Letselschade opgelopen door storm: heeft u recht op een schadevergoeding?

Gepost 22-02-2022

De afgelopen dagen raasden er verschillende stormen over het land. Zes dagen lang stormde het in Nederland, een officiële drielingsstorm. Een bijzondere gebeurtenis, de laatste keer dat dit gebeurde was bijna honderd jaar geleden. Dat de stormen gepaard gingen met harde windstoten was te merken; code rood en oranje werden afgegeven, gevaarlijke verkeerssituaties en veel omgewaaide bomen tot gevolg. Wat als u letselschade hebt opgelopen door een vallende dakpan of een afgebroken tak? Is het dan mogelijk om een partij aansprakelijk te stellen voor uw opgelopen letsel? In deze blog leggen wij verschillende situaties uit waarin u mogelijk aanspraak kunt maken op een schadevergoeding.

Letselschade door een verkeersongeval tijdens de storm

Tijdens een storm is het gevaarlijker op de weg. Door de harde windstoten kan een bestuurder de macht verliezen over zijn stuur of kunnen de weersomstandigheden zorgen voor een vermindering van het zicht. Als u letselschade oploopt bij een soortgelijk verkeersongeval, dan heeft u recht op een schadevergoeding en kunt u de veroorzaker aansprakelijk stellen.

Letselschade? Meld het direct!

Is er sprake van letsel na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Wilt u de schade verhalen? Onze letselschadejuristen helpen kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding!

Letselschade tijdens een storm verhalen op de SVI-verzekering

Bent u betrokken geweest bij een verkeersongeval tijdens de storm waarbij geen aansprakelijke partij betrokken was omdat u zelf de macht over het stuur verloor? Dan heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding vanuit uw Schade Voor Inzittende (SVI) verzekering. Zelfs wanneer het ongeval geheel uw eigen schuld was. Controleer hiervoor altijd de polisvoorwaarden van uw verzekering. Een verzekeraar behoudt immers altijd het recht om bepaalde omstandigheden in de polisvoorwaarden uit te sluiten. Mocht er voor uw schade dekking zijn, dan doet u er goed aan om een deskundige belangenbehartiger in te schakelen gespecialiseerd op het gebied van letselschade.

Letselschade door rondvliegende dakpannen tijdens de storm

Een woningeigenaar is aansprakelijk indien iemand schade oploopt als gevolg van een gebrek aan zijn woning. Mocht u bijvoorbeeld letsel hebben opgelopen als gevolg van een losgekomen dakpan, dan kunt u de eigenaar aldus aansprakelijk stellen voor uw letselschade. Echter kunt u de eigenaar alleen succesvol aansprakelijk stellen, als het ongeval voorkomen had kunnen worden. Een storm is een onvoorziene gebeurtenis die plots kan ontstaan en de eigenaar niet had kunnen voorzien. De verzekeraar van de woningeigenaar zal daarom eerst beoordelen of hun verzekeringsnemer maatregelen had kunnen treffen.

Letselschade door afgebroken takken/omgevallen boom tijdens de storm

Een afgebroken tak of een omgevallen boom wordt niet gezien als opstal, een woning is dat wel. Het is dan niet mogelijk om een woningeigenaar aansprakelijk te stellen voor de letselschade die u heeft opgelopen als gevolg van een afgebroken tak uit zijn tuin. U kunt de woningeigenaar wel aansprakelijk stellen indien het aantoonbaar is dat de boom niet goed is onderhouden of verrot was en het ongeval voorkomen had kunnen worden. In de praktijk blijkt dit bewijs moeilijk aan te leveren.

Jurilex Letselschade helpt u bij het verhalen van uw letselschade

Wij adviseren u om zo veel mogelijk binnen te blijven tijdens een storm. Bent u toch betrokken geraakt bij een ongeval tijdens de storm en hebt u daarbij letselschade opgelopen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij bekijken direct of uw schade verhaalbaar is.

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

  Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   voetletsel en krukkeneuro's op tafel Call Now Button