Letselschadebureau
Neem vrijblijvend contact met ons op.
Letselschade specialist nodig?
Heb je letselschade opgelopen als gevolg van een ongeval en wil je de schade verhalen op de partij of persoon die aansprakelijk is voor de schade? Ben je slachtoffer van een verkeersongeval, loop je tijdens het uitoefenen van je werk letsel op of is een andermans dier schuldig aan jouw verwondingen?
Je doet er dan goed aan om een letselschadekantoor met ervaren juristen te schakelen. Vaak is voor het onwetende slachtoffer het regelen en claimen van een letselschadevergoeding frustrerend en tijdrovend.
De juridische hulp van een letselspecialist is voor het slachtoffer kosteloos, de kosten van deze rechtsbijstandshulp worden namelijk vergoed door de aansprakelijke verzekeringsmaatschappij.
Lees verder wat onze juristen en register-experts voor jou kunnen betekenen of neem hieronder contact op en hoor direct wat de juridische kansen zijn van jouw zaak.

Hoe gaan wij als letselschadebureau te werk?
Dit zijn de stappen die wij als letselschadebureau doorlopen bij het behandelen van jouw letselschade:
- Inventariseren letsel
- Verzamelen bewijsmateriaal
- Aansprakelijk stellen van de schuldige
- Voorschot op schadeclaim bepalen
- Definitieve claim vervaardigen
- Afronden letselschadezaak
Deze stappen zijn gebruikelijk wanneer wij een letselschadezaak voor u in behandeling nemen.
Bel mij terug!
Letselschade claimen in 4 stappen

Vertel uw verhaal

Wie is aansprakelijk?

Voorschot schadeclaim

Uitbetalen en afwikkelen
Jouw letselschadekantoor
Het is onmogelijk om zelf de schade vast te stellen als je geen kennis hebt van dit vakgebied. Daarom is het belangrijk dat je rechtshulp krijgt van een gerenommeerd en ervaren letselschadekantoor met specialisten in dienst die jouw belangen behartigen tijdens het ingewikkelde schaderegelingstraject.
Juridische hulp van ons kantoor kost je niets omdat de rechtshulp onderdeel is van de totale schade die je lijdt. Had het ongeval niet plaatsgevonden, dan had je geen rechtshulp van een letselschadekantoor ingeschakeld. Deze juridische kosten worden rechtstreeks verhaald op de aansprakelijke verzekeringsmaatschappij.
Daarnaast zorgt jouw persoonlijke belangenbehartiger dat alle schade wordt gecompenseerd, dus ook de schade die je in de toekomst nog kunt ondervinden en een direct gevolg zijn van het letselongeval.
Vraag vrijblijvend advies en laat je kosteloos bijstaan in jouw zaak als je de schade wilt verhalen op de wederpartij.
Deskundige letselschade-experts
Er zijn veel letselschadebureaus. Waar moet je dan rekening mee houden als je een expert in de letselschade wilt inschakelen voor het regelen van de schadevergoeding?
Let op ervaring. Wat ons onderscheidt is dat onze letselschadespecialisten geen beginners meer zijn. Onze juristen en register-experts lopen allemaal al tien jaar mee, werken alleen voor het slachtoffer en daarmee ruime ervaring in de letselschadebranche. Onze letselschade-experts delen de volgende eigenschappen:
- WO-opgeleid óf NIVRE-Register Experts
- 10+ jaar ervaring
- Accurate dossierbehandeling
- Grote vakinhoudelijke en procesmatige kennis
- Beoordeeld als uitstekend op Trustpilot
- Objectieve, professionele beroepshouding
- Aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade
Kwaliteitsgarantie: NIVRE-Register Experts in Letselschade
Naast onze reguliere letselschadejuristen hebben wij een groot aantal NIVRE-geregistreerd experts. Dit is een kwaliteitsgarantie die onze letselschadejuristen krijgen wanneer zij zich met regelmaat laten bijscholen.
Voor het NIVRE Register kun je je alleen aanmelden als je voldoet aan uitstekende vaardigheden en een grote vakinhoudelijke deskundigheid. Al onze letselschade-experts hebben dus de juiste kennis in huis om jou op een deskundige manier te helpen. Ze helpen jou graag om jouw maximale schadevergoeding te claimen!
Wil je weten wie onze letselschadespecialisten zijn? Lees meer over onze mensen
Ervaring aan verzekeraarskant én slachtofferkant
Wat onze experts kenmerkt is dat ze vaak ervaring hebben aan zowel de kant van de verzekeraar als de slachtofferkant. Hier profiteer jij van: zij weten ook hoe het er aan de andere kant van de tafel aan toe gaat. Onze professionals weten daarom ook als geen ander hoe ze juridisch gezien het onderste uit de kan kunnen halen voor jou.
Al onze experts werken als zelfstandig ondernemer voor LetselSchade.nl, waardoor zij de ruimte hebben om hun expertise op hun eigen manier in te vullen.
Deze vrijheid in werkwijze van vakbekwame letselschadespecialisten, zorgt voor een uitstekende kwaliteit hulp bij letselschade!

Meld eenvoudig uw letselschade
We kunnen u binnen 1 minuut vertellen of u mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding. Wij geven u gratis advies en helpen u bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor het opgelopen letsel.
Veelgestelde vragen over letselschade
Het slachtoffer zal in beginsel aannemelijk moeten maken en zo nodig bewijzen dat een verkeersongeval heeft plaatsgevonden. Daarnaast moet het slachtoffer ook aannemelijk maken en zo nodig bewijzen dat er causaal verband bestaat tussen de onrechtmatige gedraging van de verkeersdeelnemer, het ontstaan van het verkeersongeval en de hieruit voortvloeiende schade. De bewijslast ligt in de eerste instantie dus bij het slachtoffer. Wie eist, bewijst.
Als u betrokken bent geweest bij een ongeval door het toedoen van een ander en u hebt daarbij letsel opgelopen, dan heeft u recht op een schadevergoeding. De hoogte van de schadevergoeding moet zorgvuldig worden berekend door een jurist.
Op voorhand kunnen er geen bedragen worden vastgesteld. Dat heeft ermee te maken dat een letselschadejurist de zaak eerst nauwkeurig moet bestuderen. De jurist maakt vervolgens een exacte schadeberekening op en dient de schadeclaim in bij de aansprakelijke wederpartij.
Wij raden aan om te allen tijde een letselschadejurist in te schakelen, omdat een letselschadejurist weet welke kosten voor vergoeding in aanmerking komen. Ook de kosten voor het inschakelen van een letselschadejurist moet door de wederpartij worden vergoed. Wij kunnen u dan ook kosteloos bijstaan.
Een letselschadevordering kan verjaren. Dat houdt in dat u als slachtoffer na een bepaalde periode geen aanspraak meer kunt maken op een schadevergoeding. De verjaringstermijnen zijn vastgesteld in de wet. Artikel 310 van Boek 3 van het Burgerlijk Wetboek bepaalt dat een vordering tot schadevergoeding verjaart na vijf jaar.
Deze termijn begint te lopen op het moment dat u als slachtoffer bekend bent met de schade en de aansprakelijke persoon. Als het een schade betreft die u hebt opgelopen naar aanleiding van een verkeersongeval en u wilt een schadevergoeding claimen via de WAM-verzekering, dan moet dat binnen een termijn van 3 jaar gebeuren. Deze termijn begint te lopen nadat het verkeersongeval heeft plaatsgevonden.
De juristen van Letselschade.nl kunnen u kosteloos bijstaan als u betrokken bent geweest bij een verkeersongeval waarbij het ongeval te wijten valt aan de wederpartij. Het is belangrijk dat u na een ongeval bewijs verzamelt over de toedracht van het verkeersongeval en de schuldvraag.
Na een verkeersongeval is het belangrijk om een schadeaangifteformulier te ondertekenen met de wederpartij. Daarmee voorkomt u dat later discussie ontstaat over de toedracht van het ongeval en de schuldvraag. Mocht het echt niet mogelijk zijn om een schadeaangifteformulier ter plekke in te vullen, omdat bijvoorbeeld één van de partijen met een ambulance is meegenomen naar het ziekenhuis, dan is een getuigenverklaring ook voldoende. De voorkeur bij getuigenverklaringen gaat uit naar een onafhankelijke getuige. De toedracht kan verder ook worden bewezen middels een politierapport. De politie moet dan echter wel ter plaatse zijn gekomen. Samengevat kan de toedracht van het verkeersongeval en de schuldvraag worden aangetoond middels een schadeaangifteformulier, een getuigenverklaring of een politierapport.
Daarnaast kunnen we u kosteloos bijstaan als u een schadeverzekering voor inzittende (SVI) of een schadeverzekering voor opzittende (SVO) hebt. In dat geval hoeft u de toedracht van het verkeersongeval en de schuldvraag niet te bewijzen.
Bij verkeersongevallen is de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) van kracht. Deze wet bepaalt dat alle motorvoertuigen een verplichte verzekering moeten afsluiten als zij deelnemen aan het verkeer. Mocht u betrokken zijn geraakt bij een verkeersongeval door het toedoen van een ander en hebt u door het ongeval letselschade opgelopen, dan is het dus de WA-verzekeraar van de tegenpartij die uw schade dient te vergoeden.
Mocht u letselschade hebben opgelopen als gevolg van een eenzijdig verkeersongeval, dan wordt de schade niet vergoed door de WA-verzekeraar. In dat geval zult u een schadeverzekering inzittenden (SVI) moeten hebben afgesloten om uw eigen schade vergoed te krijgen. Zowel bij het claimen van een schadevergoeding via de WA-verzekering of via de SVI-verzekering kunnen wij in de meeste gevallen u kosteloos bijstaan. Neem contact met een van onze letselschadejuristen op en wij beoordelen direct of u juridisch gezien een kansrijke zaak hebt.
De aansprakelijke wederpartij is op grond van de wet verplicht om de kosten voor het verlenen van juridische bijstand te betalen. De letselschadejurist van Letselschade.nl dient de nota in bij de aansprakelijke wederpartij, waardoor wij kosteloos voor u aan de slag kunnen.
Let op dat sommige letselschade advocaten vragen om een bepaald percentage van uw schadevergoeding af te dragen. Dit honorarium kan nadelig zijn voor een letselschadeslachtoffer, omdat het percentage achteraf wordt verrekend met de uiteindelijke schadevergoeding. Bij ons is het inschakelen van een belangenbehartiger geheel kosteloos voor het slachtoffer.
Contact

U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via WhatsApp uw casus aanmelden.
Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag.