenen smartengeld

Wanneer weet ik de hoogte van mijn schadevergoeding voor mijn whiplash?

Je zult voor het bepalen van de definitieve letselschade vergoeding helaas moeten wachten tot je hersteld bent of tot er een medische eindsituatie ontstaan is. Vaak heeft een whiplash een onvoorspelbaar en grillig ziekteverloop, wat je niet in de koude kleren gaat zitten. Het kan op het eerste gezicht lijken dat je whiplash letsel meevalt, maar de situatie kan later toch verergeren. Het is daarom ook moeilijk om op voorhand al een inschatting te geven van het schadebedrag. Wel proberen we je op deze pagina hiervan een indicatie te geven aan de hand van eerdere uitspraken.

Laat letselschade door whiplash vergoeden

Is iemand anders verantwoordelijk voor het ongeval (vaak een kop-staart-botsing) waardoor jouw whiplashletsel is ontstaan? Dan kun je de tegenpartij aansprakelijk stellen en een schadevergoeding claimen. Doe dit dan met behulp van een letselschade advocaat of jurist zoals LetselSchade.nl, die jou kosteloos bijstaat. Maar wat kun je nu eigenlijk bij een whiplash claimen en wat zijn de letselschade bedragen bij whiplash?

Letselschade bedrag tot € 9000* bij licht whiplash letsel

Bij licht whiplash letsel kun je aanspraak maken op een letselschade vergoeding tot een maximum bedrag van € 3500. Licht whiplash letsel valt onder matig letsel. Dit betekent dat je in dit soort gevallen vaak je oorspronkelijke beroep weer kunt uitoefenen. Er is sprake van matig letsel als je:

 • Een korte periode in het ziekenhuis hebt gelegen;
 • Voor langere tijd afhankelijk bent geweest van huishoudelijke hulp;
 • In totaal maximaal één jaar onder medische behandeling bent geweest.

Letselschade bedrag tot € 21000* bij ernstig whiplash letsel

Wanneer sprake is van ernstig whiplash letsel heb je recht op een letselschadevergoeding van maximaal € 21.000. Er is sprake van ernstig whiplash letsel in deze voorbeeldsituaties:

 • Als je voor een langere periode een ziekenhuisopname hebt gehad
 • Als je voor een langere tijd afhankelijk was van hulp
 • Als je nooit meer 100% herstelt.

*Genoemde bedragen zijn ter indicatie

smartengeld ligt op de smartengeldgids en burgerlijk wetboek

Welk letselschade bedrag kan ik claimen bij een whiplash?

De hoogte van de letselschadevergoeding bij een whiplash hangt erg af van je persoonlijke situatie en ernst van het letsel. Symptomen die mogelijk wijzen op een whiplash zijn de volgende:

 • pijn in de nek
 • hoofdpijn
 • pijn in de schouders
 • overgevoeligheid voor geluid en licht
 • vergeetachtigheid
 • vermoeidheid en slecht kunnen slapen
 • concentratieproblemen
 • pijn in de rug
 • emotionele instabiliteit
 • pijn in de armen
 • psychische klachten

Vergroot de kans op een schadevergoeding voor je whiplash letsel met deze 5 tips

Wil je een schadevergoeding krijgen voor jouw letsel, dan is het belangrijk dat jouw zaak kans van slagen heeft. Hiervoor moet je in elk geval aan deze 5 dingen denken:

1. Vul het schadeformulier in

Vul bij een ongeluk altijd het schadeformulier zo compleet mogelijk in. Wil je weten wat je allemaal moet invullen en waar je op moet letten? Lees ook de blog “schadeformulier invullen 7 tips”.

2. Verzamel getuigen

Zijn er mensen in de buurt geweest die het ongeluk zien hebben gebeuren? Zoek deze getuigen bijvoorbeeld door een briefje bij de supermarkt te hangen of een oproep op een (lokale) Facebookgroep te plaatsen. De getuigenverklaringen dienen later als bewijs om de aansprakelijkheid van de veroorzaker van het ongeluk aan te tonen.

3. Ga naar de huisarts

Ook als er op het eerste gezicht geen letsel zichtbaar is, is dit superbelangrijk! Letsel zoals een whiplash blijft daarin verraderlijk, want dit kan op elk moment ineens erger worden. Maar het verband met het ongeluk moet zo goed mogelijk worden aangetoond. Zonder artsenverklaring kom je bij een whiplash niet ver met je schadevergoeding. Zorg er dus voor dat je zo sterk mogelijk staat tegenover de tegenpartij die je heeft aangereden en/of het ongeluk heeft veroorzaakt.

4. Registreer alle kosten

Denk hierbij aan:

 • Kosten die je maakt voor ritjes naar het ziekenhuis
 • Informele kosten, zoals huishoudelijke hulp door een bekende
 • Medische kosten voor operaties
 • De oppas die je moet regelen omdat je zelf niet voor je kind kunt zorgen
 • Huishoudelijke hulp of hulp met de tuin

Is je totale schadevergoeding nog niet bekend? Wij regelen tussentijdse vergoedingen (voorschotten) zodat we financiële problemen voorkomen.

5. Schakel een letselschade jurist in

Letselschade advocaten en letselschade juristen geven je advies, helpen bij het berekenen van je schadeclaim en verhalen de opgelopen schade bij de aansprakelijke partij. In Nederland is het wettelijk goed geregeld voor slachtoffers. Als je whiplash letselschade hebt opgelopen door de schuld van een ander, dan moet de aansprakelijke partij altijd jouw juridische kosten vergoeden. Dus niet alleen je materiële en immateriële schade wordt op hem of haar verhaald, maar ook wat je betaalt voor je letselschadejurist. Deze hulp is dus altijd volledig gratis.

Onze aanpak

1

Ontvang een gratis indicatie

2

Jouw specialist bepaalt de aansprakelijkheid

3

Voorschot van de schadeclaim bepalen

4

Indienen definitieve claim + nazorg

1

Ontvang een gratis indicatie

2

Jouw specialist bepaalt de aansprakelijkheid

3

Voorschot van de schadeclaim bepalen

4

Indienen definitieve claim + nazorg

Een indicatie van je whiplash letselschadebedrag? Bel LetselSchade.nl!

Om een goede inschatting te maken van de letselschade vergoeding voor jouw whiplash, bel je met LetselSchade.nl. Of stuur ons een Whatsapp-bericht. Heb je je verhaal goed helder, zijn er getuigen én heeft jouw zaak kans van slagen? Dan laten we je dit direct weten. We koppelen je aan een geschikte letselschadejurist in jouw buurt, die het meest ervaring heeft met zaken die lijken op jouw situatie. Vanaf dan is dit jouw belangenbehartiger. Hij/zij staat jou dus bij met het claimen van jouw maximale schadevergoeding!

Bel gratis 0880 112 130Whatsapp ons: 06-159 559 48Meld jouw schade online

Hoe lang duurt het voor ik de schadevergoeding krijg voor mijn whiplash? 

Hoe lang de whiplash klachten aanhouden, verschilt erg per persoon. Daarom verschilt het ook hoe lang het duurt voor je jouw definitieve schadevergoeding binnen hebt. Bij de meeste mensen gaat dit gelukkig over binnen een halfjaar na de aanrijding. Over het algemeen wordt na 2 jaar uitgegaan van een ‘medische eindsituatie’. Dat betekent dat op dat moment in vrijwel alle gevallen de medische toestand door de whiplash niet meer verbetert. Dat is het moment dat wij de definitieve schadevergoeding gaan indienen. 14 dagen na het bepalen van dit definitieve bedrag, staat de schadevergoeding op je rekening Het gaat dan om het restbedrag dat je nog niet als voorschot gekregen hebt.

smartengeld berekenen bij letselschade
jurist in auto van Jurilex Letselschade

Letselschade.nl: Al ruim 14 jaar dé partij voor benadeelden en letselschadeslachtoffers 

Letselschade.nl is al ruim 14 jaar hét loket waar slachtoffers van een verkeers- of bedrijfsongeval, medische misser of een ander ongeval terecht kunnen met vragen over het persoonlijk opgelopen letsel. Dat kan zijn voor uzelf, maar bijvoorbeeld ook voor een vriend, vriendin, kennis of familielid.

Wij beantwoorden niet alleen de brandende vragen die er zijn vlak na een ongeval, wij adviseren ook over de juridische stappen die genomen kunnen worden om de schade vergoed te krijgen van de verantwoordelijke.

mevrouw beer
"Ontzettend goed geholpen door mevrouw Asma. Een goed luisterend oor en erg vriendelijk. Ik zou echt iedereen aanraden om in zon situatie als mij contact op te nemen met Jurilex."
Wim de Lang
"Na een auto ongeluk professionele bijstand gehad met empathie en kennis van zaken. Alles is prima afgehandeld"
Carl Stoltenhoff
heer Ekkel
"ik ben zeer tevreden over hoe jurilex mijn zaak heeft behandeld en de geweldige samenwerking die ik met jurilex heb ervaren, ben jurilex zeer dankbaar voor alles was ze voor mij hebben gedaan in mijn zaak dank je wel"
heer Bisesar
"Super goeie hulp gehad, duidelijk en helder"
heer Kersten
"Vanaf het begin tot het eind ben ik zeer goed geholpen met mijn letselschade zaak. Prettige en professionele communicatie!"
mevrouw Kenbeek-Janssen
"Super fijn geholpen en goed advies gekregen.Had alleen wel het idee dat meneer altijd haast had. Als wij een telefoongesprek voerden, voelde het wel gehaast. ☺️"
Unal
"Het ging om een letselschade zaak. Een auto ongeval met materiële en immateriële schade. Onze belangenbehartiger van Jurilex (mevrouw Evers), heeft ons hier doorheen geholpen en zijn er zeer tevreden mee. Ze was meelevend, erg vriendelijk, reageerde snel, ervaren en wikkelde de zaken spoedig af. Onze dank aan Jurilex Letselschade!"
Meer reviews

Veelgestelde vragen

 

Wat valt onder letselschade?
Hoe wordt letselschade berekend?
Kan ik een schadevergoeding eisen als beide partijen schuldig zijn?
Wat kan ik zelf doen bij een verkeersongeval?
Is een letselschade advocaat gratis?

Meer veelgestelde vragen

Meer informatie over jouw situatie? 

Vertel direct je verhaal

Via het contactformulier kun je je verhaal vertellen. We zorgen dan dat je zo snel mogelijk weet waar je recht op hebt. Tijdens kantooruren is dit binnen een uur, buiten kantooruren is dit direct de volgende werkdag.

mr. Jeroen Damen
Of neem gratis contact op met onze specialist
of Whatsapp gratis met onze specialist
mr. Jeroen Damen
0880 112 130 WhatsApp

Je kan ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur. Buiten deze tijden kun je gebruikmaken van het contactformulier hiernaast of een bericht via WhatsApp sturen.

Vertel direct je verhaal

Via het contactformulier kun je je verhaal vertellen. We zorgen dan dat je zo snel mogelijk weet waar je recht op hebt. Tijdens kantooruren is dit binnen een uur, buiten kantooruren is dit direct de volgende werkdag.

mr. Jeroen Damen
Of neem gratis contact op met onze specialist
of Whatsapp gratis met onze specialist
mr. Jeroen Damen
0880 112 130 WhatsApp

Je kan ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur. Buiten deze tijden kun je gebruikmaken van het contactformulier hiernaast of een bericht via WhatsApp sturen.

Vertel direct je verhaal

Via het contactformulier kun je je verhaal vertellen. We zorgen dan dat je zo snel mogelijk weet waar je recht op hebt. Tijdens kantooruren is dit binnen een uur, buiten kantooruren is dit direct de volgende werkdag.

mr. Jeroen Damen
Of neem gratis contact op met onze specialist
of Whatsapp gratis met onze specialist
mr. Jeroen Damen
0880 112 130 WhatsApp

Je kan ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur. Buiten deze tijden kun je gebruikmaken van het contactformulier hiernaast of een bericht via WhatsApp sturen.

Vertel direct je verhaal

Via het contactformulier kun je je verhaal vertellen. We zorgen dan dat je zo snel mogelijk weet waar je recht op hebt. Tijdens kantooruren is dit binnen een uur, buiten kantooruren is dit direct de volgende werkdag.

mr. Kyra Asma
Of neem gratis contact op met onze specialist
of Whatsapp gratis met onze specialist
mr. Kyra Asma
0880 112 130 WhatsApp

Je kan ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur. Buiten deze tijden kun je gebruikmaken van het contactformulier hiernaast of een bericht via WhatsApp sturen.

Hoe kunnen wij je bereiken?

Let op: Onze expertise ligt niet in geweldsmisdrijven