Terug naar overzicht
± min

Toename letselschade claims door bedrijfsongevallen.

Volgens diverse bronnen binnen de letselschade branche, is het opmerkelijk dat het aantal letselschade claims, als gevolg van een slachtoffer overkomen ongeval tijdens werktijd, hetgeen een zogenaamd 'bedrijfsongeval' wordt genoemd, ook in 2013 aanzienlijk lijkt toe te nemen.

Nader onderzoek wijst uit dat het veelal om letselschade zaken gaat die al enige tijd geleden hebben plaatsgevonden. Natuurlijk rijst de vraag waarom het slachtoffer niet eerder hulp heeft gezocht bij het indienen van zijn letselschade claim. Immers, voor de kosten hoeft men het niet te laten. Letselschade.nl helpt slachtoffers gratis aan juridische hulp welke hulp in vrijwel alle situaties ook nog eens kosteloos is, omdat de kosten kunnen worden verhaald op de aansprakelijke verzekeraar. Wij hebben een netwerk van echte specialisten verspreid over Nederland, zodat er altijd wel een bij u in de buurt te vinden is.

Bij navraag bij de letselschade slachtoffers van een bedrijfsongeval, waarom men pas zo  laat besluit een letsel claim in te dienen, krijgen wij veelal hetzelfde antwoord. Men ervaart in de huidige arbeidsmarkt angst om de werkgever aan te spreken voor zijn letselschade. Ondanks dat men weet dat het de werkgever vrijwel altijd niets uit eigen middelen kost, omdat men verzekerd is. De mensen die dan uiteindelijk besluiten toch de letselschade claim door te zetten, zijn momenteel mensen die al te horen hebben gekregen dat zij hun baan gaan verliezen. Op dat moment bestaat er geen angst meer voor ontslag, omdat het zich al heeft aangediend. Compensatie van de letselschade acht men dan ook op haar plaats.

Het lijkt er dus op dat de verwachte tendens, van afname van bedrijfsongevallen, een misvatting is. Hij zijn eigenlijk uitgestelde letselschadeclaims geworden.

De andere vraag die helaas vooralsnog niet echt goed belicht kan worden is waarom de werkgevers, bij letselschade van een werknemer, tijdens werktijd, al zelf niet de schade hebben gemeld bij haar aansprakelijkheidsverzekeraar. De eerste geluiden komen er op neer dat de werkgever denkt niet aansprakelijk te zijn voor het bedrijfsongeval en het derhalve niet noodzakelijk achtte. Helaas blijkt dat bijzonder vaak op een misvatting te berusten.

Wij adviseren zowel werkgevers als werknemers bij een bedrijfsongeval de schade zo spoedig mogelijk te melden en ondanks de huidige arbeidsmarkt wel een letselschadeclaim in te dienen. Immers daarmee handelt u wel ten gunste van uw rechten! Bij vragen of vrijblijvende informatie kunt u ons gratis bellen op bovenstaand nummer 0880 - 112 130.