
Rechtshulp bij letselongeval
Een letselongeval gaat vaak gepaard met fysiek letsel, pijn en financiële schade. Je doet er verstandig aan om rechtshulp bij letselschade in te schakelen als je zelf geen schuld hebt aan het ongeluk. Want zonder rechtshulp moet je in een onzekere periode waarin je kwetsbaar bent, zaken regelen waar je waarschijnlijk geen ervaring mee hebt. Dan komen er veel vragen op je af. Wie moet ik aansprakelijk stellen voor mijn letselschade? Hoe zorg ik dat alle schade wordt vergoed? Op welke vergoedingen kan ik rekenen en heb ik recht op smartengeld? Je schakelt rechtshulp bij letselschade in als je de persoonlijke belangen wilt laten behartigen door een ervaren specialist in letselschade. Zo kan jij je focussen op het verdere herstel.
Letsel opgelopen, wat nu?
Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Door toedoen van een ander loop je letsel op en blijf jij achter met pijn en verdriet. Als je het lichamelijk letsel en de emotionele schade wilt verhalen op de partij die schuld heeft, dan adviseren wij om onderstaande stappen te volgen:
- Noteer de gegevens van de wederpartij
- Maak foto’s of video van de situatie
- Zorg voor een ingevuld en door beide partijen ondertekend schadeformulier (verkeersongeval)
- Vraag eventueel om twee onafhankelijke getuigenverklaringen
- Last van medische of mentale klachten? Bezoek binnen 48 uur een (huis)arts
- Bewaar de rekeningen die te maken hebben met het ongeval
- Schakel rechtshulp in van een erkend letselschadebureau
De bovenstaande stappen helpen bij een voortvarende start van de zaak. Het is namelijk belangrijk dat er bewijs wordt verzameld over hetgeen wat jou is overkomen. Door het verzamelen van zo veel mogelijk bewijslast, wordt de toedracht van het ongeval juridisch onderbouwd. De schuldige partij zal vervolgens zo snel mogelijk aansprakelijk worden gesteld voor de schade die jij nu lijdt. Een ervaren belangenbehartiger kan hierbij helpen. Wij adviseren daarom om altijd rechtshulp bij letselschade in te schakelen.


Aansprakelijk stellen tegenpartij
Het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en het verhalen van een schadevergoeding, vraagt in de praktijk om diepgaande juridische kennis van een specialist. Een letselschadezaak is ingewikkeld en gaat meestal via een lang traject. Vaak is het duidelijk wie er schuld heeft aan het ongeval. Er zijn namelijk diverse wettelijke regels die aangeven wie in een bepaalde situatie aansprakelijk is. De tegenpartij (meestal een verzekeraar) heeft gespecialiseerde letselschadespecialisten in dienst die de schuldvraag zullen onderzoeken. De schadebehandelaar van de tegenpartij zal naar openingen zoeken en de discussie voeren of zijn verzekerde überhaupt wel aansprakelijk is voor de schade.
Waarschijnlijk heb je geen ervaring met het formeel aansprakelijk stellen van een derde partij. Het wordt sterk afgeraden om zelfstandig letselschade te afwikkelen. Als je geen rechtshulp bij letselschade inschakelt, dan kunnen er namelijk verkeerde situaties en schadevergoedingen worden voorgehouden. Daar kom je pas achter wanneer het te laat is. Schakel daarom altijd een juridisch specialist in als een ander verantwoordelijk is voor jouw letsel.
Met onze letselschadespecialisten ben je verzekerd van deskundige en betrouwbare rechtshulp bij letselschade. Je ontvangt de schadevergoeding die recht doet aan jouw verdriet, pijn en leed. Vraag hier juridisch advies over jouw letselongeval. Wij helpen je graag!
Wat krijg ik vergoed na mijn letselongeval?
Na de eerste schrik, overheerst de pijn, het verdriet en het gevoel van machteloosheid. Letselschade domineert op dat moment je leven. Daarnaast word je ook financieel geraakt. Maak je kosten en heb je uitgaven als gevolg van de schade die je nu lijdt? Geen zorgen! Nadat de wederpartij de aansprakelijkheid heeft erkend vraagt jouw letselschadejurist direct om een voorschotbetaling voor de reeds gemaakte kosten.
Dit kunnen kosten zijn zoals:
- Schade door het ongeval. Denk hierbij aan kleding, spullen of het voertuig waarmee je reed op het moment van het ongeluk.
- De inzet van huishoudelijke ondersteuning
- Ziektekosten die niet worden vergoed vanuit de zorgverzekering.
- Misgelopen inkomsten omdat je (tijdelijk) arbeidsongeschikt bent
- De kosten voor de opgelopen studievertraging
- Het leed, verdriet en de pijn die je ervaart (smartengeld)
Bovenstaande schadeposten zijn slechts een aantal voorbeelden van schadeposten die vergoed worden na jouw letselongeval. We claimen niet alleen de kosten die je nu maakt, we kijken ook naar de toekomstige uitgaven die je als gevolg van het ongeval nog gaat maken. Heb je licht of zwaar letsel? Je hebt altijd recht op smartengeld.

Ontvang een rechtvaardige schadevergoeding
Met jarenlange ervaring en de beste letselschadespecialisten zorgen wij ervoor dat je altijd de hoogst haalbare schadevergoeding krijgt. Bel ons, Whatsapp ons of stuur ons een e-mail. We vertellen je direct hoe hoog de letselschadevergoeding ongeveer kan zijn en hoe we je kunnen helpen om deze vergoeding zo snel mogelijk te krijgen.
Bel gratis 0880 112 130Whatsapp ons: 06-159 559 48Meld jouw schade online

Smartengeld dankzij rechtshulp bij letselschade
Een letselschadedeskundige zal altijd een smartengeldbedrag claimen bij de tegenpartij. Smartengeld gaat over de immateriële schade van het slachtoffer en is vaak niet met het blote oog te zien. Het smartengeldbedrag is een financiële compensatie voor het persoonlijk leed, het verdriet dat je met je meedraagt en de verminderde levensvreugde. De hoogte van het smartengeld wordt bepaald aan de hand van eerdere uitspraken van rechters in soortgelijke gevallen.
De specialisten van LetselSchade.nl hebben tientallen jaren ervaring met het regelen van (complexe) letselschadezaken en het berekenen van smartengeldbedragen. Laat je geen verkeerde bedragen voorhouden en zorg met onze specialisten ervoor dat je de schadevergoeding ontvangt die recht doet aan jouw situatie.
Wat kost de rechtshulp bij letselschade?
Overweeg je het inschakelen van rechtshulp bij letselschade? Over de kosten hoef je in ieder geval geen zorgen te maken. Een letselschadespecialist staat jou namelijk kosteloos bij tijdens het schaderegelingstraject en neemt je zo veel mogelijk werk uit handen.
Wij beantwoorden al jouw vragen, zoeken uit wie er aansprakelijk is, stellen namens jou de persoon in kwestie aansprakelijk én claimen vervolgens de schadevergoeding waar je recht op hebt. Vul het contactformulier in, neem contact op met onze juristen en hoor direct of wij jou kunnen bijstaan.

Veelgestelde vragen over rechtshulp bij letselschade
Als je betrokken bent geweest bij een ongeval door het toedoen van een ander en je hebt daarbij letsel opgelopen, dan heb je recht op een schadevergoeding. De hoogte van de schadevergoeding moet zorgvuldig worden berekend door een jurist.
Op voorhand kunnen er geen bedragen worden vastgesteld. Dat heeft ermee te maken dat een letselschadejurist de zaak eerst nauwkeurig moet bestuderen. De jurist maakt vervolgens een exacte schadeberekening op en dient de schadeclaim in bij de aansprakelijke wederpartij.
Wij raden aan om te allen tijde een letselschadejurist in te schakelen, omdat een letselschadejurist weet welke kosten voor vergoeding in aanmerking komen. Ook de kosten voor het inschakelen van een letselschadejurist moet door de wederpartij worden vergoed. Wij kunnen je dan ook kosteloos bijstaan.
Onder letselschade vallen alle kosten die ontstaan door een ongeval waar je letsel aan hebt overgehouden. Het kan gaan om lichamelijk letsel en psychisch letsel. Bij lichamelijk letsel kan je denken aan kneuzingen, littekens, botbreuken, open wonden, blauwe plekken, hersenletsel en amputatie. Bij psychisch letsel kan je denken aan een angststoornis, depressie, een posttraumatische stressstoornis of een burn-out.
Je kan het beste zo spoedig mogelijk een belangenbehartiger inschakelen. De belangenbehartiger stelt namelijk direct vast of de tegenpartij aansprakelijk is. Mocht de belangenbehartiger vragen om meer bewijs te vergaren om de aansprakelijkheid van de wederpartij te kunnen bewijzen, dan is dat in een vroeg stadium nog mogelijk.
Als er enige tijd is verstreken na het ongeval dan is het krijgen van bewijs vaak niet eenvoudig en bovendien kan het zijn dat je vordering dan verjaart. Op grond van de WAM heb je namelijk drie jaar de tijd om schadevergoeding te claimen via de WAM-verzekering. Vraag onze experts naar de mogelijkheden voor een schadevergoeding van de geleden letselschade.
In de meeste gevallen is het direct duidelijk welke partij de verkeersregels heeft overtreden. Maar het kan ook zijn dat beide partijen een verkeersfout hebben begaan, waardoor beide partijen aansprakelijk zijn voor de ontstane letselschade. We spreken dan van een gedeelde aansprakelijkheid.
Ook bij een gedeelde aansprakelijkheid heb je recht op een schadevergoeding, maar dan wordt slechts een gedeelte van je schade vergoed. Bij het berekenen van de hoogte van je schadevergoeding wordt gekeken naar de ernst van de gemaakte verkeersovertreding en de aard en ernst van het letsel. Naar aanleiding daarvan wordt een schuldverdeling opgemaakt. Het kan zijn dat elke partij voor de helft aansprakelijk is, maar het kan ook zijn dat een van de partijen voor 75% aansprakelijk is en de andere partij voor 25%. Dit is geheel afhankelijk van de omstandigheden van het geval.
Hoe lang een letselschadezaak duurt is afhankelijk van de omstandigheden. Hoe complexer een zaak is, hoe langer een letselschadezaak duurt. Wanneer een letselschadeslachtoffer ernstig letsel heeft opgelopen en een lang behandeltraject moet ondergaan, dan zal een letselschadezaak logischerwijs ook langer duren dan een zaak waarbij het letsel bestaat uit een aantal schaafwonden en kneuzingen.
Hoe lang een letselschadezaak duurt is verder ook afhankelijk van de vraag of de aansprakelijkheid wordt erkend, hoe snel de partijen over en weer op elkaar reageren en of een regeling wordt bereikt waar het slachtoffer tevreden mee is. Onze letselschadejuristen zorgen voor een voortvarende start van de letselschadezaak, neem vrijblijvend contact op.
Als je betrokken bent geweest bij een verkeersongeval door het toedoen van een ander en je hebt letsel opgelopen, dan is het erg belangrijk om zoveel mogelijk bewijs te vergaren. Wij geven alvast twee tips om een voortvarend van start te gaan met het verhalen van een schadevergoeding. Om te bepalen of er recht is op vergoeding van de schade moet namelijk vastgesteld kunnen worden hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren en of er mogelijk verkeersfouten zijn gemaakt.
Schadeaangifteformulier
Het is aan te raden om direct na een verkeersongeval een schadeaangifteformulier in te vullen met de wederpartij. Het schadeaangifteformulier moet door beide partijen worden ondertekend. Het schadeaangifteformulier wordt, nadat het is ondertekend door beide partijen, aangemerkt als een onderhandse akte. Dat betekent dat daaruit het bewijs voortvloeit dat de schade is ontstaan zoals beschreven staat op het schadeaangifteformulier. Met het schadeaangifteformulier kunnen we de toedracht van het ongeval en de schuldvraag aantonen. Dit is alles bepalend voor de aansprakelijkheid. Het is belangrijk om het schadeaangifteformulier ter plaatse in te vullen, omdat je daarmee voorkomt dat in een later stadium onenigheid ontstaat over de toedracht van het ongeval en de schuldvraag.
Informeer de (huis)arts
Daarnaast is het belangrijk om zo spoedig mogelijk een arts te raadplegen. Dit om aan te aantonen dat de klachten gerelateerd zijn aan het ongeval. Neem daarna zo spoedig mogelijk contact met ons op zodat wij kunnen beoordelen of je juridisch gezien een kansrijke zaak hebt.
Als je betrokken bent geweest bij een ongeval en je hebt letselschade opgelopen door het toedoen van een ander, dan heb je mogelijk recht op een schadevergoeding. Wij kunnen ons voorstellen dat het voor een letselschadeslachtoffer prettig is om vooraf te weten wat je kan verwachten gedurende dit traject. Vandaar dat wij de belangrijkste stappen voor je op een rij hebben gezet:
1. Neem contact op met letselschade.nl voor gratis advies. Wij beoordelen of jouw zaak op juridisch vlak, kansrijk is.
2. Wanneer gewenst, helpt Letselschade.nl jouw bij het inschakelen van een belangenbehartiger.
3. Jouw belangenbehartiger verzamelt juridisch en medisch bewijs.
4. Jouw belangenbehartiger stelt vast of de tegenpartij aansprakelijk is.
5. Jouw belangenbehartiger stelt de tegenpartij aansprakelijk voor de opgelopen schade en vraagt een voorschot op jouw letselschadevergoeding aan.
6. De tegenpartij moet de aansprakelijkheid (gedeeltelijk) erkennen.
7. Jouw belangenbehartiger inventariseert de nog te lijden schade.
8. Jouw belangenbehartiger en de tegenpartij stellen de medische eindtoestand vast.
9. De definitieve schade kan worden berekend.
10. In een vaststellingsovereenkomst wordt jouw definitieve schade vastgelegd en de zaak afgewikkeld.
De aansprakelijke partij dient op grond van artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek de kosten voor het verlenen van juridische bijstand te betalen. Dat maakt dat het inschakelen van onze letselschadejuristen altijd kosteloos is voor het slachtoffer.
Letselschade advocaten kunnen echter wel een bepaald percentage vragen van de schadevergoeding, het honorarium. Het is om deze reden raadzaam om je eerst goed in te lezen voordat je een letselschade advocaat inschakelt. Onze letselschade juristen gaan daarentegen wel geheel kosteloos voor jou aan de slag. Wij sturen je geen factuur op en wij houden ook geen percentage in van je schadevergoeding. Neem vrijblijvend contact op en informeer naar de mogelijkheden.
Meer veelgestelde vragen