
Wij helpen je met letselschade in Tilburg
Heb je een ongeval gehad in Tilburg door toedoen van een ander? En ben je hierbij gewond geraakt? Onze letselschade specialisten helpen jou bij het claimen van een schadevergoeding voor het door jou geleden letsel. In eerste instantie helpen we jou om de toedracht helder te krijgen, en het bewijsmateriaal te verzamelen. Vervolgens helpen we bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. Heeft de tegenpartij aansprakelijkheid erkend? Dan gaan we het proces in om de hoogte van de schadevergoeding te bepalen, inclusief eventueel smartengeld. Tot slot krijg je de meest rechtvaardige schadevergoeding op je rekening gestort.
Welke letselschade wordt vergoed?
Bij LetselSchade.nl vergoeden wij alle letselschade waarvoor de tegenpartij aansprakelijk is. Dit kunnen uitgaven zijn die je doet vanwege het ongeval in Tilburg, zoals medische kosten, maar ook geld dat je misloopt door het ongeval, zoals gemist inkomen. Enkele voorbeelden van letselschade posten die je kunt laten vergoeden bij de tegenpartij zijn:
- Inkomensverlies doordat je (tijdelijk) arbeidsongeschikt bent (met terugwerkende kracht door je herstel, en als je (deels) arbeidsongeschikt blijft, een compensatie tot aan het salaris dat je voor het ongeval zou verdienen);
- Pensioenschade door je arbeidsongeschiktheid;
- De waarde van gemiste extra’s zoals een promotie die op stapel stond of een leaseauto;
- Medische kosten zoals operaties, behandelingen door een specialist etc. die niet worden vergoed door je zorgverzekering;
- Kosten voor huishoudelijke hulp of thuiszorg;
- Studievertraging door gemiste vakken; het collegegeld;
- Kosten voor klussen in de tuin die je anders zelf zou doen;
- Extra oppas of dagopvang voor je kinderen;
- De kosten van een letselschade specialist;
- Smartengeld als compensatie voor de verminderde levensvreugde (fysieke pijn, psychisch lijden) die je door het ongeval beleeft en/of in de toekomst nog zult beleven.


Letselschadespecialist in Tilburg
De letselschadespecialist die het meest in de buurt van Tilburg opereert, is mr. Alexander Gudde (Helvoirt en omstreken). Als letselschadejurist en NIVRE-expert is hij gefascineerd door het letselschade vak en vindt hij persoonlijk contact met cliënten aan de keukentafel het prettigst. Daarom is hij een geruime tijd geleden overgestapt van de kant van de verzekeraar naar de kant van het slachtoffer. Na vele jaren ervaring op uiteenlopende letselschadezaken heeft hij zich in 2007 aangesloten bij LetselSchade.nl.
Hoogopgeleide letselschadejuristen
Bij LetselSchade.nl streven we naar dienstverlening van de allerhoogste kwaliteit. Daarbij hoort als vanzelfsprekend een strenge selectie van onze letselschadejuristen. Al onze letselschade-experts zijn daarom universitair opgeleid, bijvoorbeeld aan de Universiteit Utrecht (in het geval van mr. Gudde) of de Universiteit van Tilburg (mr. Jeroen Derks). Al onze letselschadejuristen hebben minimaal 10 jaar ervaring in het letselschade vak; gegarandeerd dat zij het maximale uit jouw zaak willen halen. Je kunt er dus vanuit gaan dat onze letselschade specialisten een rechtvaardige schadevergoeding voor jou weten te regelen!

Letselschade opgelopen in Tilburg en omstreken?
Bij letselschade die door een ander is veroorzaakt, kun je kosteloos gebruik maken van de diensten van Letselschade.nl. Immers, de kosten van de letselschadespecialist, die opkomt voor jouw belangen, worden verhaald bij de aansprakelijke partij. Door ons te bellen, Whatsappen of door een e-mail te sturen kunnen we je direct vertellen of je mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding.
Bel gratis 0880 112 130Whatsapp ons: 06-159 559 48Meld jouw schade online

Persoonlijk betrokken
LetselSchade.nl helpt je gedurende het hele letselschadeproces. Van de intake tot en met het vaststellen en zorgdragen voor de definitieve schadeclaim. Daarbij blijven we steeds bij jou betrokken; we houden altijd contact. Je kunt bellen of langskomen in Tilburg, maar als je wilt komt een letselschade-deskundige van Letselschade.nl voor een vrijblijvend intake- en adviesgesprek bij je thuis.
Onze aanpak bij letselschade in Tilburg

Ontvang gratis advies bij letselschade

Jouw specialist bepaalt de aansprakelijkheid

Voorschot van de schadeclaim bepalen

Indienen definitieve claim + nazorg
Gratis advies bij letselschade
In de Nederlandse wet is geregeld dat je kosten voor een letselschade specialist altijd kunt verhalen bij de tegenpartij. Daarom is de hulp van een van onze letselschadejuristen altijd kosteloos. We willen het daarnaast laagdrempelig voor je houden om je verhaal te doen. Daarom kun je ons gewoon een Whatsappje sturen. Of bel gewoon. Je krijgt altijd een letselschadespecialist aan de lijn mét verstand van zaken. We spreken direct de situatie met je door en helpen je vervolgens graag op weg. Ook krijg je desgewenst direct een indicatie krijgen van de hoogte van jouw schadevergoeding!

Veelgestelde vragen over letselschade in Tilburg
Je hebt recht op een schadevergoeding voor alle schade die je hebt geleden als gevolg van een ongeval. De schade kan zowel materieel als immaterieel zijn.
Bij materiële schade moet je denken aan schade dat in geld uitgedrukt kan worden, zoals:
- kosten voor huishoudelijk hulp
- medische kosten
- verlies aan verdienvermogen
- kosten voor het aanpassen van de woning.
Bij immateriële schade moet je denken aan schade dat niet uitgedrukt kan worden in geld, daarbij kan je denken aan:
- Verminderde levensvreugde
- Verdriet
- Pijn
Immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Het smartengeld is een onderdeel van je totale schadevergoeding bij letselschade. De juristen van Letselschade.nl zorgen ervoor dat alle schadecomponenten worden meegenomen bij het berekenen van de letselschadevergoeding zodat je krijgt waar je recht op hebt als je letselschade hebt opgelopen.
In de meeste gevallen is het direct duidelijk welke partij de verkeersregels heeft overtreden. Maar het kan ook zijn dat beide partijen een verkeersfout hebben begaan, waardoor beide partijen aansprakelijk zijn voor de ontstane letselschade. We spreken dan van een gedeelde aansprakelijkheid.
Ook bij een gedeelde aansprakelijkheid heb je recht op een schadevergoeding, maar dan wordt slechts een gedeelte van je schade vergoed. Bij het berekenen van de hoogte van je schadevergoeding wordt gekeken naar de ernst van de gemaakte verkeersovertreding en de aard en ernst van het letsel. Naar aanleiding daarvan wordt een schuldverdeling opgemaakt. Het kan zijn dat elke partij voor de helft aansprakelijk is, maar het kan ook zijn dat een van de partijen voor 75% aansprakelijk is en de andere partij voor 25%. Dit is geheel afhankelijk van de omstandigheden van het geval.
Hoe lang een letselschadezaak duurt is afhankelijk van de omstandigheden. Hoe complexer een zaak is, hoe langer een letselschadezaak duurt. Wanneer een letselschadeslachtoffer ernstig letsel heeft opgelopen en een lang behandeltraject moet ondergaan, dan zal een letselschadezaak logischerwijs ook langer duren dan een zaak waarbij het letsel bestaat uit een aantal schaafwonden en kneuzingen.
Hoe lang een letselschadezaak duurt is verder ook afhankelijk van de vraag of de aansprakelijkheid wordt erkend, hoe snel de partijen over en weer op elkaar reageren en of een regeling wordt bereikt waar het slachtoffer tevreden mee is. Onze letselschadejuristen zorgen voor een voortvarende start van de letselschadezaak, neem vrijblijvend contact op.
Als een vriend(in) of familielid letsel heeft opgelopen en nog in het ziekenhuis ligt, dan adviseren wij om zo spoedig mogelijk contact met de juristen van Letselschade.nl op te nemen. Wij beoordelen of er op juridisch vlak sprake is van een zaak. De kosten lopen na een verkeersongeval namelijk flink op.
Wellicht loopt de naaste inkomsten mis, omdat hij of zij niet kan werken. Mocht het een kansrijke zaak zijn, dan zal de belangenbehartiger ook direct een voorschot aanvragen bij de aansprakelijke wederpartij om de eerste gemaakte kosten te dekken. Je belangenbehartiger neemt de rompslomp uit handen, zodat vriend, vriendin en/of familielid zich volledig kan focussen op zijn of haar herstel.
Op grond van de wet zijn er twee soorten schade, namelijk vermogensschade en ander nadeel. Bij vermogensschade moet je denken aan schade dat concreet berekend kan worden, zoals het verlies aan verdienvermogen en de medische kosten die je maakt na een ongeval. Met ander nadeel wordt de immateriële schade bedoeld. Dit wordt ook wel smartengeld genoemd. De belangenbehartigers van Letselschade.nl kunnen hierover meer vertellen, neem vrijblijvend contact met hen op.
Meer veelgestelde vragen