✔ Kosteloos juridische hulp                         ✔ Rechtvaardige schadevergoeding               ✔ Altijd in de buurt

Letselschade bedragen bij whiplash

Whiplash is een letsel aan de nek en/of rug wat is ontstaan doordat het hoofd een plotselinge heftige beweging heeft gemaakt. Wanneer iemand anders aansprakelijk is voor het ongeval waardoor uw whiplash letsel is ontstaan, kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen en een schadevergoeding claimen. Maar wat kan u bij whiplash claimen en wat zijn de letselschade bedragen bij whiplash?

Whiplash schadevergoedingen bevatten naast een bedrag voor materiële schade, zoals schade aan uw fiets of auto vaak ook smartengeld. Smartengeld is de compensatie voor immateriële schade zoals leed, pijn en gederfde levensvreugde. Smartengeld is een vergoeding van uw immateriële, niet (direct) zichtbare schade of niet concreet op geld waardeerbare schade. Daarom is deze moeilijk in letselschade bedragen vast te stellen, ook bij whiplash letsel.

Letselschade bedrag tot € 9000* bij licht whiplash letsel

Bij licht whiplash letsel kan u aanspraak maken op een letselschade vergoeding tot een maximum bedrag van € 3500 euro. Licht whiplash letsel valt onder matig letsel, bij matig letsel kan het oorspronkelijke beroep uiteindelijk weer worden uitgeoefend

 Als u een korte periode in het ziekenhuis heeft gelegen, geruime tijd afhankelijk bent geweest van huishoudelijke hulp of als uw medische behandeling maximaal één jaar heeft geduurd, spreken we van matig letsel. 

Letselschade bedrag tot € 21000* bij ernstig whiplash letsel

Wanneer sprake is van ernstig whiplash letsel heeft u recht op een letselschadevergoeding van maximaal € 21000 Er is sprake van ernstig whiplash letsel wanneer u bijvoorbeeld voor langere periode een ziekenhuisopname heeft gehad, voor een langere tijd afhankelijk was van hulp of wanneer geen sprake is van algeheel herstel.

*Genoemde bedragen zijn ter indicatie

Letselschade bedrag claimen bij whiplash

De hoogte van het letselschade bedrag bij een whiplash hangt erg af van uw persoonlijke situatie en ernst van uw whiplash. Wanneer u whiplash letsel heeft opgelopen en hiervoor een letselschadevergoeding wilt claimen, kan u een letselschade advocaat of jurist inschakelen om uw belangen te behartigen. Letselschade advocaten en letselschades juristen geven u advies, helpen bij het berekenen van uw schadeclaim en verhalen van de opgelopen schade bij de aansprakelijke partij. In Nederland is bij wet geregeld dat wanneer u letselschade hebt opgelopen door de schuld van een ander, de aansprakelijke partij niet alleen uw materiële en immateriële schade moet vergoeden, maar ook de juridische kosten voor bijstand buiten rechte moet vergoeden.

Direct uw verhaal vertellen?

Door ons te bellen, Whatsappen of door een e-mail te sturen kunnen we je direct vertellen hoe hoog de letselschadevergoeding ongeveer is en hoe we je kunnen helpen om deze vergoeding zo snel mogelijk te krijgen.

Bel gratis 0880 112 130Whatsapp ons: 06-159 559 48Meld jouw schade online

Gratis hulp bij het claimen van letselschade?

Wij beantwoorden graag jouw vragen over letselschade, het claimen van een letselschadevergoeding of het inschakelen van een letselschadebureau. Je ontvangt binnen één werkdag een reactie.

Hoe kunnen wij je bereiken?

Heb je een vraag of wil je graag persoonlijk de situatie bespreken? Je kan altijd het contactformulier invullen

Letselschade.nl specialisten
Of bel gratis even
met onze specialisten

0880 112 130

Je kan ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8:30 uur en 17:30 uur. Buiten deze tijden kan je gebruik maken van het contactformulier of een bericht via WhatsApp sturen.