✔ Kosteloos juridische hulp                         ✔ Rechtvaardige schadevergoeding               ✔ Altijd in de buurt

De Letselschade Richtlijn Kilometervergoeding

Om duidelijkheid, voorspelbaarheid en transparantie in het schaderegelingsproces te realiseren, zijn letselschade richtlijnen opgesteld door De Letselschade Raad. De Letselschade Richtlijn Kilometervergoeding moet discussie over reiskosten van letselschade slachtoffers, gezinsleden en naaste familieleden voorkomen.

Onder de Letselschade Richtlijn Kilometervergoeding vallen de onderstaande kosten:

  • reiskosten van gezinsleden en naaste familieleden voor het bezoeken van het slachtoffer in het ziekenhuis en bij tijdelijk verblijf in een revalidatiecentrum. 
  • reiskosten van het slachtoffer voor bezoeken aan artsen, fysiotherapeuten en andere beroepsbeoefenaren die betrokken zijn bij de medische behandeling, bezoeken aan Bureau Slachtofferhulp en andere belangenbehartigers, zoals een letselschade advocaat of letselschadebureau.

Direct uw verhaal vertellen?

Door ons te bellen, Whatsappen of door een e-mail te sturen kunnen we je direct vertellen hoe hoog de letselschadevergoeding ongeveer is en hoe we je kunnen helpen om deze vergoeding zo snel mogelijk te krijgen.

Bel gratis 0880 112 130Whatsapp ons: 06-159 559 48Meld jouw schade online

Kilometervergoeding bij letselschade per vervoersmiddel

Hieronder vindt u de richtlijnen voor de kilometervergoeding bij letselschade voor een personenauto, het openbaar vervoer en een taxi.

Kilometervergoeding personenauto

Voor reizen met een personenauto bedraagt de vergoeding €0,29 voor de eerste 2000 kilometer, per jaar, per claimgerechtigde. Als jaar geldt: telkens een jaar na de schadedatum. Wanneer meer dan 2000 kilometers per schadejaar worden gereden, dan adviseert de Letselschade Richtlijn Kilometervergoeding om een concrete vergoeding vast te stellen.

Kilometervergoeding openbaar vervoer

Bij gebruik van het openbaar vervoer worden de daadwerkelijk gemaakte kosten vergoed. Bewaar daarom altijd uw afschriften en bonnen.

Kilometervergoeding taxi

Als eigen vervoer of het openbaar vervoer geen passende voorziening voor vervoer zijn, wordt bij gebruik van een taxi de daadwerkelijke taxikosten vergoed. Het gebruik van een taxi is bijvoorbeeld noodzakelijk wanneer eigen vervoer en openbaar vervoer afwezig zijn of bij een medische indicatie.

Gratis hulp bij het claimen van letselschade?

Wij beantwoorden graag jouw vragen over letselschade, het claimen van een letselschadevergoeding of het inschakelen van een letselschadebureau. Je ontvangt binnen één werkdag een reactie.

Hoe kunnen wij je bereiken?

Heb je een vraag of wil je graag persoonlijk de situatie bespreken? Je kan altijd het contactformulier invullen

Letselschade.nl specialisten
Of bel gratis even
met onze specialisten

0880 112 130

Je kan ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8:30 uur en 17:30 uur. Buiten deze tijden kan je gebruik maken van het contactformulier of een bericht via WhatsApp sturen.