Letselschade advocaat
in Gouda nodig?

 • Onze hulp is gratis, de tegenpartij betaalt de juridische bijstand
 • Ontvang de hoogst haalbare schadevergoeding
 • Altijd een specialist of jurist in de buurt van Gouda

Letselschade advocaat Gouda

Heeft u letsel opgelopen in Gouda, buiten uw schuld om? Dan kunt u uw letselschade claimen bij de tegenpartij. Het is aan te raden om hierbij hulp in te schakelen van een letselschade advocaat of letselschadejurist die u kan bijstaan. Op die manier weet u zeker dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze letselschadejuristen nabij Gouda helpen u graag!

Advocaat bij letselschade in Gouda

Veel mensen denken dat alleen een letselschade advocaat ze kan helpen bij hun letsel door een ongeval in Gouda. Een letselschadejurist kan u hierin ook bijstaan. Beiden zijn belangenbehartigers, maar eigenlijk komt een advocaat pas in het spel bij de complexere gevallen. Bijvoorbeeld wanneer de aansprakelijkheid lastig is vast te stellen, of als het verband tussen het ongeval en het letsel onduidelijk is. Een letselschadejurist heeft in 95% van de gevallen voldoende expertise om u te helpen een rechtvaardige schadevergoeding te claimen.

Wilt u weten wat in uw situatie de beste aanpak is? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten en hoor direct of u recht hebt op een vergoeding van uw schade.

CTA – USP

Aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade

Alle belangenbehartigers en letselschadeprofessionals van LetselSchade.nl zijn aangesloten bij het letselschade keurmerk

Ontvang een rechtvaardige schadevergoeding

Onze beste letselschadespecialisten zorgen ervoor dat u altijd de hoogst haalbare schadevergoeding krijgt.

Gratis hulp en advies

Onze hulp is voor u gratis, de tegenpartij betaalt de juridische bijstand

Altijd bij u in de buurt

Een landelijk netwerk van specialisten en juristen. Wij werken alleen voor slachtoffers.

Letselschade claimen in 4 stappen

1
letselschade-stap-01

Vertel uw verhaal

2
letselschade-stap-02

Wie is aansprakelijk?

3
letselschade-stap-03

Voorschot schadeclaim

4
letselschade_stap_4

Uitbetalen en afwikkelen

Letselschade na verkeersongeval Gouda

Rondom Gouda komt veel verkeer samen. Het is dus niet gek dat hier regelmatig verkeersongevallen gebeuren. Bent u slachtoffer van een verkeersongeval in Gouda, dan gebeurt het vaak dat u hier letsel en daarmee dus letselschade aan overhoudt. Dit kan uiteenlopen van aangezichtsletsel tot aan een whiplash of hersenletsel. Maar ook emotionele schade is een goede mogelijkheid. Het ongeval heeft bijvoorbeeld zo’n grote impact op u gehad dat u hieraan angst en pijn heeft overgehouden. Daarvoor kunt u smartengeld krijgen.

Wat te doen na letselschade bij een ongeval?

Heeft u letselschade opgelopen door een ongeval, dan moet de schuldige partij uw schade vergoeden. Dit staat in artikel 6:162 van het Burgerlijk Wetboek. Maar wie is de schuldige, oftewel: wie is er aansprakelijk voor uw letselschade? Wilt u de aansprakelijkheid kunnen aantonen, en sterk staan tegenover de verantwoordelijke tegenpartij? Dan moet u een aantal dingen goed regelen.

Wat u in zo’n geval in ieder geval moet doen:

 • Een arts opzoeken. Zorg dat uw letsel medisch goed vastgelegd wordt; dit geldt als bewijsstuk in de letselschadezaak.
 • Schadeformulier invullen. Dit is wettelijk verplicht en hieruit valt veel informatie op te maken over de rol van beide partijen in het ongeluk.
 • Minimaal 2 getuigen verzamelen.

Met getuigen sta je sterker, bij letselSchade.nl nemen we daarom alleen zaken aan die minimaal 2 getuigschriften.

Wat wij aanraden dat u doet bij letselschade, om nog sterkere positie te hebben:

 • Camerabeelden verzamelen van de omgeving van het ongeluk in Gouda
 • Maak foto’s. Of laat deze maken, van de omgeving, de verkeerssituatie (of in arbeidssituatie in het geval van een ongeluk op de werkplek) en de schade en het letsel.

Wie is aansprakelijk bij een verkeersongeval?

Voor de aansprakelijkheid van een verkeersongeval zijn een aantal uitgangspunten:

 • De zwakke verkeersdeelnemer wordt wettelijk beter beschermd dan de sterke. Een fietser krijgt bijvoorbeeld altijd minstens 50% van de schade vergoed, ook bij schuld.
 • Bent u onder de 14, dan krijgt u per definitie 100% schadevergoeding.
Letselschade Advocaat Gouda
letselschade specialist Tores

Meld eenvoudig uw letselschade

We kunnen je binnen 1 minuut vertellen of je mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding. Wij geven je gratis advies en helpen bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor op het opgelopen letsel.

Wie is aansprakelijk bij een bedrijfsongeval?

In principe kunt u altijd de werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade bij een bedrijfsongeval: een ongeluk op de werkvloer of tijdens werktijd. De werkgever moet namelijk voldoen aan de zorgplicht.

Heeft hij hier niet aan voldaan, bijvoorbeeld door onvoldoende instructies of slechte werkomstandigheden? Dan is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid.

U hoeft niet vast in dienst te zijn om schade te verhalen bij de werkgever. Ook als zzp’er, uitzendkracht of stagiair kunt u in veel gevallen de werkgever aansprakelijk stellen voor uw letsel.

Wie is aansprakelijk bij een ongeluk met dier?

Stel u bent gebeten door andermans hond. Of u krijgt op de manege in Gouda een schop van een paard of valt hier tijdens het rijden vanaf. Dan is in alle gevallen de eigenaar van het dier aansprakelijk. Dit is dus de hondeneigenaar, respectievelijk manage. Noteer altijd de contactgegevens van de tegenpartij, zodat u hem of haar aansprakelijk kunt stellen.

Wilt u juridisch advies omdat u letselschade hebt opgelopen door toedoen van een ander? Onze specialisten kunnen u direct vertellen wat de de mogelijkheden zijn om een schadevergoeding te claimen voor uw opgelopen schade.

Onze letselschade juristen in de regio Gouda

 • Rienko Smith NIVRE Register-Expert & Senior Letselschadejurist

  “Het bijhouden van je vakkennis is cruciaal om een blijvende gesprekspartner te zijn richting de verzekeraar en om je klanten zo goed als mogelijk van dienst te kunnen zijn. Elke zaak is uniek en je moet maatwerk leveren”

 • mr. Wanda Barten Senior Letselschadejurist

  “Het geeft mij veel voldoening slachtoffers te kunnen bijstaan bij het verhalen van hun letselschade. Dit is ook de reden dat ik altijd uitsluitend voor slachtoffers heb gewerkt en nog steeds werk”

 • Jan-Willem Berg NIVRE Register-Expert & Senior Letselschadejurist

  “Van een luisterend oor tot ‘keiharde’ onderhandelaar, mijn ervaring, kennis en kunde maken dat ik mijn cliënten niet alleen steun kan bieden maar uiteindelijk ook een eerlijke schadevergoeding voor hen kan realiseren”

Veelgestelde vragen over letselschade in Gouda

Bent u als automobilist altijd aansprakelijk na een fietsongeval met kinderen?

Bij fietsongevallen met kinderen, maakt de wet onderscheid tussen kinderen jonger dan veertien jaar en kinderen van veertien jaar en ouder. In de praktijk bent u als automobilist bijna altijd volledig aansprakelijk voor de toegebrachte schade na een ongeval met een kind jonger dan veertien jaar. Hoewel kinderen schuldig kunnen zijn aan een verkeersongeval, kunnen zij dus in de praktijk bijna nooit aansprakelijk zijn voor het door hem of haar opgelopen letselschade. Dat heeft ermee te maken dat een kind onder de veertien jaar de gevolgen van zijn of haar handelen niet kan overzien.

Bij een ongeval tussen een automobilist en een kind ouder dan veertien jaar geldt dat de automobilist aansprakelijk is, tenzij hem niets te verwijten valt. De fietser heeft, ongeacht de vraag of er sprake is van eigen schuld aan de zijde van de fietser, recht op een vergoeding van minimaal 50% van zijn totale schade. De overige 50% wordt verdeeld afhankelijk van de vraag welke partij de verkeersregels heeft overtreden. Het kan zijn dat iedere partij voor de helft aansprakelijk is voor de schade, maar het kan ook zijn dat een van de partijen 75% aansprakelijk is voor de schade en de andere partij 25%. Dit is geheel afhankelijk van de omstandigheden van het ongeval.

Collega verantwoordelijk voor bedrijfsongeval, wie is aansprakelijk?

Het kan gebeuren dat u een bedrijfsongeval overkomt, omdat een collega een fout maakt en dat u daarbij letselschade oploopt. In dit geval hoeft u niet uw collega aansprakelijk te stellen. U kunt uw werkgever aansprakelijk stellen en een beroep doen op de verzekeraar van uw werkgever voor een schadevergoeding voor het bedrijfsongeval. Het maakt geen verschil of u een tijdelijk of vast arbeidscontract hebt, of werkzaam bent voor een uitzendbureau.

Wij helpen u bij het aansprakelijk stellen van uw werkgever en claimen een maximale letselschadevergoeding. Graag horen wij uw verhaal en ontvangt u direct waar u recht op hebt.

Een naaste heeft letselschade en ligt in ziekenhuis. Wat kunt u doen?

Als een vriend(in) of familielid letsel heeft opgelopen en nog in het ziekenhuis ligt, dan adviseren wij om zo spoedig mogelijk contact met de juristen van Letselschade.nl op te nemen. Wij beoordelen of er op juridisch vlak sprake is van een zaak. De kosten lopen na een verkeersongeval namelijk flink op.

Wellicht loopt de naaste inkomsten mis, omdat hij of zij niet kan werken. Mocht het een kansrijke zaak zijn, dan zal de belangenbehartiger ook direct een voorschot aanvragen bij de aansprakelijke wederpartij om de eerste gemaakte kosten te dekken. Uw belangenbehartiger neemt de rompslomp uit handen, zodat vriend, vriendin en/of familielid zich volledig kan focussen op zijn of haar herstel.

Hoe lang duurt een letselzaak bij verkeersongevallen?

Hoe lang een letselschadezaak duurt bij verkeersongevallen verschilt sterk per zaak. Elke letselschadezaak is namelijk anders. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de duur van een letselschadezaak. Daarbij kunt u denken aan:

 • de ernst van het letsel;
 • de impact van het letsel op het dagelijks leven van een slachtoffer;
 • de tijdsduur van het herstel.

Dat betekent dat hoe complexer de zaak is, hoe langer een letselschadezaak duurt. Daarnaast zal de duur van een letselschadezaak ook afhankelijk zijn van de vraag of de aansprakelijkheid wordt erkend, hoe snel de partijen over en weer op elkaar reageren en of een regeling wordt bereikt waar het slachtoffer tevreden mee is. De duur van een letselschadezaak kan variëren van enkele maanden tot aan enkele jaren.

Hoe lang duurt een letselschadezaak?

Hoe lang een letselschadezaak duurt is afhankelijk van de omstandigheden. Hoe complexer een zaak is, hoe langer een letselschadezaak duurt. Wanneer een letselschadeslachtoffer ernstig letsel heeft opgelopen en een lang behandeltraject moet ondergaan, dan zal een letselschadezaak logischerwijs ook langer duren dan een zaak waarbij het letsel bestaat uit een aantal schaafwonden en kneuzingen.

Hoe lang een letselschadezaak duurt is verder ook afhankelijk van de vraag of de aansprakelijkheid wordt erkend, hoe snel de partijen over en weer op elkaar reageren en of een regeling wordt bereikt waar het slachtoffer tevreden mee is. Onze letselschadejuristen zorgen voor een voortvarende start van de letselschadezaak, neem vrijblijvend contact op.

Het bedrijfsongeval is uw eigen schuld, wat nu?

Een bedrijfsongeval is alleen uw eigen schuld wanneer er sprake is van opzet of als u bewust roekeloos bent geweest. In dit geval kan de werkgever niet aansprakelijk worden gesteld voor uw letselschade. Het komt trouwens niet vaak voor dat de werkgever niet aansprakelijk kan worden gesteld.

Wilt u weten of u uw werkgever aansprakelijk kan stellen voor het bedrijfsongeval? Vertel ons wat er gebeurd is en u ontvangt van ons direct een indicatie van waar u recht op hebt.

Bel mij terug!

   

  Mijn letsel is ontstaan door *
   

  Degene die schuld heeft is *
   

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via WhatsApp uw casus aanmelden.

  Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee
   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee
   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee
   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee
   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee
   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee
   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee
   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee
   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   Call Now Button