Nationaal Keurmerk Letselschade: dáárom is het belangrijk

Gepost 31-03-2021

Sinds 1 januari 2021 is er een Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL) geïntroduceerd. Wat het inhoudt en waarom dat keurmerk belangrijk is, lees je hier.

Sinds 1 januari bestaat het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL). Een belangrijk keurmerk, want zo weten slachtoffers van letselschade dat ze te maken hebben met een betrouwbare letselschadespecialist.

Wat is het Nationaal Keurmerk Letselschade?

Recent heeft De Letselschade Raad het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL) gelanceerd. Zo kunnen slachtoffers van letselschade makkelijker zien dat ze te maken hebben met een betrouwbare partij die hun belangen behartigt.

Alleen betrouwbare en professionele partijen mogen het keurmerk gebruiken. Het NKL geeft aan dat een partij zich houdt aan de kwaliteits- en gedragsregels die binnen de letselschadebranche zijn afgesproken. Er wordt ook gecontroleerd of de partijen zich daadwerkelijk aan die afspraken houden.

Letselschade? Meld het direct!

Is er sprake van letsel na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Wilt u de schade verhalen? Onze letselschadejuristen helpen kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding!

Waarom een Nationaal Keurmerk Letselschade?

Als een letselschadejurist het Nationaal Keurmerk Letselschade heeft, kun je ervan uitgaan dat deze zijn of haar werk doet zoals het hoort. Of, zoals De Letselschade Raad het op haar website verwoordt:

“Door te kiezen voor een keurmerk houdende dienstverlener, zijn benadeelden verzekerd van hoogwaardige en klantgerichte dienstverlening.”

Dat er nu een keurmerk is, vinden we bij Letselschade.nl een goede zaak. Immers, letselschadeslachtoffers hebben vaak veel meegemaakt. Denk aan bedrijfsongevallen, verkeersongevallen of een ernstig sportongeval. Het is belangrijk dat zij worden bijgestaan door een deugdelijke letselschade-expert, zodat zij geen slachtoffer worden van een malafide partij. Het Keurmerk zorgt ervoor dat het voor slachtoffers helder is welke partijen betrouwbaar zijn.

Wat doet De Letselschade Raad?

Stichting De Letselschade Raad streeft ernaar om het schaderegelingsproces bij letselschade te verbeteren. De Raad is onafhankelijk en bestaat uit alle partijen die bij de behandeling van letselschadezaken betrokken zijn. In het Platformoverleg van De Raad zijn de volgende partijen vertegenwoordigd:

Slachtofferhulp Nederland
ANWB
Verbond van Verzekeraars
NIVRE, NIS en NLE (letselschade-experts)
GAV (geneeskundig adviseurs)
NVvA (arbeidsdeskundigen)
Ministerie van Justitie en Veiligheid
LSA

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.

    Contact

    U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via WhatsApp uw casus aanmelden.

    Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

      Persoonlijke gegevens

      Wat is er gebeurd?

      Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

      1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

      2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

      3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

      4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

      Alle vragen met JA beantwoord

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

      Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

      Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

      1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

      2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

      3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

      Alle vragen met JA beantwoord

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

      Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

      Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

      1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

      Jouw antwoord is JA

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      Jouw antwoord is NEE

      Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

      berekenen letselschadeillustratie letselschade verzekering Call Now Button