Waarom is er een letselschaderaad?

Gepost 04-08-2021

Het doel van de Letselschade Raad is om transparantie en duidelijkheid in de afhandeling van letselschadezaken te vergroten. Daar is in Nederland grote behoefte aan. Voor slachtoffers die te maken krijgen met letselschade is dit een makkelijk te benaderen informatiebron.

Lees hier meer over het doel en werking van de Raad en wat je kan doen na een ongeval met letselschade.

Het doel van de Letselschade Raad is om transparantie en duidelijkheid in de afhandeling van letselschadezaken te vergroten. Dit doen zij in het belang van mensen met letselschade door een verkeers- of bedrijfsongeval, medische misser of bijvoorbeeld letsel dat is veroorzaakt door een dier.

De aangesloten partijen streven naar meer aandacht voor een respectvolle en persoonlijke behandeling van slachtoffers met letselschade, en naar verbetering van de technische aspecten van de schaderegeling in zijn algemeen. Hiermee wil de raad voorkomen dat het schaderegelingsproces onnodig veel tijd kost en extra leed voor slachtoffers tot gevolg heeft.

Wat kan de Letselschade Raad voor mij als slachtoffer betekenen?

De Letselschade Raad stelt relevante informatie beschikbaar voor alle betrokken partijen, waaronder letselschadejuristen, verzekeraars, medisch adviseurs en niet op de laatste plaats het slachtoffer. Zo stelt de raad bijvoorbeeld relevante informatie beschikbaar over welke stappen je kunt nemen na een ongeval of incident met letselschade.

De Letselschade Raad doet geen uitspraken over de inhoud van een letselschadezaak. Wel kan het slachtoffer bij de Letselschade Raad terecht als hij of zij iets wil signaleren of een klacht heeft over het niet naleven van de Gedragscodes GBL, GOMA en De Letselschade Richtlijnen.

Waar vind ik een goede letselschadespecialist?

Onderzoek heeft aangetoond dat de houding van professionele partijen sterk is verbeterd dankzij de samenwerking binnen de Letselschade Raad en het NIVRE (Stichting Nederlands Instituut Van Register Experts). Men heeft bijvoorbeeld meer aandacht voor de slachtoffers en de gemiddelde doorlooptijd van letselschadezaken is gedaald.

Door te kiezen voor een toonaangevend letselschadekantoor is het slachtoffer ervan verzekerd dat de zaak wordt behandeld door een deskundige en betrouwbare partij. Vanzelfsprekend werken bij Letselschade.nl NIVRE Register-Experts en letselschadejuristen. In sommige gevallen, als we er niet uitkomen met de aansprakelijke partij, schakelen wij ook letselschade advocaten in.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op met onze helpdesk en hoor direct of een schadevergoeding tot de mogelijkheden behoort.

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via WhatsApp uw casus aanmelden.

  Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   Wat is letselschadeeuro's op tafel Call Now Button