Terug naar overzicht
± 3 min

Waarom is er een letselschaderaad?

Het doel van de Letselschade Raad is om transparantie en duidelijkheid in de afhandeling van letselschadezaken te vergroten. Dit doen zij in het belang van mensen met letselschade door een verkeers- of bedrijfsongeval, medische misser of bijvoorbeeld letsel dat is veroorzaakt door een dier.

De aangesloten partijen streven naar meer aandacht voor een respectvolle en persoonlijke behandeling van slachtoffers met letselschade, en naar verbetering van de technische aspecten van de schaderegeling in zijn algemeen. Hiermee wil de raad voorkomen dat het schaderegelingsproces onnodig veel tijd kost en extra leed voor slachtoffers tot gevolg heeft.

Wat kan de Letselschade Raad voor mij als slachtoffer betekenen?

De Letselschade Raad stelt relevante informatie beschikbaar voor alle betrokken partijen, waaronder letselschadejuristen, verzekeraars, medisch adviseurs en niet op de laatste plaats het slachtoffer. Zo stelt de raad bijvoorbeeld relevante informatie beschikbaar over welke stappen je kunt nemen na een ongeval of incident met letselschade.

De Letselschade Raad doet geen uitspraken over de inhoud van een letselschadezaak. Wel kan het slachtoffer bij de Letselschade Raad terecht als hij of zij iets wil signaleren of een klacht heeft over het niet naleven van de Gedragscodes GBL, GOMA en De Letselschade Richtlijnen.

Waar vind ik een goede letselschadespecialist?

Onderzoek heeft aangetoond dat de houding van professionele partijen sterk is verbeterd dankzij de samenwerking binnen de Letselschade Raad en het NIVRE (Stichting Nederlands Instituut Van Register Experts). Men heeft bijvoorbeeld meer aandacht voor de slachtoffers en de gemiddelde doorlooptijd van letselschadezaken is gedaald.

Door te kiezen voor een toonaangevend letselschadekantoor is het slachtoffer ervan verzekerd dat de zaak wordt behandeld door een deskundige en betrouwbare partij. Vanzelfsprekend werken bij Letselschade.nl NIVRE Register-Experts en letselschadejuristen. In sommige gevallen, als we er niet uitkomen met de aansprakelijke partij, schakelen wij ook letselschade advocaten in.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op met onze helpdesk en hoor direct of een schadevergoeding tot de mogelijkheden behoort.