
Onze letselschade juristen in de regio Noord-Brabant en Den Bosch
Mr. Jeroen Damen - Letselschadejurist en NIVRE Register-expert regio Noord-Brabant
De dichtstbijzijnde letselschade jurist van LetselSchade.nl in de regio Noord-Brabant bevindt zich in Tilburg, het gaat om mr. Jeroen Damen. Als NIVRE als Register-expert helpt Mr. Damen jou graag met het verhalen van jouw letselschade in Den Bosch.
Mr. Alexander Gudde - Letselschadejurist en NIVRE Register-expert regio Noord-Brabant
Onze letselschade jurist dichtbij Eindhoven mr. Alexander Gudde komt met alle plezier desgewenst bij jou thuis in Den Bosch om je te helpen. Het persoonlijke contact met cliënten aan de keukentafel vindt hij namelijk erg prettig. Hij werkt sinds 2007 bij LetselSchade.nl en heeft de benodigde certificaten en diploma’s die zijn expertise onderstrepen.
Mr. Maarten Schikhof - Letselschadejurist en NIVRE Register-expert regio Noord-Brabant
Wat is een redelijke schadevergoeding voor jouw zaak in Den Bosch? Dat is een vraag waar mr. Maarten Schikhof zich graag mee bezighoudt. Hij stapte over van de kant van de verzekeraar naar de kant van het slachtoffer, waarbij persoonlijk contact en eerlijke adviezen voorop staan. Hij streeft ernaar dat je jouw leven van voor het ongeval zoveel mogelijk weer kan oppakken, en regelt daarom graag de maximale schadevergoeding voor jou.
Letselschade advocaat vs letselschade jurist
Wat is nu het verschil tussen een letselschade advocaat en een letselschade jurist? De verschillen merk je voornamelijk in de rechtszaal. Of een letselschade advocaat nodig is voor jouw zaak in Den Bosch, dat hangt enorm af van de complexiteit van jouw zaak en hoe lastig het is om de schade op de tegenpartij te verhalen. Een letselschade advocaat in Den Bosch mag namelijk in het procederen verder gaan dan een letselschade jurist. In verreweg de meeste gevallen (zo’n 95%) kan een letselschade jurist jou voldoende helpen om jouw schadevergoeding te claimen. En dat is mooi, want de diensten van een letselschade jurist zoals bij LetselSchade.nl zijn altijd kosteloos. De kosten die je maakt om ons in te schakelen, worden altijd verhaald op de tegenpartij. Mocht een letselschade advocaat toch nodig blijken, schakelen wij ons netwerk in om deze in Den Bosch voor jou te regelen.


Snel jouw maximale letselschadevergoeding
Na een ongeval is alles anders. Als letselschade slachtoffer ben je hard bezig met het herstellen en revalideren. Niet alleen fysiek, maar de kans is groot dat je daarbij ook nog een emotionele of psychische klap hebt gekregen die je moet verwerken. Dat kost veel energie. Daarnaast moeten er vaak allerlei praktische zaken worden geregeld. Misschien moeten je kinderen vaker naar de oppas omdat jij zelf thuis aan het revalideren bent. Je moet het huishouden anders regelen. Of je partner of familielid moet voor jou zorgen en kan daardoor ook minder werken. Allemaal heel vervelende zaken, waardoor je veel kosten maakt en weinig energie meer over hebt voor andere dingen.
Het regelen van een letselschadevergoeding is misschien een van die dingen, maar wel enorm belangrijk! Je krijgt namelijk altijd zo snel mogelijk een voorschot op je letselschadevergoeding, waardoor je tijdens je ziekteproces zoveel mogelijk uit de kosten blijft. Natuurlijk wil je je schadevergoeding wel snel claimen. Laat je daarom bijstaan door een bekwame letselschade advocaat uit Den Bosch en omgeving. De letselschade juristen van LetselSchade.nl helpen jou kosteloos om jouw maximale schadevergoeding te claimen.
Welke letselschade kan een letselschade advocaat Den Bosch claimen?
De soorten letselschade die een letselschade advocaat uit Den Bosch kan claimen, zijn divers. Het gaat hierbij om alle materiële kosten die je ook maar hebt gemaakt, maar ook de emotionele kosten (verminderde levensvreugde), waarvoor smartengeld wordt uitgekeerd. De zaken die je vergoed krijgt (lijst is niet uitputtend):
Materiële schade:
- Eventuele reparatiekosten van je auto, fiets, scooter;
- Schade aan eventuele andere voorwerpen;
- Medische behandelingen die buiten je zorgverzekering vallen. Denk hierbij aan medische onderzoeken, operaties en behandelingen, de kosten voor een röntgenfoto, MRI scan, maar ook aan een bezoek aan de fysiotherapeut.
- Reiskosten die je gemaakt hebt tijdens jouw herstelproces;
- Huishoudelijke hulp;
- Oppas voor de kinderen;
- Gemiste inkomsten van je werk (het verloren arbeidsvermogen), en als dit van toepassing is een vergoeding voor gemiste inkomsten in de toekomst mocht je (deels) arbeidsongeschikt blijven;
- Gemist extra inkomen: een vergoeding voor gemiste bonussen en promoties, winstdeling of leaseauto;
Immateriële schade:
- Smartengeld

Letselschade opgelopen in Den Bosch? Vertel ons jouw verhaal
Door ons te bellen, Whatsappen of door een e-mail te sturen kunnen we je direct vertellen of je mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding.
Wij geven je gratis advies en helpen bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor op het opgelopen letsel.
Bel gratis 0880 112 130Whatsapp ons: 06-159 559 48Meld jouw schade online

Verzamel bewijsmateriaal voor jouw letselschade
Natuurlijk heb je bij het ongeval een schadeformulier ingevuld, dat is wettelijk verplicht. Maar je bent ook naar de arts geweest, en misschien heb je zelfs eventuele getuigen gesproken die jou kunnen helpen in jouw zaak. Mocht je dit nog niet hebben gedaan, zet bijvoorbeeld een oproepje op een Facebookgroep van jouw lokale buurt in Den Bosch of hang een briefje in de supermarkt. Alle beetjes helpen om jou juridisch sterker te laten staan.
Niet alleen schadepapieren en artsenverklaringen zijn belangrijk bewijsmateriaal voor jouw letselschade zaak, maar ook jouw persoonlijke bevindingen worden hierin meegeteld. Zorg er dus voor dat je vanaf het ongeval belangrijke veranderingen in je financiële én emotionele situatie bijhoudt in een logboek. De letselschade expert in Den Bosch zal jou helpen om dit bewijsmateriaal vervolgens zo effectief mogelijk in te zetten voor jouw belangen.
Regel nu een letselschade advocaat uit Den Bosch
Zoals je wel hebt gemerkt, is een schadevergoeding regelen heel wat werk. Niet voor niets is dit het werk van letselschade experts, die jarenlang hebben gestudeerd en ervaring hebben opgedaan met diverse letselschadezaken. Regel dus een letselschade advocaat in Den Bosch, of vraag één van onze letselschade juristen om hulp. Je hoeft alleen maar de telefoon te pakken. We luisteren met alle geduld naar je verhaal en beantwoorden graag al jouw vragen over je eventuele letselschade vergoeding. Als je hiermee akkoord gaat, dan helpen we je bij LetselSchade.nl uiteraard maar al te graag om je maximale schadevergoeding te claimen. We staan je gedurende het hele letselschadeproces bij.

Onze aanpak

Ontvang een gratis indicatie

Jouw specialist bepaalt de aansprakelijkheid

Voorschot van de schadeclaim bepalen

Indienen definitieve claim + nazorg
Veelgestelde vragen
Ja, een letselschade uitkering is belastingvrij. Je hoeft dus geen belasting te betalen als je een schadevergoeding ontvangt na een ongeval waar je letselschade aan hebt overgehouden. De Belastingdienst kan echter wel oordelen dat je belasting moet afdragen wanneer het verlies aan inkomsten onderdeel vormt van de schadevergoeding.
Hoewel onze letselschadejuristen bij het berekenen van je verlies aan verdienvermogen alleen een compensatie vragen voor de gemiste netto inkomsten en de schadevergoeding in deze dan ook onbelast zou moeten zijn, kan het toch voorkomen dat de Belastingdienst aangeeft dat je hierover belasting moet betalen. In dat geval kan je altijd bezwaar aantekenen bij de Belastingdienst.
Je hebt recht op een schadevergoeding voor alle schade die je hebt geleden als gevolg van een ongeval. De schade kan zowel materieel als immaterieel zijn.
Bij materiële schade moet je denken aan schade dat in geld uitgedrukt kan worden, zoals:
- kosten voor huishoudelijk hulp
- medische kosten
- verlies aan verdienvermogen
- kosten voor het aanpassen van de woning.
Bij immateriële schade moet je denken aan schade dat niet uitgedrukt kan worden in geld, daarbij kan je denken aan:
- Verminderde levensvreugde
- Verdriet
- Pijn
Immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Het smartengeld is een onderdeel van je totale schadevergoeding bij letselschade. De juristen van Letselschade.nl zorgen ervoor dat alle schadecomponenten worden meegenomen bij het berekenen van de letselschadevergoeding zodat je krijgt waar je recht op hebt als je letselschade hebt opgelopen.
In de meeste gevallen is het direct duidelijk welke partij de verkeersregels heeft overtreden. Maar het kan ook zijn dat beide partijen een verkeersfout hebben begaan, waardoor beide partijen aansprakelijk zijn voor de ontstane letselschade. We spreken dan van een gedeelde aansprakelijkheid.
Ook bij een gedeelde aansprakelijkheid heb je recht op een schadevergoeding, maar dan wordt slechts een gedeelte van je schade vergoed. Bij het berekenen van de hoogte van je schadevergoeding wordt gekeken naar de ernst van de gemaakte verkeersovertreding en de aard en ernst van het letsel. Naar aanleiding daarvan wordt een schuldverdeling opgemaakt. Het kan zijn dat elke partij voor de helft aansprakelijk is, maar het kan ook zijn dat een van de partijen voor 75% aansprakelijk is en de andere partij voor 25%. Dit is geheel afhankelijk van de omstandigheden van het geval.
Als je betrokken bent geweest bij een ongeval en je hebt letselschade opgelopen door het toedoen van een ander, dan heb je mogelijk recht op een schadevergoeding. Wij kunnen ons voorstellen dat het voor een letselschadeslachtoffer prettig is om vooraf te weten wat je kan verwachten gedurende dit traject. Vandaar dat wij de belangrijkste stappen voor je op een rij hebben gezet:
1. Neem contact op met letselschade.nl voor gratis advies. Wij beoordelen of jouw zaak op juridisch vlak, kansrijk is.
2. Wanneer gewenst, helpt Letselschade.nl jouw bij het inschakelen van een belangenbehartiger.
3. Jouw belangenbehartiger verzamelt juridisch en medisch bewijs.
4. Jouw belangenbehartiger stelt vast of de tegenpartij aansprakelijk is.
5. Jouw belangenbehartiger stelt de tegenpartij aansprakelijk voor de opgelopen schade en vraagt een voorschot op jouw letselschadevergoeding aan.
6. De tegenpartij moet de aansprakelijkheid (gedeeltelijk) erkennen.
7. Jouw belangenbehartiger inventariseert de nog te lijden schade.
8. Jouw belangenbehartiger en de tegenpartij stellen de medische eindtoestand vast.
9. De definitieve schade kan worden berekend.
10. In een vaststellingsovereenkomst wordt jouw definitieve schade vastgelegd en de zaak afgewikkeld.
De kosten voor letselschadeslachtoffers kunnen na een ongeval hoog oplopen. De kosten kunnen bestaan uit gemiste inkomsten omdat je arbeidsongeschikt geraakt bent of medische kosten die onder je eigen risico vallen van je zorgverzekering. Maar het kan ook zijn dat je toevallig net midden in een verhuizing/verbouwing zit en als gevolg van het ongeval je werkzaamheden in en rondom het huis moet staken. Dit wordt ook wel zelfwerkzaamheid genoemd. Deze schadepost komt ook voor vergoeding in aanmerking.
Er zijn een tal van schadeposten waar je als slachtoffer zijnde niet direct aan denkt. Wij zijn er dan ook om je gedurende het hele letselschadetraject kosteloos bij te staan. Wij stellen niet alleen de wederpartij aansprakelijk, maar wij brengen ook alle schadeposten in kaart en dienen deze bij de aansprakelijke partij in.
Meer veelgestelde vragen