Terug naar overzicht
± min

Vorig jaar minder (dodelijk) letsel door bedrijfsongeval op het werk

In 2014 ontving het ministerie in totaal ruim 3,5 duizend meldingen. Sinds 2010 komen er jaarlijks gemiddeld 3.000 meldingen binnen naar aanleiding van een arbeidsongeval. LocalFocus, die de cijfers via de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) bij SZW opvroeg, meldt dat in 2014 77 mensen om het leven kwamen tijdens de uitoefening van hun werk. Minstens 500 mensen liepen blijvend letsel op bij een bedrijfsongeval. Dit is een daling vergeleken met 2012, toen 92 personen omkwamen als gevolg van letsel bij een bedrijfsongeval. Ook het aantal mensen dat blijvend letsel opliep is lager dan in 2012 (531).

Meeste bedrijfsongevallen in Groningen en Rotterdam
De meeste bedrijfsongevallen vonden (relatief gezien) plaats in de Groningse gemeente Hoogezand-Sappemeer. Hier waren 10 bedrijfsongevallen per 1.000 bedrijven. Moerdijk, een gemeente met veel chemische en zware industrie, en Delfzijl completeren de top-drie.

In absolute getallen was het aantal meldingen met 151 het grootst in de gemeente Rotterdam. Hier vielen ook de meeste dodelijke ongevallen (3) en liepen de meeste mensen blijvend letsel op tijdens het werk (19).

Bron: Nu.nl