
Letselschade expert versus WA-verzekering
Veel letselschadeslachtoffers claimen een schadevergoeding bij hun verzekeraar. Zonde wat ons betreft, want vaak lopen ze hiermee een heleboel geld mis! Verzekeraars hebben immers een winstoogmerk, waardoor ze er alles aan zullen doen om je het minimale uit te keren voor je letselschade.
Kies je daarentegen voor een letselschade expert LetselSchade.nl, dan is de hulp gratis en staat hij of zij echt aan jóuw kant. De toegevoegde waarde van onze letselschadespecialisten zit hem hierin; wij weten wat de tactieken zijn van de tegenpartij om de uitkering laag te houden. Onze letselschade expert draagt vervolgens juridisch steekhoudende argumenten aan waarom jij wél het rechtmatige bedrag moet krijgen. Natuurlijk zijn we hierin ook afhankelijk van bewijsmateriaal. Zoals foto’s van het letsel, de plek van het ongeluk en eventuele getuigenverslagen. Maar in combinatie met onze gedegen juridische kennis en jarenlange ervaring weten wij precies hoe we voor jou de maximale schadevergoeding kunnen regelen. En dat kosteloos.
De aanpak van onze letselschade experts

Ontvang een gratis indicatie

Jouw specialist bepaalt de aansprakelijkheid

Voorschot van de schadeclaim bepalen

Indienen definitieve claim + nazorg
Wat doet een letselschade expert?
De letselschade experts van LetselSchade.nl helpen je met de administratieve en financiële afwikkeling van je letselschade. Dat wil zeggen, dat we alle stappen van het letselschadeproces met je doorlopen:
Intakegesprek
Eerst luisteren we uiteraard naar je verhaal, en wat precies de oorzaak is van je letselschade. Zoals een bedrijfsongeval of verkeersongeval, maar ook bijvoorbeeld een dier van een ander. We zetten de feiten op een rijtje en kijken of je in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Ga je akkoord met een samenwerking, dan koppelen we je graag met één van onze letselschade experts om jouw dossier verder af te handelen.
Aansprakelijkstelling
De tegenpartij moet aansprakelijkheid erkennen, zodat we de schadeclaim bij hem of haar kunnen neerleggen. Een proces waar soms nogal wat haken en ogen aan zitten voor dit lukt. Is het gelukt, dan kunnen we verder met de volgende fase.

Voorlopige schadeclaim vaststellen
Onze letselschade experts maken een voorlopige inschatting van de kosten die je tot nu toe hebt gemaakt en de toekomstige kosten, door je letsel. Dit kan gaan om medische kosten, maar ook een hoop bijkomende kosten zoals reiskosten of kosten voor huishoudelijke hulp omdat je bepaalde dingen zelf niet meer kunt doen. Daarnaast heb je vaak een hoop indirecte kosten door je letsel, denk hierbij aan verminderde inkomsten. Voor al deze kostenposten vragen we steeds voorschotten aan bij de verzekeraar, waardoor je tussentijds niet in de financiële problemen komt. Om de voorschotten te kunnen indienen, blijven we betrokken bij jouw herstelproces. We komen regelmatig bij je thuis om te kijken hoe het met je gaat en stellen periodiek veranderingen vast in jouw medisch dossier. Soms samen met een medisch adviseur.
Definitieve schadeclaim en smartengeld
Aan het eind van het ziekteproces stellen we de definitieve schadeclaim vast die we bij de tegenpartij gaan neerleggen. Dit gaat om een laatste bedrag waarbij ook alle kosten die in de toekomst nog gemaakt gaan worden, opgeteld zijn. We stellen de hoogte van de definitieve schadevergoeding vast zodra je in een medische eindsituatie zit. Dit houdt in dat de artsen niet verwachten dat je letsel nog gaat verbeteren. Het kan dus zijn dat je met blijvend letsel zit, en hierdoor bepaalde kosten zult blijven maken. Zoals periodieke behandelingen bij een medisch specialist of psycholoog of een definitief verminderd inkomen door (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid.
Ook kan het zijn dat je fysieke en psychische pijn ervaart, bijvoorbeeld door blijvende littekens, schaamte of angst- en traumaklachten. Ook daarvoor kun je een vergoeding krijgen: het smartengeld. Onze letselschade experts kijken voor de vaststelling hiervan naar zaken uit het verleden, zodat ze een voor jou rechtvaardig bedrag bij de tegenpartij kunnen neerleggen. Maximaal 14 dagen na de toekenning van de definitieve claim inclusief smartengeld wordt dit bedrag op je rekening gestort.
Bel ons direct voor gratis juridisch advies
Heb je letselschade opgelopen en vraag je je af wat jouw rechten precies zijn? Whatsapp of bel onze letselschade specialisten. Wij denken met je mee en geven je kosteloos advies over wat je het beste kunt doen. Of dien direct jouw letselschade online in via het contactformulier.
Bel gratis 0880 112 130Whatsapp ons: 06-159 559 48Meld jouw schade online
Wie zijn de letselschade experts van LetselSchade.nl?
We hebben voor jou een team van letselschade experts ter beschikking. Deze experts zijn gespecialiseerd in het vakgebied letselschade en zorgen dat je een maximale schadevergoeding krijgt. Voor LetselSchade.nl werken uitsluitend hoogopgeleide en gekwalificeerde letselschadespecialisten. We zijn daarbij in iedere regio van Nederland vertegenwoordigd; er is dus altijd wel een letselschade specialist bij jou in de buurt. Ga naar ons team om kennis te maken met onze letselschade experts!

Veelgestelde vragen
In de meeste gevallen is bij een kop-staartbotsing de achteroprijder aansprakelijk. Er wordt vanuit gegaan dat de achteroprijder namelijk niet voldoende afstand heeft bewaard of onvoldoende oplettend is geweest. Hier bestaan echter uitzonderingen op. Vraag onze letselschadejuristen wie in jouw geval aansprakelijk is, want er kunnen verkeerssituaties voordoen waarbij de achteroprijder niet aansprakelijk is voor de schade na het ongeval:
- Er kunnen verkeerssituaties voordoen waarbij de voorste automobilist plotseling abrupt gaat remmen, waardoor de achteroprijder geen kant op kan en noodgedwongen tegen de voorligger aan botst. In dat geval is de achteroprijder niet aansprakelijk.
- Daarnaast kan het zijn dat de voorste auto de achteroprijder afsnijdt. In dat geval wordt het ongeval niet veroorzaakt, omdat de achteroprijder onvoldoende afstand heeft gehouden. Ook in dit geval zal de achteroprijder niet aansprakelijk zijn voor het letsel van de voorste automobilist.
Wie in welke verkeerssituatie aansprakelijk is voor een ongeval is altijd afhankelijk van de omstandigheden van het geval. Als je contact opneemt met een van onze letselschadejuristen dan kunnen wij direct voor je nagaan of je juridisch gezien een haalbare zaak hebt.
Je hebt recht op een schadevergoeding voor alle schade die je hebt geleden als gevolg van een ongeval. De schade kan zowel materieel als immaterieel zijn.
Bij materiële schade moet je denken aan schade dat in geld uitgedrukt kan worden, zoals:
- kosten voor huishoudelijk hulp
- medische kosten
- verlies aan verdienvermogen
- kosten voor het aanpassen van de woning.
Bij immateriële schade moet je denken aan schade dat niet uitgedrukt kan worden in geld, daarbij kan je denken aan:
- Verminderde levensvreugde
- Verdriet
- Pijn
Immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Het smartengeld is een onderdeel van je totale schadevergoeding bij letselschade. De juristen van Letselschade.nl zorgen ervoor dat alle schadecomponenten worden meegenomen bij het berekenen van de letselschadevergoeding zodat je krijgt waar je recht op hebt als je letselschade hebt opgelopen.
Als een vriend(in) of familielid letsel heeft opgelopen en nog in het ziekenhuis ligt, dan adviseren wij om zo spoedig mogelijk contact met de juristen van Letselschade.nl op te nemen. Wij beoordelen of er op juridisch vlak sprake is van een zaak. De kosten lopen na een verkeersongeval namelijk flink op.
Wellicht loopt de naaste inkomsten mis, omdat hij of zij niet kan werken. Mocht het een kansrijke zaak zijn, dan zal de belangenbehartiger ook direct een voorschot aanvragen bij de aansprakelijke wederpartij om de eerste gemaakte kosten te dekken. Je belangenbehartiger neemt de rompslomp uit handen, zodat vriend, vriendin en/of familielid zich volledig kan focussen op zijn of haar herstel.
De aansprakelijke wederpartij is op grond van de wet verplicht om de kosten voor het verlenen van juridische bijstand te betalen. De letselschadejurist van Letselschade.nl dient dient de nota in bij de aansprakelijke wederpartij, waardoor wij kosteloos voor je aan de slag kunnen.
Let op dat sommige letselschade advocaten vragen om een bepaald percentage van je schadevergoeding af te dragen. Dit honorarium kan nadelig zijn voor een letselschadeslachtoffer, omdat het percentage achteraf wordt verrekend met de uiteindelijke schadevergoeding. Bij ons is het inschakelen van een belangenbehartiger geheel kosteloos voor het slachtoffer.
Als je als inzittende letselschade hebt opgelopen na een verkeersongeval, dan kan je bijna altijd één van de partijen aansprakelijk stellen voor je schade. Aangezien jij volledig buiten je schuld om betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval, word je ook wel schuldloze derde genoemd. Onze letselschadejuristen behartigen de belangen van schuldloze derden en zorgen ervoor dat de schade wordt verhaald op de regelend verzekeraar.
Schuldloze derde en regelend verzekeraar
Als schuldloze derde kan jij bepalen wie je aansprakelijk gaat stellen voor de schade die je hebt opgelopen. Je kan de wederpartij aansprakelijk stellen, maar je kan ook de bestuurder aansprakelijk stellen van de auto waar je in zat. De gekozen partij wordt ook wel de regelend verzekeraar genoemd. De regelend verzekeraar dient jouw schade te vergoeden, ongeacht de vraag wie nu daadwerkelijk aansprakelijk is geweest voor het verkeersongeval. De regelend verzekeraar zal het bedrag aan schadevergoeding achteraf claimen bij de aansprakelijke partij.
Voordeel schuldloze derde
Het voordeel is dat je als schuldloze derde niet de hele procedure hoeft af te wachten. Verzekeraars kunnen namelijk oneindig lang met elkaar discussiëren over de vraag wie aansprakelijk is voor het ongeval. Als schuldloze derde mag je geen slachtoffer worden van de oneindige discussie tussen de verzekeraars en om deze reden moet de aangesproken partij binnen korte tijd je schade vergoeden.
Meer veelgestelde vragen