Letselschade door de hond van een ander

Gepost 18-09-2021

Een van onze cliënten kwam op de fiets ten val toen de hond van een ander in gevecht raakte met haar eigen hond. De cliënt liep door de val ernstig letsel op. Toen de aansprakelijkheid van de wederpartij in eerste instantie niet werd erkend, nam de letselschadejurist het voor haar op.

In dit artikel lees je hoe deze zaak is opgelost en wat je kunt doen als het jou overkomt.

Wie is er aansprakelijk als je letselschade oploopt door andermans hond? En heb je recht op schadevergoeding. We vragen meester in de rechten Kyra Asma van Jurilex in Zwaag.

Huisdieren zijn onvoorspelbaar. Dat heeft een van onze cliënten letterlijk aan den lijve ondervonden. Ze lijnde haar hond aan, stapte op de fiets en reed weg. Toen er plotseling een hond van de overkant aan kwam rennen en in gevecht raakte met haar eigen hond, kwam ze ten val.

Het gevolg was een breuk in de onderste ruggenwervel. Ze belandde in het ziekenhuis en moest sindsdien regelmatig naar de fysiotherapeut. De kosten liepen snel op.

Aansprakelijkheid voor letselschade niet erkend

Kyra: “Deze cliënt kwam bij ons terecht via de assurantietussenpersoon van haar verzekering. Zij hadden haar geadviseerd om ons in te schakelen, omdat de verzekeraar van de wederpartij de aansprakelijkheid voor de opgelopen letselschade door de hond niet direct erkende.

De verzekeraar deed er lang over om hier een standpunt over in te nemen en er werd zelfs gezegd dat zij ten val was gekomen door haar eigen hond. Zoiets is heel vervelend. Mevrouw had hier veel spanning van.”

Letselschade door een huisdier

Op een bepaald moment kreeg mevrouw het gevoel dat zij zelf de veroorzaker was.

Kyra: “Die onzekerheid is vervelend. De kosten voor medische zorg lopen tenslotte gewoon door. Gelukkig konden we het snel oplossen. Samen met mevrouw ging ik bij haar thuis om tafel met een schaderegelaar van de verzekeraar. Ik heb deze ervan overtuigd dat de aansprakelijkheid voor de opgelopen letselschade bij de wederpartij ligt. De eigenaar van een huisdier is wettelijk aansprakelijk voor de schade die het dier veroorzaakt. Het gesprek verliep in goede harmonie en we troffen een goede financiële tegemoetkoming.”

Letselschade? Meld het direct!

Is er sprake van letsel na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Wilt u de schade verhalen? Onze letselschadejuristen helpen kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding!

Voorlopige regeling schadevergoeding

De tegemoetkoming hield in dat mevrouw een ruime smartengeldvergoeding kreeg en kosten voor onder andere fysiotherapie en huishoudelijke hulp tot het einde van het jaar werden doorberekend.

Kyra: “Mocht in de toekomst blijken dat er toch meer kosten komen als gevolg van het voorval met de hond, dan kan ze op de zaak terugkomen en die extra kosten alsnog verhalen. Dat geeft rust, omdat mevrouw de zekerheid heeft dat ook eventuele toekomstige kosten worden vergoed. Je ziet vaak dat letselschadeslachtoffers jaren moeten wachten tot een verzekeraar uitkeert, dat geeft veel stress. Wij proberen deze tijd zo kort mogelijk te maken. De zaak van mijn cliënt was in ongeveer 4 maanden rond. Het is prettig voor mensen als ze het hoofdstuk kunnen afsluiten.”

Schade melden na letsel door het huisdier van een ander?

Heb jij letselschade opgelopen door andermans huisdier?
Wij helpen jou om een rechtvaardige schadevergoeding te verhalen. Wij hebben letselschade specialisten in elke provincie.
Hierdoor is er altijd een expert bij jou in de buurt.
Meld direct je schade, of neem contact op.

Over
Kyra Asma

Kyra Asma is meester in de rechten. Zij studeerde Rechten in Groningen en is gespecialiseerd in aansprakelijkheidsrecht en letselschade. Ze houdt haar kennis op peil door opleidingen te volgen en de ontwikkelingen in haar vakgebied bij te houden. Kyra vindt de menselijke kant van haar werk het belangrijkst.
Ze leeft zich in, zonder daarbij de zakelijke kant uit het oog te verliezen.

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

  Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   sport-buurt-versieringvoedsel in schalen op tafel Call Now Button