Terug naar overzicht
Marijke van Veenen Marijke van Veenen
± min

Huurscooters in het buitenland zorgen steeds vaker voor ernstig letsel

Bij ongevallen met huurscooters in het buitenland is steeds vaker sprake van ernstig letsel aan bovenbeen, bekken en hoofd. Dit blijkt uit gegevens van alarmcentrale Eurocross Assistence. 

De slachtoffers die letselschade oplopen tijdens een ongeval met een huurscooter in het buitenland kampen vooral met onderstaande letselschade-typen:

  • bovenbeenbreuken;
  • bekkenbreuken;
  • hoofdletsel.

De ongelukken die de Nederlandse scooterrijders hebben in het buitenland zorgen voor steeds zwaarder letsel, stelt Eurocross Assistance.

Geen verklaring voor zwaardere letsels
Hoe het komt dat de verwondingen steeds ernstiger zijn heeft de alarmcentrale niet. Eurocross Assistence vermoedt dat Nederlanders avontuurlijker worden en er graag zelfstandig op uit trekken. Misschien zijn de op vakantie makkelijker.

4 tips om letselschade te voorkomen bij het rijden met een scooter in het buitenland:

Bent u van plan een scooter te huren in het buitenland? Houd dan rekening met het volgende zegt Eurocross:

  • let op wat de lokale verkeersregels zijn;
  • pas uw rijstijl aan, zeker bij bergachtig te terrein;
  • wees alert op de weersomstandigheden. Juist als de grond heel droog is of het net geregend heeft, is het oppassen geblazen;
  • Draag beschermende kleding en niet alleen slippers en een zwembroek of bikini.

Leestip!
Steeds vaker ongelukken met letsel door scooters

Letsel door rijden op een (huur)scooter?
Heeft u door toedoen van een (snor)scooter letsel opgelopen en wilt u weten of u de berijder van de snorscooter aansprakelijk kunt stellen? Bel gratis onze helpdesk op 0800–0112. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:30 telefonisch bereikbaar. Buiten openingstijden kan u uw schade melden via het contactformulier. Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met u op.