Dé rechtshulp en startpagina bij letselschade

Claim uwLetselschade Bel Gratis0800 - 0112

Letselschade bedrijfsongeval 3/5 (4)

Wanneer u tijdens werktijd een ongeval heeft gehad en hierdoor schade hebt opgelopen, dan heeft u vaak recht op een schadevergoeding. In Nederland is een werkgever vrijwel altijd aansprakelijk voor letselschade door een bedrijfsongeval.

Aansprakelijkheid bedrijfsongevallen met letselschade

Voor bedrijfsongevallen met letselschade geldt dat het slachtoffer een sterke bescherming geniet en de aansprakelijkheid vaak bij de werkgever ligt. Als een werknemer buiten zijn schuld om een bedrijfsongeluk krijgt, kan de werknemer de loonschade en letselschade verhalen op de werkgever.

Werkgevers zijn vrijwel altijd verzekerd voor bedrijfsongevallen. Toch vinden veel werknemers het lastig om de werkgever aansprakelijk te stellen en een schadevergoeding te claimen. Als letselschadeslachtoffer kan u bij het claimen van een letselschadevergoeding na een bedrijfsongeval een belangenbehartiger inschakelen. Bijvoorbeeld een letselschadebureau of letselschade advocaat . Zij geven u advies, verhalen uw opgelopen schade bij de werkgever en ontzorgen u gedurende uw letselschadezaak.

Rechtsbijstand bij letselschade

Wanneer u letselschade hebt opgelopen door de schuld van een ander, dan is het in Nederland zo geregeld dat uw werkgever ook alle kosten van uw juridische bijstand moet betalen. De juridische dienstverlening van uw letselschade advocaat kost u dan niets.

Voor gratis hulp en advies belt u naar onze helpdesk op 0800-0112 (gratis). Wij beantwoorden graag uw vragen en ontzorgen u bij het claimen van uw letselschade. Telefonisch zijn wij maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:30 telefonisch bereikbaar.

Buiten openingstijden kan u uw schade melden via het contactformulier. Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met u op.

Stappen letselschade claimen na bedrijfsongevallen

Om aanspraak op loonschade en of een letselschadevergoeding te kunnen maken, moet er een aanwijsbare schuldige zijn en een aantoonbaar verband zijn tussen het bedrijfsongeval en de ontstane kosten. Bij een letselschade claim worden de volgende stappen doorlopen:

 1. bepalen aansprakelijk
 2. aansprakelijk stellen tegenpartij
 3. voorschot op claim bepalen
 4. definitie claim vervaardigen
 5. zaak afwikkelen
 6. nazorg

Voor meer informatie over letselschade claimen of het inschakelen van een belangenbehartiger, kan u contact opnemen met onze helpdesk.

Schadevergoeding na een bedrijfsongeval

Wanneer u door een bedrijfsongeluk schade oploopt, dan wilt u deze uiteraard vergoed krijgen voor uw werkgever. Alle schade die u lijdt, of heeft geleden als gevolg van het bedrijfsongeval kan u vergoed krijgen. De schadevergoeding na een bedrijfsongeluk kan zowel materiële schade als immateriële schade bevatten. Bij materiële schade moet u denken aan schade aan uw kleding, spullen als een bril of telefoon en uw fiets of auto. Smartengeld is de vergoeding van uw immateriële schade, zoals

 • leed
 • pijn
 • gederfde levensvreugde
 • psychische schade

De hoogte van smartengeld vastellen en het berekenen van smartengeld is niet eenvoudig. Smartengeld gaat immers om het vergoeden van uw immateriële, niet (direct) zichtbare schade of niet concreet op geld waardeerbare schade, en is daarom moeilijk in bedragen vast te stellen.

Voorbeelden van schadeposten voor schadevergoeding na een bedrijfsongeval:

 • verlies van inkomen
 • huishoudelijke hulp
 • verlies aan zelfwerkzaamheid
 • medische kosten
 • reiskosten
 • kosten voor rechtsbijstand
 • smartengeld

Gratis hulp en advies

Voor gratis hulp en advies belt u naar onze helpdesk op 0800-0112. Wij beantwoorden graag uw vragen en geven u gratis juridisch advies over de schadevergoeding na een bedrijfsongeval en het claimen van uw letselschade.

Telefonisch zijn wij maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:30 telefonisch bereikbaar.

Gerelateerde artikelen

Hoe nuttig is deze pagina?

Dé rechtshulp en startpagina bij letselschade

GratisDirect hulp Bel Gratis0800 - 0112