Bepalingen in het Burgerlijk Wetboek voor bepalen aansprakelijkheid van ongeval

Rechtshulp bij letselongeval

Een letselongeval gaat vaak gepaard met fysiek letsel, pijn en financiële schade. Je doet er verstandig aan om rechtshulp bij letselschade in te schakelen als je zelf geen schuld hebt aan het ongeluk. Want zonder rechtshulp moet je in een onzekere periode waarin je kwetsbaar bent, zaken regelen waar je waarschijnlijk geen ervaring mee hebt. Dan komen er veel vragen op je af. Wie moet ik aansprakelijk stellen voor mijn letselschade? Hoe zorg ik dat alle schade wordt vergoed? Op welke vergoedingen kan ik rekenen en heb ik recht op smartengeld? Je schakelt rechtshulp bij letselschade in als je de persoonlijke belangen wilt laten behartigen door een ervaren specialist in letselschade. Zo kan jij je focussen op het verdere herstel.  

Letsel opgelopen, wat nu?

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Door toedoen van een ander loop je letsel op en blijf jij achter met pijn en verdriet. Als je het lichamelijk letsel en de emotionele schade wilt verhalen op de partij die schuld heeft, dan adviseren wij om onderstaande stappen te volgen:

 • Noteer de gegevens van de wederpartij
 • Maak foto’s of video van de situatie
 • Zorg voor een ingevuld en door beide partijen ondertekend schadeformulier (verkeersongeval)
 • Vraag eventueel om twee onafhankelijke getuigenverklaringen
 • Last van medische of mentale klachten? Bezoek binnen 48 uur een (huis)arts
 • Bewaar de rekeningen die te maken hebben met het ongeval
 • Schakel rechtshulp in van een erkend letselschadebureau

De bovenstaande stappen helpen bij een voortvarende start van de zaak. Het is namelijk belangrijk dat er bewijs wordt verzameld over hetgeen wat jou is overkomen. Door het verzamelen van zo veel mogelijk bewijslast, wordt de toedracht van het ongeval juridisch onderbouwd. De schuldige partij zal vervolgens zo snel mogelijk aansprakelijk worden gesteld voor de schade die jij nu lijdt. Een ervaren belangenbehartiger kan hierbij helpen. Wij adviseren daarom om altijd rechtshulp bij letselschade in te schakelen.

Belangenbehartiger van LetselSchade.nl is er voor het letselschadeslachtoffer

Aansprakelijk stellen tegenpartij

Het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en het verhalen van een schadevergoeding, vraagt in de praktijk om diepgaande juridische kennis van een specialist. Een letselschadezaak is ingewikkeld en gaat meestal via een lang traject. Vaak is het duidelijk wie er schuld heeft aan het ongeval. Er zijn namelijk diverse wettelijke regels die aangeven wie in een bepaalde situatie aansprakelijk is. De tegenpartij (meestal een verzekeraar) heeft gespecialiseerde letselschadespecialisten in dienst die de schuldvraag zullen onderzoeken. De schadebehandelaar van de tegenpartij zal naar openingen zoeken en de discussie voeren of zijn verzekerde überhaupt wel aansprakelijk is voor de schade.

Waarschijnlijk heb je geen ervaring met het formeel aansprakelijk stellen van een derde partij. Het wordt sterk afgeraden om zelfstandig letselschade te afwikkelen. Als je geen rechtshulp bij letselschade inschakelt, dan kunnen er namelijk verkeerde situaties en schadevergoedingen worden voorgehouden. Daar kom je pas achter wanneer het te laat is. Schakel daarom altijd een juridisch specialist in als een ander verantwoordelijk is voor jouw letsel.  

Met onze letselschadespecialisten ben je verzekerd van deskundige en betrouwbare rechtshulp bij letselschade. Je ontvangt de schadevergoeding die recht doet aan jouw verdriet, pijn en leed. Vraag hier juridisch advies over jouw letselongeval. Wij helpen je graag!

Wat krijg ik vergoed na mijn letselongeval?

Na de eerste schrik, overheerst de pijn, het verdriet en het gevoel van machteloosheid. Letselschade domineert op dat moment je leven. Daarnaast word je ook financieel geraakt. Maak je kosten en heb je uitgaven als gevolg van de schade die je nu lijdt? Geen zorgen! Nadat de wederpartij de aansprakelijkheid heeft erkend vraagt jouw letselschadejurist direct om een voorschotbetaling voor de reeds gemaakte kosten.

Dit kunnen kosten zijn zoals:

 • Schade door het ongeval. Denk hierbij aan kleding, spullen of het voertuig waarmee je reed op het moment van het ongeluk.
 • De inzet van huishoudelijke ondersteuning
 • Ziektekosten die niet worden vergoed vanuit de zorgverzekering.
 • Misgelopen inkomsten omdat je (tijdelijk) arbeidsongeschikt bent
 • De kosten voor de opgelopen studievertraging
 • Het leed, verdriet en de pijn die je ervaart (smartengeld)

Bovenstaande schadeposten zijn slechts een aantal voorbeelden van schadeposten die vergoed worden na jouw letselongeval. We claimen niet alleen de kosten die je nu maakt, we kijken ook naar de toekomstige uitgaven die je als gevolg van het ongeval nog gaat maken. Heb je licht of zwaar letsel? Je hebt altijd recht op smartengeld.

Ontvang een rechtvaardige schadevergoeding

Met jarenlange ervaring en de beste letselschadespecialisten zorgen wij ervoor dat je altijd de hoogst haalbare schadevergoeding krijgt. Bel ons, Whatsapp ons of stuur ons een e-mail. We vertellen je direct hoe hoog de letselschadevergoeding ongeveer kan zijn en hoe we je kunnen helpen om deze vergoeding zo snel mogelijk te krijgen.

Bel gratis 0880 112 130Whatsapp ons: 06-159 559 48Meld jouw schade online

gids voor smartengeld en burgerlijk wetboek

Smartengeld dankzij rechtshulp bij letselschade

Een letselschadedeskundige zal altijd een smartengeldbedrag claimen bij de tegenpartij. Smartengeld gaat over de immateriële schade van het slachtoffer en is vaak niet met het blote oog te zien. Het smartengeldbedrag is een financiële compensatie voor het persoonlijk leed, het verdriet dat je met je meedraagt en de verminderde levensvreugde. De hoogte van het smartengeld wordt bepaald aan de hand van eerdere uitspraken van rechters in soortgelijke gevallen.

De specialisten van LetselSchade.nl hebben tientallen jaren ervaring met het regelen van (complexe) letselschadezaken en het berekenen van smartengeldbedragen. Laat je geen verkeerde bedragen voorhouden en zorg met onze specialisten ervoor dat je de schadevergoeding ontvangt die recht doet aan jouw situatie.

Wat kost de rechtshulp bij letselschade?

Overweeg je het inschakelen van rechtshulp bij letselschade? Over de kosten hoef je in ieder geval geen zorgen te maken. Een letselschadespecialist staat jou namelijk kosteloos bij tijdens het schaderegelingstraject en neemt je zo veel mogelijk werk uit handen.

Wij beantwoorden al jouw vragen, zoeken uit wie er aansprakelijk is, stellen namens jou de persoon in kwestie aansprakelijk én claimen vervolgens de schadevergoeding waar je recht op hebt. Vul het contactformulier in, neem contact op met onze juristen en hoor direct of wij jou kunnen bijstaan.

heer Ekkel
"ik ben zeer tevreden over hoe jurilex mijn zaak heeft behandeld en de geweldige samenwerking die ik met jurilex heb ervaren, ben jurilex zeer dankbaar voor alles was ze voor mij hebben gedaan in mijn zaak dank je wel"
heer Bisesar
"Super goeie hulp gehad, duidelijk en helder"
heer Kersten
"Vanaf het begin tot het eind ben ik zeer goed geholpen met mijn letselschade zaak. Prettige en professionele communicatie!"
mevrouw Kenbeek-Janssen
"Super fijn geholpen en goed advies gekregen.Had alleen wel het idee dat meneer altijd haast had. Als wij een telefoongesprek voerden, voelde het wel gehaast. ☺️"
Unal
"Het ging om een letselschade zaak. Een auto ongeval met materiële en immateriële schade. Onze belangenbehartiger van Jurilex (mevrouw Evers), heeft ons hier doorheen geholpen en zijn er zeer tevreden mee. Ze was meelevend, erg vriendelijk, reageerde snel, ervaren en wikkelde de zaken spoedig af. Onze dank aan Jurilex Letselschade!"
mevrouw Zarager
"Ik ben heel goed en snel geholpen.Altijd snel reactie."
ASHLEY Landsman
"Dhr. Koc heeft ons zeer goed geholpen bij onze letselschade zaak. Het was zeer fijn om ons niet druk te hoeven maken over de afwikkeling, zodat we ons volledig op herstel konden richten. Afspraken waren vanaf het begin duidelijk en werden allemaal nagekomen. Drh. Koc werkt professioneel en kundig! Onze dank is groot!!"
Joyce
"Jurlilex heeft mijn zaak uitstekend afgehandeld. De communicatie verliep vlot en heel netjes."
Meer reviews

Veelgestelde vragen over rechtshulp bij letselschade

Hoeveel geld krijg ik bij letselschade?
Wat valt onder letselschade?
In welk stadium kan ik het beste een belangenbehartiger inschakelen?
Kan ik een schadevergoeding eisen als beide partijen schuldig zijn?
Hoe lang duurt een letselschadezaak?
Wat kan ik zelf doen bij een verkeersongeval?
Hoe werkt het letselschadetraject?
Is een letselschade advocaat gratis?

Meer veelgestelde vragen

Vertel direct je verhaal

Via het contactformulier kun je je verhaal vertellen. We zorgen dan dat je zo snel mogelijk weet waar je recht op hebt. Tijdens kantooruren is dit binnen een uur, buiten kantooruren is dit direct de volgende werkdag.

mr. Jeroen Damen
Of neem gratis contact op met onze specialist
of Whatsapp gratis met onze specialist
mr. Jeroen Damen
WhatsApp

Je kan ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur. Buiten deze tijden kun je gebruikmaken van het contactformulier hiernaast of een bericht via WhatsApp sturen.

Vertel direct je verhaal

Via het contactformulier kun je je verhaal vertellen. We zorgen dan dat je zo snel mogelijk weet waar je recht op hebt. Tijdens kantooruren is dit binnen een uur, buiten kantooruren is dit direct de volgende werkdag.

mr. Jeroen Damen
Of neem gratis contact op met onze specialist
of Whatsapp gratis met onze specialist
mr. Jeroen Damen
WhatsApp

Je kan ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur. Buiten deze tijden kun je gebruikmaken van het contactformulier hiernaast of een bericht via WhatsApp sturen.

Vertel direct je verhaal

Via het contactformulier kun je je verhaal vertellen. We zorgen dan dat je zo snel mogelijk weet waar je recht op hebt. Tijdens kantooruren is dit binnen een uur, buiten kantooruren is dit direct de volgende werkdag.

mr. Jeroen Damen
Of neem gratis contact op met onze specialist
of Whatsapp gratis met onze specialist
mr. Jeroen Damen
WhatsApp

Je kan ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur. Buiten deze tijden kun je gebruikmaken van het contactformulier hiernaast of een bericht via WhatsApp sturen.

Vertel direct je verhaal

Via het contactformulier kun je je verhaal vertellen. We zorgen dan dat je zo snel mogelijk weet waar je recht op hebt. Tijdens kantooruren is dit binnen een uur, buiten kantooruren is dit direct de volgende werkdag.

mr. Kyra Asma
Of neem gratis contact op met onze specialist
of Whatsapp gratis met onze specialist
mr. Kyra Asma
WhatsApp

Je kan ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur. Buiten deze tijden kun je gebruikmaken van het contactformulier hiernaast of een bericht via WhatsApp sturen.

Vertel direct je verhaal

Via het contactformulier kun je je verhaal vertellen. We zorgen dan dat je zo snel mogelijk weet waar je recht op hebt. Tijdens kantooruren is dit binnen een uur, buiten kantooruren is dit direct de volgende werkdag.

mr. Kyra Asma
Of neem gratis contact op met onze specialist
of Whatsapp gratis met onze specialist
mr. Kyra Asma
WhatsApp

Je kan ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur. Buiten deze tijden kun je gebruikmaken van het contactformulier hiernaast of een bericht via WhatsApp sturen.

Hoe kunnen wij je bereiken?

Let op: Onze expertise ligt niet in geweldsmisdrijven