Wat is een vko letsel?

Gepost 29-01-2021

De afkorting VKO staat voor verkeersongeval. Een VKO letsel is dus een letsel dat is veroorzaakt als gevolg van een verkeersongeval. Veel mensen denken bij het woord letsel aan botbreuken of wonden. Een letsel betekent namelijk letterlijk een beschadiging aan het lichaam die voor klachten zorgt. Maar een letsel hoeft niet altijd (direct) zichtbaar te zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een whiplash, maar ook aan psychisch letsel, zoals angststoornissen, concentratieproblemen of een depressie. In dat geval is er sprake van immateriële schade.

Schadevergoeding bij VKO letsel

Als u letsel heeft opgelopen als gevolg van een verkeersongeval dat is veroorzaakt door een andere partij, dan heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Voordat u aanspraak kunt maken op een vergoeding, moet er eerst worden vastgesteld wie aansprakelijk is voor de aanrijding. Daarna moet worden bepaald voor welke schade de tegenpartij verantwoordelijk is en hoe groot de schade precies is. Misschien bent u tijdelijk niet of minder mobiel, en moet u gebruikmaken van vervangend vervoer. Het kan ook voorkomen dat u een tijd niet kunt werken, waardoor uw inkomen daalt. Al deze factoren hebben invloed op de hoogte van het schadebedrag. Het is daarom ook van groot belang om dit door een ervaren letselschade-expert te laten bepalen. Dit kan kosteloos, omdat de aansprakelijke tegenpartij de kosten moet vergoeden.

Hoe nu verder?

Net als bij andere ongevallen is het belangrijk om zoveel mogelijk bewijsstukken te verzamelen die betrekking hebben op de ontstane schade. Deze informatie is nodig om de aansprakelijkheid vast te stellen en zodoende de kans te vergroten dat uw schadevergoeding wordt toegewezen. Heeft u letsel opgelopen als gevolg van een verkeersongeval en wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding? Onze juristen geven graag gratis en vrijblijvend advies.

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.

    Contact

    U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

    Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

      Persoonlijke gegevens

      Wat is er gebeurd?

      Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

      1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

      2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

      3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

      4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

      Alle vragen met JA beantwoord

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

      Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

      Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

      1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

      2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

      3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

      Alle vragen met JA beantwoord

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

      Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

      Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

      1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

      Jouw antwoord is JA

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      Jouw antwoord is NEE

      Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

      fietshelm kinderen verkeer letselschadetwee personen in auto Call Now Button