Rechtshulp bij letselschade

Onze specialisten helpen kosteloos!

Heb je letselschade opgelopen in het verkeer of tijdens het werk en wil je een schadevergoeding regelen? Kom je er niet uit en heb je behoefte aan rechtshulp van een letselschadespecialist zodat je zeker weet dat je ontvangt waar je recht op hebt? Schakel gratis onze rechtshulp service in en wees verzekerd van professionele rechtsbijstand na een letselongeval

logo-nationaal-keurmerk-letselschade-png_-375×128

Aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade

Alle belangenbehartigers en letselschadeprofessionals van LetselSchade.nl zijn aangesloten bij het letselschade keurmerk

Ontvang een rechtvaardige schadevergoeding

Onze beste letselschadespecialisten zorgen ervoor dat u altijd de hoogst haalbare schadevergoeding krijgt.

Gratis hulp en advies

Onze hulp is voor u gratis, de tegenpartij betaalt de juridische bijstand

Altijd bij u in de buurt

Een landelijk netwerk van specialisten en juristen. Wij werken alleen voor slachtoffers.

Mijn ongeval met letselschade

letselschade-meld-nu-bedrijfsongeval
letselschade-meld-nu-verkeersongeval
letselschade-meld-nu-dier-en-letsel
letselschade-meld-nu-direct-contact

Rechtshulp bij letselongeval

Een letselongeval gaat vaak gepaard met fysiek letsel, pijn en financiële schade. Je doet er verstandig aan om rechtsbijstand in te schakelen als je zelf geen schuld hebt aan het ongeluk.

Want zonder deze juridische hulp zit je in een onzekere periode waarin je kwetsbaar bent en zaken moet regelen waar je waarschijnlijk geen ervaring mee hebt. Dan komen er veel vragen op je af.

Wie moet ik aansprakelijk stellen voor mijn letselschade? Hoe zorg ik dat alle schade wordt vergoed? Op welke vergoedingen kan ik rekenen en heb ik recht op smartengeld?

Je schakelt rechtshulp bij letselschade in als je de persoonlijke belangen wilt laten behartigen door een ervaren specialist in letselschade. Zo kan jij je focussen op het verdere herstel.

Aansprakelijk stellen tegenpartij

Het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en het verhalen van een schadevergoeding, vraagt in de praktijk om diepgaande juridische kennis van een specialist. Een letselschadezaak is ingewikkeld en gaat meestal via een lang traject.

Vaak is het duidelijk wie er schuld heeft aan het ongeval. Er zijn namelijk diverse wettelijke regels die aangeven wie in een bepaalde situatie aansprakelijk is. De tegenpartij (meestal een verzekeraar) heeft gespecialiseerde letselschadespecialisten in dienst die de schuldvraag zullen onderzoeken. De schadebehandelaar van de tegenpartij zal naar openingen zoeken en de discussie voeren of zijn verzekerde überhaupt wel aansprakelijk is voor de schade.

Waarschijnlijk heb je geen ervaring met het formeel aansprakelijk stellen van een derde partij. Het wordt sterk afgeraden om zelfstandig letselschade te afwikkelen. Als je geen rechtshulp bij letselschade inschakelt, dan kunnen er namelijk verkeerde situaties en schadevergoedingen worden voorgehouden. Daar kom je pas achter wanneer het te laat is. Schakel daarom altijd een juridisch specialist in als een ander verantwoordelijk is voor jouw letsel.

Met onze letselschadespecialisten ben je verzekerd van deskundige en betrouwbare rechtshulp bij letselschade. Je ontvangt de schadevergoeding die recht doet aan jouw verdriet, pijn en leed. Vraag hier juridisch advies over jouw letselongeval. Wij helpen je graag!

Wat krijg ik vergoed na mijn letselongeval?

Na de eerste schrik, overheerst de pijn, het verdriet en het gevoel van machteloosheid. Letselschade domineert op dat moment je leven. Daarnaast word je ook financieel geraakt. Maak je kosten en heb je uitgaven als gevolg van de schade die je nu lijdt? Geen zorgen! Nadat de wederpartij de aansprakelijkheid heeft erkend vraagt jouw letselschadejurist direct om een voorschotbetaling voor de reeds gemaakte kosten.

Dit kunnen kosten zijn zoals:

 • Schade door het ongeval. Denk hierbij aan kleding, spullen of het voertuig waarmee je reed op het moment van het ongeluk;
 • De inzet van huishoudelijke ondersteuning;
 • Ziektekosten die niet worden vergoed vanuit de zorgverzekering;
 • Misgelopen inkomsten omdat je (tijdelijk) arbeidsongeschikt bent;
 • De kosten voor de opgelopen studievertraging;
 • Het leed, verdriet en de pijn die je ervaart (smartengeld).

Bovenstaande schadeposten zijn slechts een aantal voorbeelden van schadeposten die vergoed worden na jouw letselongeval. We claimen niet alleen de kosten die je nu maakt, we kijken ook naar de toekomstige uitgaven die je als gevolg van het ongeval nog gaat maken. Heb je licht of zwaar letsel? Je hebt altijd recht op smartengeld.

letselschade specialist Tores

Meld eenvoudig uw letselschade

We kunnen u binnen 1 minuut vertellen of u mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding. Wij geven u gratis advies en helpen u bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor het opgelopen letsel.

Smartengeld

Een letselschadedeskundige zal altijd een smartengeldbedrag claimen bij de tegenpartij. Smartengeld gaat over de immateriële schade van het slachtoffer en is vaak niet met het blote oog te zien.

Het smartengeldbedrag is een financiële compensatie voor het persoonlijk leed, het verdriet dat je met je meedraagt en de verminderde levensvreugde. De hoogte van het smartengeld wordt bepaald aan de hand van eerdere uitspraken van rechters in soortgelijke gevallen.

De specialisten van LetselSchade.nl hebben tientallen jaren ervaring met het regelen van (complexe) letselschadezaken en het berekenen van smartengeldbedragen. Laat je geen verkeerde bedragen voorhouden en zorg met onze specialisten ervoor dat je de schadevergoeding ontvangt die recht doet aan jouw situatie.

Wat kost de rechtshulp bij letselschade?

Overweeg je het inschakelen van rechtshulp bij letselschade? Over de kosten hoef je in ieder geval geen zorgen te maken. Een letselschadespecialist staat jou namelijk kosteloos bij tijdens het schaderegelingstraject en neemt je zo veel mogelijk werk uit handen.

Wij beantwoorden al jouw vragen, zoeken uit wie er aansprakelijk is, stellen namens jou de persoon in kwestie aansprakelijk én claimen vervolgens de schadevergoeding waar je recht op hebt. Vul het contactformulier in, neem contact op met onze juristen en hoor direct of wij jou kunnen bijstaan.

Veelgestelde vragen

Bent u als automobilist altijd aansprakelijk na een fietsongeval met kinderen?

Bij fietsongevallen met kinderen, maakt de wet onderscheid tussen kinderen jonger dan veertien jaar en kinderen van veertien jaar en ouder. In de praktijk bent u als automobilist bijna altijd volledig aansprakelijk voor de toegebrachte schade na een ongeval met een kind jonger dan veertien jaar. Hoewel kinderen schuldig kunnen zijn aan een verkeersongeval, kunnen zij in de praktijk bijna nooit volledig aansprakelijk worden gesteld voor de schade die zij een ander hebben toegebracht. Dat heeft ermee te maken dat een kind onder de veertien jaar de gevolgen van zijn of haar handelen niet kan overzien.

Bij een ongeval tussen een automobilist en een kind ouder dan veertien jaar geldt dat de automobilist aansprakelijk is, tenzij hem niets te verwijten valt. De fietser heeft, ongeacht de vraag of er sprake is van eigen schuld aan de zijde van de fietser, recht op een vergoeding van minimaal 50% van zijn totale schade. De overige 50% wordt verdeeld afhankelijk van de vraag welke partij de verkeersregels heeft overtreden. Het kan zijn dat iedere partij voor de helft aansprakelijk is voor de schade, maar het kan ook zijn dat een van de partijen 75% aansprakelijk is voor de schade en de andere partij 25%. Dit is geheel afhankelijk van de omstandigheden van het ongeval.

Collega verantwoordelijk voor bedrijfsongeval, wie is aansprakelijk?

Het kan gebeuren dat u een bedrijfsongeval overkomt, omdat een collega een fout maakt en dat u daarbij letselschade oploopt. In dit geval hoeft u niet uw collega aansprakelijk te stellen. U kunt uw werkgever aansprakelijk stellen en een beroep doen op de verzekeraar van uw werkgever voor een schadevergoeding voor het bedrijfsongeval. Het maakt geen verschil of u een tijdelijk of vast arbeidscontract hebt, of werkzaam bent voor een uitzendbureau.

Wij helpen u bij het aansprakelijk stellen van uw werkgever en claimen een maximale letselschadevergoeding. Graag horen wij uw verhaal en ontvangt u direct waar u recht op hebt.

Een naaste heeft letselschade en ligt in ziekenhuis. Wat kunt u doen?

Als een vriend(in) of familielid letsel heeft opgelopen en nog in het ziekenhuis ligt, dan adviseren wij om zo spoedig mogelijk contact met de juristen van Letselschade.nl op te nemen. Wij beoordelen of er op juridisch vlak sprake is van een zaak. De kosten lopen na een verkeersongeval namelijk flink op.

Wellicht loopt de naaste inkomsten mis, omdat hij of zij niet kan werken. Mocht het een kansrijke zaak zijn, dan zal de belangenbehartiger ook direct een voorschot aanvragen bij de aansprakelijke wederpartij om de eerste gemaakte kosten te dekken. Uw belangenbehartiger neemt de rompslomp uit handen, zodat vriend, vriendin en/of familielid zich volledig kan focussen op zijn of haar herstel.

Hoe lang duurt een letselzaak bij verkeersongevallen?

Hoe lang een letselschadezaak duurt bij verkeersongevallen verschilt sterk per zaak. Elke letselschadezaak is namelijk anders. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de duur van een letselschadezaak. Daarbij kunt u denken aan:

 • de ernst van het letsel;
 • de impact van het letsel op het dagelijks leven van een slachtoffer;
 • de tijdsduur van het herstel.

Dat betekent dat hoe complexer de zaak is, hoe langer een letselschadezaak duurt. Daarnaast zal de duur van een letselschadezaak ook afhankelijk zijn van de vraag of de aansprakelijkheid wordt erkend, hoe snel de partijen over en weer op elkaar reageren en of een regeling wordt bereikt waar het slachtoffer tevreden mee is. De duur van een letselschadezaak kan variëren van enkele maanden tot aan enkele jaren.

Hoe lang duurt een letselschadezaak?

Hoe lang een letselschadezaak duurt is afhankelijk van de omstandigheden. Hoe complexer een zaak is, hoe langer een letselschadezaak duurt. Wanneer een letselschadeslachtoffer ernstig letsel heeft opgelopen en een lang behandeltraject moet ondergaan, dan zal een letselschadezaak logischerwijs ook langer duren dan een zaak waarbij het letsel bestaat uit een aantal schaafwonden en kneuzingen.

Hoe lang een letselschadezaak duurt is verder ook afhankelijk van de vraag of de aansprakelijkheid wordt erkend, hoe snel de partijen over en weer op elkaar reageren en of een regeling wordt bereikt waar het slachtoffer tevreden mee is. Onze letselschadejuristen zorgen voor een voortvarende start van de letselschadezaak, neem vrijblijvend contact op.

Het bedrijfsongeval is uw eigen schuld, wat nu?

Een bedrijfsongeval is alleen uw eigen schuld wanneer er sprake is van opzet of als u bewust roekeloos bent geweest. In dit geval kan de werkgever niet aansprakelijk worden gesteld voor uw letselschade. Het komt trouwens niet vaak voor dat de werkgever niet aansprakelijk kan worden gesteld.

Wilt u weten of u uw werkgever aansprakelijk kan stellen voor het bedrijfsongeval? Vertel ons wat er gebeurd is en u ontvangt van ons direct een indicatie van waar u recht op hebt.

Bel mij terug!

   

  Mijn letsel is ontstaan door *
   

  Degene die schuld heeft is *
   

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via WhatsApp uw casus aanmelden.

  Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee
   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee
   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee
   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee
   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee
   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee
   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee
   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee
   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   Call Now Button