Verkeersongeval gehad als maaltijdbezorger? Let op.

Gepost 09-03-2022

Bent u maaltijdbezorger, dan zit u vaak op de weg. Hoewel u er liever niet over nadenkt, kan het gebeuren dat u betrokken raakt bij een verkeersongeval. Hoe zit het dan met uw aansprakelijkheid?

Maaltijdbezorger: de ideale baan voor veel jongeren en studenten, omdat u op flexibele tijden kunt werken. Omdat u zo veel onderweg bent, kunt u betrokken raken bij een verkeersongeval. Het is dan goed om te weten hoe het zit met uw aansprakelijkheid.

Maaltijdbezorger op uw eigen fiets of scooter

Welk vervoermiddel u als maaltijdbezorger gebruikt, hangt af van uw werkgever. Óf u stapt op uw eigen fiets, scooter of brommer óf u gebruikt een vervoermiddel van uw werkgever. Gaat u met uw eigen fiets de weg op? Als fietser bent u bij een verkeersongeval met een gemotoriseerd voertuig goed beschermd. Beter dan wanneer u op een brommer of scooter zou rijden. Dat is zo geregeld in artikel 185 van de Wegenverkeerswet. Die beschermt ‘zwakke’ verkeersdeelnemers.

Aansprakelijkheid bezorger of werkgever

Natuurlijk is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat u rijdt op een veilige fiets of brommer. Toch kan het juridisch zo zijn dat uw werkgever verplicht is om te zorgen dat uw vervoermiddel veilig is. Ook al is dat uw eigen fiets of scooter. Krijgt u een ongeval dat (ook) te wijten is aan een mankement van uw fiets bijvoorbeeld, dan hebt u mogelijk recht op schadevergoeding van uw werkgever.

E-bike en verkeersongeval

Een e-bike is een verhaal apart. Een e-bike wordt doorgaans gezien als een gewone fiets als hij aan paar voorwaarden voldoet. Bijvoorbeeld dat de elektromotor een vermogen heeft dat niet groter is dan 250 watt. En dat de trapondersteuning stopt bij 25 km/u. Krijgt u dan een verkeersongeval met een gemotoriseerd voertuig, dan bent u juridisch meestal goed beschermd.

Letselschade? Meld het direct!

Is er sprake van letsel na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Wilt u de schade verhalen? Onze letselschadejuristen helpen kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding!

E-bike met meer vermogen

Wat als uw e-bike een elektromotor heeft die groter is dan 250 watt of als de trapondersteuning niet stopt bij 25 km/u? Dan is uw e-bike in principe een motorvoertuig. Dat betekent dat u een helm moet dragen en uw e-bike moet verzekeren. De kansen op een schadevergoeding liggen dan soms anders. Overigens geldt ook bij e-bikes dat het juridisch zo kan zijn dat uw werkgever verplicht is om te zorgen voor een veilig exemplaar.

Maaltijdbezorger op een vervoermiddel van uw werkgever

Wat als u een verkeersongeluk krijgt op een fiets of scooter van uw werkgever? Dan ligt het aan de situatie of u eventueel recht hebt op schadevergoeding. Werkten bijvoorbeeld de remmen niet goed of waren de banden niet veilig? Dan zal de rechter in veel gevallen oordelen dat uw werkgever aansprakelijk is.

Letselschade door verkeersongeval als maaltijdbezorger?

Bent u als maaltijdbezorger betrokken geraakt bij een verkeersongeval? Dan hebt u mogelijk recht op schadevergoeding. Bel gratis onze helpdesk of neem contact op via het contactformulier. Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met u op en beantwoorden dan vrijblijvend uw vragen over het ongeval, het claimen van een schadevergoeding en het inschakelen van juridische hulp.

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.

    Contact

    U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

    Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

      Persoonlijke gegevens

      Wat is er gebeurd?

      Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

      1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

      2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

      3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

      4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

      Alle vragen met JA beantwoord

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

      Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

      Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

      1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

      2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

      3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

      Alle vragen met JA beantwoord

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

      Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

      Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

      1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

      Jouw antwoord is JA

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      Jouw antwoord is NEE

      Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

      arbeidsongeschikt fietsongeval Call Now Button