✔ Kosteloos juridische hulp                         ✔ Rechtvaardige schadevergoeding               ✔ Altijd in de buurt

Letselschade claimen

Wanneer u letselschade lijdt door toedoen van een ander kan u de veroorzaker aansprakelijk stellen voor uw letselschade. Bij ons komen dagelijks vragen binnen van letselschadeslachtoffers over letselschade claimen. Wanneer heeft u recht op een schadevergoeding? Wat moet u doen voor het claimen van letselschade? En wat is de hoogte van het bedrag dat u kan claimen voor letselschade? Hieronder beantwoorden wij kort deze vragen over wat u kunt claimen bij letselschade in Nederland.

Wanneer kan ik letselschade claimen?

Wanneer u letselschade heeft opgelopen door schuld van een ander, dan kan u ter compensatie van de geleden schade een letselschadevergoeding claimen door de tegenpartij aansprakelijk te stellen voor het veroorzaken van de letselschade. Naast een materiële vergoeding (zoals medische kosten, vervoerskosten en gederfd inkomen) bevat een letselschadevergoeding vaak ook een vergoeding voor immateriële schade (smartengeld), zoals:

  • leed
  • pijn
  • gederfde levensvreugde

Gratis rechtsbijstand

Als letselschadeslachtoffer kan u bij het claimen van letselschade een belangenbehartiger, zoals een letselschade jurist of letselschade advocaat inschakelen. Zij geven u advies, verhalen de opgelopen schade bij de aansprakelijke partijen en ontzorgen u gedurende uw letselschade zaak.

Wanneer u letselschade hebt opgelopen door de schuld van een ander, dan is het in Nederland zo geregeld dat die persoon of dat bedrijf ook alle kosten van uw juridische bijstand moet betalen. De juridische dienstverlening van uw letselschade jurist of advocaat kost u dan niets.

Direct uw verhaal vertellen?

Door ons te bellen, Whatsappen of door een e-mail te sturen kunnen we je direct vertellen hoe hoog de letselschadevergoeding ongeveer is en hoe we je kunnen helpen om deze vergoeding zo snel mogelijk te krijgen.

Bel gratis 0880 112 130Whatsapp ons: 06-159 559 48Meld jouw schade online

4 stappen om letselschade te claimen

Hieronder vindt u in 4 stappen uitgelegd hoe u letselschade kunt claimen.

Stap 1: aansprakelijk stellen tegenpartij

De eerste stap bij het claimen van letselschade is het vaststellen van de aansprakelijkheid van de tegenpartij. De tegenpartij kan de aansprakelijkheid volledig erkennen, maar vaak wordt hierover gediscussieerd.

In veel gevallen van letselschadeclaims ligt het erkennen van aansprakelijkheid voor de hand. Er zijn diverse wettelijke regelingen die letselschadeslachtoffers beschermen en aangeven wie aansprakelijk is in bepaalde situaties. Zo wordt de zwakke verkeersdeelnemer (voetgangers en fietsers) beschermd tegen gemotoriseerde verkeersdeelnemers. Voor bedrijfsongevallen geldt ook dat het slachtoffer een sterke bescherming heeft en de aansprakelijkheid voor de letselschade vaak bij de werkgever ligt.

Stap 2: voorschot eisen

Om te voorkomen dat u in financiële problemen raakt en de gemaakte kosten kunt betalen, wordt een voorschot op uw letselschade geëist.

Stap 3: hoogte letselschadeclaim bepalen

Uw belangenbehartiger gaat vervolgens uw letselschade inventariseren. Voor het vaststellen van de hoogte van uw letselschadevergoeding wordt door een letselschade jurist of letselschade advocaat onder andere gekeken naar gerechtelijke uitspraken in vergelijkbare zaken, de ernst van uw letsel en de gevolgen van uw letsel. Naast de materiële schade heeft u ook recht op een vergoeding voor uw immateriële schade, smartengeld.

Op Letselschade.nl staan diverse voorbeelden van letselschade bedragen op basis van de ernst van letsels. De voorbeelden dienen slechts als leidraad. Het letselschade bedrag waar u recht op heeft, is afhankelijk van uw letselschade zaak. De omvang van uw uiteindelijke letselschade bepalen kan een langdurig proces zijn, aangezien bij een medische eindsituatie de hoogte van het bedrag pas wordt berekend.

Stap 4: letselschadevergoeding claimen

Wanneer de hoogte van uw letselschadeclaim is bepaald, wordt deze geëist bij de aansprakelijke partij. Uw claim wordt onderbouwd en voorzien van bewijslijst.

De tegenpartij kan uw claim volledig erkennen, gedeeltelijk erkennen of volledig afwijzen. De afwikkeling van een letselschadezaak kan veel tijd in beslag nemen. Laat u niet verleiden om snel akkoord te gaan met een schikkingsvoorstel van de tegenpartij en het tekenen van een vaststellingsovereenkomst. U moet krijgen waar u recht op heeft!

Gratis hulp bij het claimen van letselschade?

Wij beantwoorden graag jouw vragen over letselschade, het claimen van een letselschadevergoeding of het inschakelen van een letselschadebureau. Je ontvangt binnen één werkdag een reactie.

Hoe kunnen wij je bereiken?

Heb je een vraag of wil je graag persoonlijk de situatie bespreken? Je kan altijd het contactformulier invullen

Letselschade.nl specialisten
Of bel gratis even
met onze specialisten

0880 112 130

Je kan ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8:30 uur en 17:30 uur. Buiten deze tijden kan je gebruik maken van het contactformulier of een bericht via WhatsApp sturen.