Soorten letsel bij verkeersongevallen

Gepost 03-04-2021

Een ongeval kan veel verschillende soorten letsel tot gevolg hebben, lees hier meer over de meest voorkomende letsels.

Een ongeval kan veel verschillende soorten letsel tot gevolg hebben, waaronder een whiplash of nekklachten, botbreuken, brandwonden, gebitschade enz. Ook kan er sprake zijn van immaterieel letsel, zoals cognitieve of psychische klachten. Hieronder vallen bijvoorbeeld concentratieproblemen, angst of onzekerheid. Vooral bij immaterieel letsel is het vaak lastig om een inschatting te maken van de langdurige of zelfs blijvende gevolgen van het ongeval. Een ervaren letselschadespecialist kan u hierbij helpen.

Ernstig letsel bij verkeersongevallen

Uit onderzoek blijkt dat de Spoed Eisende Hulp-afdeling in 2016 zo’n 120.000 keer bezocht werd als gevolg van een verkeersongeval (7,7 per 1.000 mannen en 6,4 per 1.000 vrouwen). Daarvan valt een op de vijf slachtoffers in de leeftijdscategorie 15-24 jaar. Wanneer naar het aantal ziekenhuisopnamen per 100.000 inwoners wordt gekeken, dan valt op dat het aantal ziekenhuisopnamen onder personen van 75 jaar en ouder voor zowel mannen als vrouwen relatief hoog is.

Wat te doen na een verkeersongeval?

Elk soort letsel brengt veel narigheid met zich mee. Mogelijk heeft het letsel lichamelijke, psychische, maar ook financiële gevolgen. Uiteraard wilt u de schade verhalen op de aansprakelijke partij. Maar u heeft al genoeg zorgen aan uw hoofd en wilt zich richten op uw herstel. Het is begrijpelijk dat u zo min mogelijk tijd wilt besteden aan verzekeringen en ingewikkelde juridische procedures. Letselschade.nl neemt u graag het werk uit handen en zorgt voor een maximale schadevergoeding. Zo kunt u zich volledig richten op uw herstel. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.

    Contact

    U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

    Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

      Persoonlijke gegevens

      Wat is er gebeurd?

      Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

      1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

      2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

      3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

      4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

      Alle vragen met JA beantwoord

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

      Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

      Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

      1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

      2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

      3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

      Alle vragen met JA beantwoord

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

      Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

      Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

      1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

      Jouw antwoord is JA

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      Jouw antwoord is NEE

      Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

      achterop aanrijdingbewustwording met app Call Now Button