Terug naar overzicht
± 3 min

Waarom is er een letselschaderaad?

Het doel van de Letselschade Raad is om transparantie en duidelijkheid in de afhandeling van letselschadezaken te vergroten. Dit doen zij in het belang van mensen met letselschade door een ongeval, medisch incident of misdrijf. De aangesloten partijen streven naar meer aandacht voor een respectvolle en persoonlijke behandeling van mensen met letselschade, en naar verbetering van de technische aspecten van de schaderegeling. Hiermee wil de raad voorkomen dat het schaderegelingsproces onnodig veel tijd kost en extra leed voor slachtoffers tot gevolg heeft.

Wat kan de Letselschade Raad voor u betekenen?

De Letselschade Raad stelt relevante informatie beschikbaar voor alle betrokken partijen, waaronder letselschadejuristen, verzekeraars, medisch adviseurs en slachtoffers. Zo stelt de raad bijvoorbeeld relevante informatie beschikbaar over welke stappen u kunt nemen na een ongeval of incident. De Letselschade Raad doet geen uitspraken over de inhoudelijke kant van uw letselschadezaak. Wel kunt u bij de Letselschade Raad terecht als u iets wilt signaleren of een klacht heeft over het niet naleven van de Gedragscodes GBL, GOMA en De Letselschade Richtlijnen.

Hoe vindt u een goede letselschadespecialist?

Onderzoek heeft aangetoond dat de houding van professionele partijen sterk is verbeterd dankzij de samenwerking binnen de Letselschade Raad en het NIVRE (Stichting Nederlands Instituut Van Register Experts). Men heeft bijvoorbeeld meer aandacht voor de slachtoffers en de gemiddelde doorlooptijd van letselschadezaken is gedaald. Door te kiezen voor een NIVRE Register-expert als letselschadespecialist bent u ervan verzekerd dat uw letselschadezaak wordt behandeld door een deskundige en betrouwbare partij. Vanzelfsprekend werken bij Letselschade.nl NIVRE Register-Experts en letselschadejuristen. In sommige gevallen schakelen wij ook LSA advocaten in. Meer weten over onze werkwijze? Neem contact op met onze helpdesk.