Dé rechtshulp en startpagina bij letselschade

Claim uwLetselschade Bel Gratis0800 - 0112

Letselschade richtlijn 3/5 (2)

letselschade richtlijn

Om duidelijkheid, voorspelbaarheid en transparantie in het schaderegelingsproces te realiseren, zijn letselschade richtlijnen opgesteld door De Letselschade Raad. De richtlijnen moeten discussie over veelvoorkomende, standaard onderwerpen en schades, voorkomen. Bij de toepassing van de richtlijnen hoeft is concreet bewijs van schade niet noodzakelijk. De schade moet wel aannemelijk worden gemaakt.

De letselschade richtlijn heeft in beginsel een algemene werking. Afhankelijk van de letselschadezaak, de schade en situatie van het letselschade slachtoffer, wordt door de betrokken partijen afgeweken van de letselschade richtlijn. De wijze van schadevaststelling en de overeengekomen letselschadevergoeding moet redelijk zijn bij de letselschadezaak.

Tot stand koming letselschade richtlijnen

De letselschade richtlijnen zijn tot stand gekomen in een werkgroep; Werkgroep Materiële Normering. In deze werkgroep zijn vertegenwoordigd:

  • ANWB
  • Federatie van Slachtofferorganisaties
  • Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE)
  • branchevereniging Nederlandse Letselschade Experts (NLE)
  • Personenschade Instituut Verzekeraars (PIV)
  • Verbond van Verzekeraars (aansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekeraars)
  • Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA)

Bedragen volgens letselschade richtlijnen

Onderstaand een overzicht van de actuele richtlijnen inclusief vergoedingen.

Gedragscode Behandeling Letselschade

Voor partijen die de Gedragscode Behandeling Letselschade (GBL) onderschrijven, zijn de letselschade richtlijnen bindend. De tien gedragsregels van de Gedragscode Behandeling Letselschade gelden voor alle betrokken partijen. Bij het regelen van de schade krijgen letselschadeslachtoffers te maken met meerdere professionals uit de letselschadepraktijk. Veel gedragsregels gaan over de manier waarop partijen met elkaar communiceren; met openheid en respect. Het letselschadeslachtoffer en het vlot afwikkelen van de schadezaak staan hierin centraal.

Gratis hulp en advies

Wanneer u vragen heeft over de letselschade richtlijnen, de hoogte van bedragen of het claimen van letselschade, dan kan u contact opnemen met onze helpdesk. Wij beantwoorden graag uw vragen.

Bel onze helpdesk gratis op 0800–0112. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:30 telefonisch bereikbaar.

Buiten openingstijden kan u uw schade melden via het contactformulier. Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met u op.

Hoe nuttig is deze pagina?

Dé rechtshulp en startpagina bij letselschade

GratisDirect hulp Bel Gratis0800 - 0112