Terug naar overzicht
± 3 min

Wat is een vko letsel?

De afkorting VKO staat voor verkeersongeval. Een VKO letsel is dus een letsel dat is veroorzaakt als gevolg van een verkeersongeval. Veel mensen denken bij het woord letsel aan botbreuken of wonden. Een letsel betekent namelijk letterlijk een beschadiging aan het lichaam die voor klachten zorgt. Maar een letsel hoeft niet altijd (direct) zichtbaar te zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een whiplash, maar ook aan psychisch letsel, zoals angststoornissen, concentratieproblemen of een depressie. In dat geval is er sprake van immateriële schade.

Schadevergoeding bij VKO letsel

Als u letsel heeft opgelopen als gevolg van een verkeersongeval dat is veroorzaakt door een andere partij, dan heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Voordat u aanspraak kunt maken op een vergoeding, moet er eerst worden vastgesteld wie aansprakelijk is voor de aanrijding. Daarna moet worden bepaald voor welke schade de tegenpartij verantwoordelijk is en hoe groot de schade precies is. Misschien bent u tijdelijk niet of minder mobiel, en moet u gebruikmaken van vervangend vervoer. Het kan ook voorkomen dat u een tijd niet kunt werken, waardoor uw inkomen daalt. Al deze factoren hebben invloed op de hoogte van het schadebedrag. Het is daarom ook van groot belang om dit door een ervaren letselschade-expert te laten bepalen. Dit kan kosteloos, omdat de aansprakelijke tegenpartij de kosten moet vergoeden.

Hoe nu verder?

Net als bij andere ongevallen is het belangrijk om zoveel mogelijk bewijsstukken te verzamelen die betrekking hebben op de ontstane schade. Deze informatie is nodig om de aansprakelijkheid vast te stellen en zodoende de kans te vergroten dat uw schadevergoeding wordt toegewezen. Heeft u letsel opgelopen als gevolg van een verkeersongeval en wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding? Onze juristen geven graag gratis en vrijblijvend advies.