
Juridische hulp door een letselschade jurist of advocaat in Alkmaar
Een letselschade advocaat in Alkmaar en omgeving helpt je verder met jouw letsel. Om je zo goed mogelijk te ondersteunen hebben we een landelijk netwerk van letselspecialisten. De letselexperts die het meest in de buurt zitten, zijn werkzaam in Hoorn en Haarlem. Maar dat is geen probleem, zij komen maar al te graag bij jou thuis in Alkmaar. Onze letselschadejuristen hebben stuk voor stuk ruime ervaring met diverse letselschadezaken. Ze zijn afkomstig uit het hele land en daarom is er altijd iemand die het beste op jouw zaak past. We komen graag bij je thuis om jouw verhaal te horen en je zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen.
Waarvoor schakel je een letselschade advocaat in?
Je schakelt een letselschadeadvocaat of jurist van LetselSchade.nl schakel je in de volgende gevallen in:

Hoe verloopt een letselschadetraject?
Een letselschadetraject kan een hele tijd duren, afhankelijk van het soort letsel en het herstel. Maar wat komt hier allemaal bij kijken. Dit is hoe zo’n traject in zijn werk gaat.
- Aansprakelijkstelling van de tegenpartij
Hier begint het allemaal: het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. Dit is nodig voor een geslaagde zaak en een rechtvaardige schadevergoeding. Neem contact op met een letselschade advocaat in Alkmaar of een letselschadebureau als LetselSchade.nl Wij onderzoeken wie aansprakelijk is voor dit ongeval waardoor je letselschade hebt opgelopen. Hiervoor moeten verschillende bewijzen worden aangedragen. Denk bij bewijs aan:
- Minimaal 2 getuigenverslagen. Is het ongeval gezien? Regel dit door direct de telefoonnummers te vragen na het ongeval. Hang een briefje in de supermarkt om getuigen op te roepen, of vraag dit in een lokale Facebookgroep. Alleen met ooggetuigenverslagen heeft jouw letselschadezaak kans van slagen.
- Zijn er camera’s in de buurt die het ongeluk mogelijk hebben vastgelegd? We proberen hier dan ook aan te komen.
- Bezoek zo snel mogelijk na het ongeval een arts, om de letselschade medisch te laten vaststellen. Een doktersverklaring is cruciaal als bewijsvoering voor jouw letsel. Dit is nog extra belangrijk als het gaat om letsel waarbij het verband met het ongeval lastig is aan te tonen; zoals een whiplash.
- Deze moet je altijd invullen.
Vaststelling van voorlopige schadebedrag
Voordat jouw letselschadezaak is afgerond, maak je vaak veel kosten, medisch of niet medisch. Deze kun je niet altijd zomaar ophoesten. Volgens de wet mag dit zelfs niet. De verzekeraar van de tegenpartij moet daarom op de proppen komen met tussentijdse voorschotten. Hiervoor bepalen we samen eerst het voorlopige bedrag dat we bij de tegenpartij neerleggen, waarvan wij vinden dat die in voorschotten moeten worden uitbetaald.
Uitbetaling van tussentijdse voorschotten
Zo lang de letselschadezaak duurt, krijg je periodieke voorschotten uitbetaald. Dit kan deels zonder schadepost zijn, omdat dit bijvoorbeeld vaak smartengeld is. Ook kan het zijn dat er rekeningen aan hangen, dus dat dit vergoedingen zijn van tussentijdse rekeningen.
Bepalen van de uiteindelijke schadevergoeding
Je letselschadezaak in Alkmaar eindigt als je een medische eindsituatie hebt bereikt: als je volgens de arts niet meer beter gaat worden dan je huidige conditie. Je kunt dus hersteld zijn, of je hebt nog restklachten. Is de medische eindsituatie bereikt, dan berekenen we jouw uiteindelijke schadevergoeding. Hierbij komt veel expertise kijken, want er moet geen detail over het hoofd worden gezien. We berekenen hierbij alle kosten. Onder andere:
- Medische kosten die je al betaald hebt.
- Andere bonnen en facturen.
- Kosten die verwacht worden in de toekomst vanwege je huidig situatie. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je voor de rest van je leven meer kosten hebt door een blijvende handicap. Die kosten schatten we in.
- Hoogte van het smartengeld. Dit hangt af van de hersteltijd en de geleden psychische en emotionele leed as gevolg van de letselschade.
Schakel dus een letselschade advocaat of letselschadejurist in, die jou kan helpen met je letselschade in Alkmaar. De definitieve schadevergoeding wordt binnen 14 dagen na de definitieve vaststelling van het bedrag op je rekening gestort.
Heb ik recht op smartengeld bij een ongeval?
Je hebt bij alle ongevallen waarvoor een ander aansprakelijk is, recht op smartengeld. De hoogte van het smartengeld hangt af van jouw medische en psychische situatie. Dit wordt bepaald door meerdere factoren:
- De ernst van het letsel. Als je te kampen hebt met zeer ernstig letsel dan wordt je leven vele malen zwaarder beïnvloed dan bij licht letsel.
- De duur van je herstel.
- Hoe lang je in het ziekenhuis hebt gelegen. Hoe langer je er ligt, hoe meer leed dit veroorzaakt.
- Angstklachten, die resteren als gevolg van het ongeluk. Je krijgt bijvoorbeeld smartengeld als compensatie voor een psychisch trauma.
- Je leeftijd ten tijde van het ongeluk. Een jonger iemand krijgt over het algemeen vaak meer smartengeld omdat diegene relatief lang met restklachten moet leven.

Schadevergoeding weten? Bel of WhatsApp ons!
Wil je weten op welke schadevergoeding je moet rekenen? Bel of Whatsapp ons, dan geven we je antwoord op al je vragen over letselschade. Ook geven we je op basis van jouw verhaal over je letselschade direct een indicatie van de maximale hoogte van jouw schadevergoeding.
Bel gratis 0880 112 130Whatsapp ons: 06-159 559 48Meld jouw schade online

Ervaren letselschadejuristen
Bij LetselSchade.nl hebben we de juiste expertise in huis dankzij onze ervaren letselschadejuristen. Een letselschade advocaat in Alkmaar is dan niet nodig, want onze specialisten zijn hoogopgeleid en hebben allemaal meer dan 10 jaar ervaring in hun vak. Ze helpen je landelijk met al jouw letselschadezaken. Blijkt de zaak toch complexer te zijn dan verwacht en moeten we alsnog een letselschade advocaat inschakelen, dan zoeken we die voor je.
Onze aanpak

Ontvang een gratis indicatie

Jouw specialist bepaalt de aansprakelijkheid

Voorschot van de schadeclaim bepalen

Indienen definitieve claim + nazorg
Veelgestelde vragen
Ja, een letselschade uitkering is belastingvrij. Je hoeft dus geen belasting te betalen als je een schadevergoeding ontvangt na een ongeval waar je letselschade aan hebt overgehouden. De Belastingdienst kan echter wel oordelen dat je belasting moet afdragen wanneer het verlies aan inkomsten onderdeel vormt van de schadevergoeding.
Hoewel onze letselschadejuristen bij het berekenen van je verlies aan verdienvermogen alleen een compensatie vragen voor de gemiste netto inkomsten en de schadevergoeding in deze dan ook onbelast zou moeten zijn, kan het toch voorkomen dat de Belastingdienst aangeeft dat je hierover belasting moet betalen. In dat geval kan je altijd bezwaar aantekenen bij de Belastingdienst.
Je hebt recht op een schadevergoeding voor alle schade die je hebt geleden als gevolg van een ongeval. De schade kan zowel materieel als immaterieel zijn.
Bij materiële schade moet je denken aan schade dat in geld uitgedrukt kan worden, zoals:
- kosten voor huishoudelijk hulp
- medische kosten
- verlies aan verdienvermogen
- kosten voor het aanpassen van de woning.
Bij immateriële schade moet je denken aan schade dat niet uitgedrukt kan worden in geld, daarbij kan je denken aan:
- Verminderde levensvreugde
- Verdriet
- Pijn
Immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Het smartengeld is een onderdeel van je totale schadevergoeding bij letselschade. De juristen van Letselschade.nl zorgen ervoor dat alle schadecomponenten worden meegenomen bij het berekenen van de letselschadevergoeding zodat je krijgt waar je recht op hebt als je letselschade hebt opgelopen.
In de meeste gevallen is het direct duidelijk welke partij de verkeersregels heeft overtreden. Maar het kan ook zijn dat beide partijen een verkeersfout hebben begaan, waardoor beide partijen aansprakelijk zijn voor de ontstane letselschade. We spreken dan van een gedeelde aansprakelijkheid.
Ook bij een gedeelde aansprakelijkheid heb je recht op een schadevergoeding, maar dan wordt slechts een gedeelte van je schade vergoed. Bij het berekenen van de hoogte van je schadevergoeding wordt gekeken naar de ernst van de gemaakte verkeersovertreding en de aard en ernst van het letsel. Naar aanleiding daarvan wordt een schuldverdeling opgemaakt. Het kan zijn dat elke partij voor de helft aansprakelijk is, maar het kan ook zijn dat een van de partijen voor 75% aansprakelijk is en de andere partij voor 25%. Dit is geheel afhankelijk van de omstandigheden van het geval.
Als je betrokken bent geweest bij een ongeval en je hebt letselschade opgelopen door het toedoen van een ander, dan heb je mogelijk recht op een schadevergoeding. Wij kunnen ons voorstellen dat het voor een letselschadeslachtoffer prettig is om vooraf te weten wat je kan verwachten gedurende dit traject. Vandaar dat wij de belangrijkste stappen voor je op een rij hebben gezet:
1. Neem contact op met letselschade.nl voor gratis advies. Wij beoordelen of jouw zaak op juridisch vlak, kansrijk is.
2. Wanneer gewenst, helpt Letselschade.nl jouw bij het inschakelen van een belangenbehartiger.
3. Jouw belangenbehartiger verzamelt juridisch en medisch bewijs.
4. Jouw belangenbehartiger stelt vast of de tegenpartij aansprakelijk is.
5. Jouw belangenbehartiger stelt de tegenpartij aansprakelijk voor de opgelopen schade en vraagt een voorschot op jouw letselschadevergoeding aan.
6. De tegenpartij moet de aansprakelijkheid (gedeeltelijk) erkennen.
7. Jouw belangenbehartiger inventariseert de nog te lijden schade.
8. Jouw belangenbehartiger en de tegenpartij stellen de medische eindtoestand vast.
9. De definitieve schade kan worden berekend.
10. In een vaststellingsovereenkomst wordt jouw definitieve schade vastgelegd en de zaak afgewikkeld.
De kosten voor letselschadeslachtoffers kunnen na een ongeval hoog oplopen. De kosten kunnen bestaan uit gemiste inkomsten omdat je arbeidsongeschikt geraakt bent of medische kosten die onder je eigen risico vallen van je zorgverzekering. Maar het kan ook zijn dat je toevallig net midden in een verhuizing/verbouwing zit en als gevolg van het ongeval je werkzaamheden in en rondom het huis moet staken. Dit wordt ook wel zelfwerkzaamheid genoemd. Deze schadepost komt ook voor vergoeding in aanmerking.
Er zijn een tal van schadeposten waar je als slachtoffer zijnde niet direct aan denkt. Wij zijn er dan ook om je gedurende het hele letselschadetraject kosteloos bij te staan. Wij stellen niet alleen de wederpartij aansprakelijk, maar wij brengen ook alle schadeposten in kaart en dienen deze bij de aansprakelijke partij in.
Meer veelgestelde vragen