Blijvend letsel? Hoe wordt uw schadevergoeding berekend?

Gepost 31-05-2021

Als u letsel heeft opgelopen na een ongeval komen er veel vragen op u af. Als blijkt dat de andere partij verantwoordelijk is voor het ongeval, dan heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Uiteraard zal moeten worden bepaald voor welke schade de tegenpartij verantwoordelijk is en hoe groot de schade precies is. U heeft te maken met materiële schade na een ongeval, maar het kan ook zo zijn dat u lichamelijk of psychisch letsel heeft opgelopen. Al deze factoren zijn belangrijk om de hoogte van de uiteindelijke vergoeding te bepalen.

Soorten letselschade

Bij het vaststellen van de hoogte van de schadevergoeding is het belangrijk om te weten dat er twee soorten schadecomponenten zijn: materiële en immateriële schade. De materiële schade kan worden uitgedrukt in geld, bijvoorbeeld ziekenhuiskosten, misgelopen inkomsten of schade aan eigendommen zoals het voertuig waarop u reed ten tijde van het ongeval, kleding, maar ook accessoires behoren hiertoe. De immateriële schade, beter bekend als smartengeld, kan daarentegen niet direct in geld worden uitgedrukt. Dit kan bijvoorbeeld emotioneel letsel zijn als gevolg van de pijn, het verdriet en de verminderde kwaliteit van leven na een letselongeval. Bij immateriële schade kan er sprake zijn van langdurige of zelfs blijvende gevolgen. In dat laatste geval wordt er gesproken van blijvend letsel.

Letselschade? Meld het direct!

Is er sprake van letsel na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Wilt u de schade verhalen? Onze letselschadejuristen helpen kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding!

Hoe wordt de vergoeding voor blijvend letsel berekend?

Bij het berekenen van een letselschadevergoeding komt een hoop kijken. Elke situatie is verschillend, waardoor het berekenen van de meest rechtvaardige schadevergoeding voor u maatwerk is. Een letselschade-expert neemt alle schadecomponenten mee bij het claimen van de letselschadevergoeding. Hierbij wordt ook gekeken naar voorbeelden van letselschadebedragen in rechterlijke uitspraken in vergelijkbare letselschadezaken.

Hoeveel schadevergoeding kan ik verwachten na letselschade?

De hoogte van uw schadevergoeding hangt af van de ernst van het letsel, de gevolgen van het letsel op uw dagelijkse leven en de duur van uw letsel. Verschillende componenten bepalen de omvang van uw schadevergoeding. Hieronder vindt u enkele voorbeelden:

  • Het type letsel
  • De ernst van het letsel
  • De tijdsduur van het letsel
  • De reeds gemaakte kosten (hierbij kunt u denken aan de medische kosten, reparatiekosten voor uw voertuig, misgelopen inkomsten)
  • De kosten die u waarschijnlijk nog gaat maken
  • De psychische gevolgen van het ongeval (hier ontvangt u smartengeld voor)
  • De hoogte van de schadevergoedingen die zijn toegekend in vergelijkbare gevallen

Hoe wordt smartengeld berekend?

De vergoeding die het slachtoffer ontvangt voor het emotionele letsel als gevolg van de pijn, het verdriet en de verminderde kwaliteit van het leven na het letselongeval wordt smartengeld genoemd. De omvang van de schade voor de medische kosten of de reparatie aan uw voertuig is eenvoudig te berekenen. De bon van deze gemaakte kosten bepaalt direct de omvang van deze schadeposten. Het vaststellen van de hoogte van smartengeld is niet eenvoudig. De letselschadejuristen van LetselSchade.nl berekenen en bepalen de hoogte van de smartengeld vergoeding door te kijken naar vergelijkbare zaken in de ANWB smartengeldgids. In deze gids staan gerechtelijke uitspraken waarin smartengeld is toegewezen.

Laat u juridisch bijstaan bij het claimen van uw schadevergoeding

Heeft u letsel opgelopen als gevolg van een ongeval in het verkeer, tijdens uw werkzaamheden of door een aanval van een dier? De letselschadejuristen van LetselSchade.nl staan u kosteloos juridisch bij! Wij nemen alle schadecomponenten mee bij het claimen van de hoogst haalbare schadevergoeding voor uw situatie. Wij werken kosteloos voor u. Onze kosten worden nooit in mindering gebracht op uw schadevergoeding. Neem direct telefonisch contact op of vul het online formulier in.

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.

    Contact

    U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

    Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

      Persoonlijke gegevens

      Wat is er gebeurd?

      Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

      1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

      2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

      3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

      4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

      Alle vragen met JA beantwoord

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

      Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

      Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

      1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

      2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

      3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

      Alle vragen met JA beantwoord

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

      Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

      Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

      1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

      Jouw antwoord is JA

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      Jouw antwoord is NEE

      Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

      letselschade wielrennermaximale-termijn-letselschade-claimen-schadevergoeding Call Now Button