Achterop aanrijding met letselschade

Gepost 17-05-2022

Naar schatting krijgen jaarlijks tussen de 15.000 tot 30.000 mensen een whiplash. De bekendste veroorzaker is de aanrijding van achteren. Het merendeel van de mensen met een whiplash herstelt snel, maar sommigen houden nog lang na het ongeval klachten. Heeft u na een whiplash als gevolg van een aanrijding recht op letselschadevergoeding? In veel gevallen wel.

Een van onze cliënten was nagenoeg hersteld van een burn-out toen zij van achteren werd aangereden door een andere automobilist. Het gevolg: een whiplash na aanrijding. Door de klachten die zij had, was werken niet mogelijk, en dat terwijl ze juist weer bijna volledig aan de slag was. Mr. Veronique Evers van Jurilex Letselschade in Nijmegen was in deze zaak haar belangenbehartiger. Zij zorgde ervoor dat mevrouw een eerlijke letselschadevergoeding kreeg.

Wat is een whiplash?

Allereerst: wat is een whiplash nu eigenlijk? De Hersenstichting zegt daarover het volgende: ‘Een whiplash wordt veroorzaakt door een verrekking van de nekspier, wat kan optreden bijvoorbeeld door een aanrijding van achteren. Het hoofd wordt dan met kracht eerst naar achteren en dan weer naar voren geslingerd […].’ De klachten door een whiplash variëren. Denk hierbij aan:

 • concentratieproblemen
 • duizeligheid
 • hoofdpijn
 • geheugenproblemen
 • vermoeidheid
 • slaapproblemen

Tegenwicht bieden aan machtige verzekeraars

Mevr. Eveers vierde op 1 mei 2021 haar 12,5-jarig jubileum bij Jurilex Letselschade. Sinds 2008 runt zij de vestiging in Nijmegen. Voor die tijd deed zij ervaring op met letselschadezaken bij een ander kantoor. “In mijn werk kan ik veel van mezelf kwijt,” vertelt Veronique. “Ik leef mee, kan goed luisteren en ben een goede onderhandelaar. Met deze eigenschappen kan ik slachtoffers goed bijstaan en tegenwicht bieden tegen vaak grote en machtige verzekeraars.”

Letselschade? Meld het direct!

Is er sprake van letsel na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Wilt u de schade verhalen? Onze letselschadejuristen helpen kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding!

Oorzaak klachten: burn-out of whiplash?

Dat tegenwicht bieden is belangrijk, legt Veronique uit. Zeker in het voorbeeld van haar cliënt met een whiplash. De cliënt, een moeder van drie kinderen, was herstellende van een burn-out ten tijde van de achterop aanrijding. “Het lag in de lijn der verwachting dat ze weer volledig aan het werk zou gaan. Na het verkeersongeval leed ze onder andere aan hoofdpijn, nekpijn en geheugenverlies. Terugkeren naar het werk zou langer gaan duren. Emotioneel was dit zwaar voor mevrouw. Ze gaf bijvoorbeeld aan dat ze door haar klachten geen goede moeder voor haar kinderen kon zijn en ook geen goede partner. Haar sociale leven lag volledig stil. Toen de verzekeraar van de wederpartij aangaf dat haar klachten toe te schrijven waren aan de burn-out en niet aan de aanrijding, kwam dit hard binnen.”

Pittige discussie met verzekeraar

Veronique en de schaderegelaar van de verzekeraar van de wederpartij gingen bij mevrouw thuis op bezoek om de zaak te bespreken. Mevrouw kreeg pittige vragen van de schaderegelaar. “Daarin kon ik haar goed bijstaan. Het is immers mijn werk om hier op een zakelijke manier naar te kijken. Ik vind het belangrijk dat ik op zo’n moment voor mijn cliënt opkom. De medisch adviseur van de wederpartij oordeelde dat de klachten van mevrouw te wijten waren aan de burn-out, terwijl onze medisch adviseur oordeelde dat het ongeval wel degelijk een rol speelde. Het werd een heel pittige discussie.”

Whiplash: richten op herstel

Veronique vervolgt: “Mevrouw stond aan de vooravond van een intensief revalidatietraject, waarbij zij enkele keren per week naar een revalidatiecentrum zou gaan. Omdat ik inschatte dat mevrouw zich niet volledig zou kunnen richten op haar herstel als deze zaak zou blijven lopen, heb ik haar geadviseerd dat we de schadevergoeding zouden proberen te regelen nog voordat er sprake zou zijn van een zogenoemde medische eindsituatie. De situatie met de verzekeraar was een belemmerende factor in haar herstel. Mevrouw stond daar positief tegenover en we hebben een mooie regeling voor haar getroffen waarin ook toekomstschade is meegenomen. Zo heeft zij de komende periode geen financiële zorgen en kan ze revalideren. Ze was erg blij met deze uitkomst.”

Machteloos tegenover verzekeraar

Vaak voelen mensen zich machteloos ten overstaan van een grote verzekeraar, zegt Veronique. “Een gebroken been is op een röntgenfoto te zien, maar whiplashklachten zijn medisch moeilijker vast te stellen. Dat betekent niet dat deze klachten er niet zijn. Ik zou iedereen in een dergelijke situatie dan ook aanraden altijd contact op te nemen met een letselschadejurist. U heeft iemand nodig die voor u in de bres springt – zeker als er sprake is van een medische voorgeschiedenis.”

Letselschadebureaus: let op het Nationaal Keurmerk Letselschade

Tot slot een tip: let er bij uw keuze voor een letselschadekantoor op dat deze het Nationaal Keurmerk Letselschade heeft. Veronique: “U weet dan zeker dat goede dienstverlening gewaarborgd is, dat het kantoor is doorgelicht en deugt. Alle kantoren van Jurilex Letselschade, waar juristen met meer dan 10 jaar werkervaring aan het roer staan, hebben dit keurmerk.”

Schade melden na verkeersongeval

Heeft u letselschade opgelopen bij een verkeersongeluk? Wij helpen u om een rechtvaardige schadevergoeding te verhalen. Wij hebben letselschadespecialisten in elke provincie. Hierdoor is er altijd een expert bij u in de buurt. Meld direct uw schade, of neem telefonisch contact op.

Over Veronique Evers

Veronique staat sinds 2008 aan het roer van de Jurilex-praktijk in Nijmegen. Aansprakelijkheid en verzekeringen: Veronique kreeg het thuis met de paplepel ingegoten, omdat ook haar vader in het verzekeringswezen werkte. Ze heeft Nederlands recht gestudeerd en is gespecialiseerd in aansprakelijkheidsrecht. Als belangenbehartiger zet ze zich in voor een eerlijke schadevergoeding voor haar cliënten. Ze is meelevend en een stevige onderhandelaar. Karaktereigenschappen die haar helpen haar cliënten zo goed mogelijk bij te staan.

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.

  Contact

  U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

  Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

   Persoonlijke gegevens

   Wat is er gebeurd?

   Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

   2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

   3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

   4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

   Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

   1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

   2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

   3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

   Alle vragen met JA beantwoord

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

   Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

   Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

   1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

   Jouw antwoord is JA

   Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw antwoord is NEE

   Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

   letselschade wielrenner Call Now Button