✔ Kosteloos juridische hulp                         ✔ Rechtvaardige schadevergoeding               ✔ Altijd in de buurt

Wat is personenschade?

Personenschade is de overkoepelende naam voor alle letsel aan een persoon door bijvoorbeeld een auto-ongeval of bedrijfsongeval door het toedoen van anderen. Dit kan lichamelijke letsel zijn en geestelijke schade zijn.

2 soorten personenschade: letselschade en overlijdensschade

Er zijn twee soorten personenschade: letselschade en overlijdensschade.

  • Letselschade is de opgelopen schade van het slachtoffer door schuld van anderen.
  • Overlijdensschade is de schade van nabestaanden als gevolg van het overlijden van een dierbare.

Bij een onnatuurlijk overlijden door schuld van anderen, geldt de grondregel van artikel 6:108 BW. De aansprakelijke persoon of instantie moet de schade vergoeden die is ontstaan bij nabestaanden. Naast de emotionele schade kunt u hieronder ook de kosten voor de begrafenis of crematie verstaan.

Direct uw verhaal vertellen?

Door ons te bellen, Whatsappen of door een e-mail te sturen kunnen we je direct vertellen hoe hoog de letselschadevergoeding ongeveer is en hoe we je kunnen helpen om deze vergoeding zo snel mogelijk te krijgen.

Bel gratis 0880 112 130Whatsapp ons: 06-159 559 48Meld jouw schade online

Personenschade voor immateriële schade

Onder personenschade wordt ook immateriële (geestelijke) schade verstaan. Dit is de opgelopen schade die niet fysiek zichtbaar is, zoals leed, pijn, gederfde levensvreugde en psychische schade. 

Het vaststellen van geestelijke schade is vaak moeilijk, omdat moet worden aangetoond dat de schade is ontstaan als gevolg van het ongeval. Ook het vaststellen van de mate en/of ernst van de schade is heel moeilijk. Voor immateriële schade kunt u smartengeld claimen.

Vergoeding voor personenschade claimen

Als u schade heeft opgelopen door de schuld van een ander, dan kan u de tegenpartij aansprakelijk stellen voor de geleden materiële en immateriële schade en een schadevergoeding claimen.

Gratis hulp bij het claimen van letselschade?

Wij beantwoorden graag jouw vragen over letselschade, het claimen van een letselschadevergoeding of het inschakelen van een letselschadebureau. Je ontvangt binnen één werkdag een reactie.

Hoe kunnen wij je bereiken?

Heb je een vraag of wil je graag persoonlijk de situatie bespreken? Je kan altijd het contactformulier invullen

Letselschade.nl specialisten
Of bel gratis even
met onze specialisten

0880 112 130

Je kan ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8:30 uur en 17:30 uur. Buiten deze tijden kan je gebruik maken van het contactformulier of een bericht via WhatsApp sturen.