✔ Kosteloos juridische hulp                         ✔ Rechtvaardige schadevergoeding               ✔ Altijd in de buurt

Letselschade Richtlijn Studievertraging

In de Letselschade Richtlijn Studievertraging wordt onder studievertraging verstaan: de schade die optreedt doordat een benadeelde later op de arbeidsmarkt actief zal zijn door een ongeval waarbij de opleiding onderbroken moest worden en waarbij een derde aansprakelijk is.

Voorwaarden Letselschade Richtlijn Studievertraging

De Letselschade Richtlijn Studievertraging ziet alleen toe op de studievertraging als zodanig het later betreden van de arbeidsmarkt. Het gaat om een studievertraging van maximaal één jaar.

Extra studiekosten voor bijvoorbeeld de aanschaf van boeken en examens vallen niet onder de richtlijn voor studievertraging. Deze uitgaven zijn niet geschikt voor normering aangezien ze per schadezaak sterk verschillen. Bovendien zijn deze kosten eenvoudig en goed aantoonbaar waardoor er weinig discussie mogelijk is over de kosten.

Schades als gevolg van een aangepaste opleiding, opleiding op een lager niveau of vertragingen langer dan 1 jaar vallen niet onder de Letselschade Richtlijn Studievertraging. Deze schade maakt deel uit van schade als gevolg van verlies aan arbeidsvermogen. Deze schade wordt dan ook apart berekend.

De richtlijn voor studievertraging is opgezet als een vangnet voor het grootste gedeelte van de voorkomende schadezaken. Uiteraard is er de mogelijkheid om (letsel)schade wegens studievertraging concreet vast te stellen.

Direct uw verhaal vertellen?

Door ons te bellen, Whatsappen of door een e-mail te sturen kunnen we je direct vertellen hoe hoog de letselschadevergoeding ongeveer is en hoe we je kunnen helpen om deze vergoeding zo snel mogelijk te krijgen.

Bel gratis 0880 112 130Whatsapp ons: 06-159 559 48Meld jouw schade online

Schadevergoeding voor studievertraging

Onderstaande jaarvergoedingen zijn naar redelijkheid en billijkheid vastgesteld, rekeninghoudend met jurisprudentie en de gangbare praktijk. Wat betreft loon is voor jeugdig laaggeschoolden aansluiting gezocht bij het minimumloon. Voor studenten met een vwo- of hbo-opleiding is aansluiting gezocht bij het modale inkomen. Jaarlijks wordt bekeken of aanpassing van het normbedrag nodig is op basis van het loonindexcijfer van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Per 1 januari 2016 zijn alle normbedragen gewijzigd. Onderstaand vindt u een overzicht van de netto normbedragen per categorie voor schade wegens studievertraging op basis van één jaar studievertraging:

  • Basisschool: €5.825,00
  • Vmbo en lbo: €13.400,00
  • Vwo, havo en mbo: €16.300,00
  • Hbo en wo: €19.800,00

Letselschade bedragen 2016

Onderstaand treft u een overzicht van letselschade bedragen welke zijn opgenomen in De Letselschade Richtlijnen per 1 januari 2016. Aan genoemde bedragen kunnen geen rechten worden ontleend.

Gratis hulp bij het claimen van letselschade?

Wij beantwoorden graag jouw vragen over letselschade, het claimen van een letselschadevergoeding of het inschakelen van een letselschadebureau. Je ontvangt binnen één werkdag een reactie.

Hoe kunnen wij je bereiken?

Heb je een vraag of wil je graag persoonlijk de situatie bespreken? Je kan altijd het contactformulier invullen

Letselschade.nl specialisten
Of bel gratis even
met onze specialisten

0880 112 130

Je kan ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8:30 uur en 17:30 uur. Buiten deze tijden kan je gebruik maken van het contactformulier of een bericht via WhatsApp sturen.