Wie is aansprakelijk voor het betalen van de letselschadevergoeding bij een ongeval met scooter?

Gepost 09-05-2022

Alle motorvoertuigen met mechanische en/of elektrische kracht zijn verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Dit geldt voor zowel autovoertuigen, als voor een motor, bromfiets, fiets met hulpmotor en scooter. Uit onderzoek van verzekeraar Centraal Beheer blijken veel bromfietsen (snorfiets, bromfiets en scooter) in Nederland onverzekerd te zijn. Onverzekerd rondrijden kan grote financiële consequenties hebben bij letselschade. In deze blog vertellen we over het belang van een WA verzekering en wat u moet doen als u een ongeval heeft gehad met een (onverzekerde) scooter.

In 2021 reden ruim 100.000 scooters onverzekerd op de weg. Het is wettelijk verplicht om voor een scooter een WA-verzekering af te sluiten. Voor het onverzekerd rondrijden op de scooter riskeert u een boete. Wanneer u een ongeval veroorzaakt met (letsel)schade tot geval, bent u wettelijk aansprakelijk voor de schade die uit het ongeval is ontstaan. Als u verzekert bent dekt de verzekering de materiële schade. Bent u niet verzekert, dan moet de schade hoogstwaarschijnlijk uit eigen zak worden betaald. Dit kan voor financiële problemen zorgen.

Leestip: Welke verzekering betaalt mijn (letsel)schadevergoeding

Ik heb een scooterongeluk gehad

Als scootergebruiker kunt u in een gevaarlijke verkeerssituatie terechtkomen. Als u een ongeluk heeft gehad kan dit vervelende gevolgen hebben. Niet alleen uw scooter zal aan reparatie toe zijn, ook u kunt vervelende klachten ervaren na het ongeluk.

Als slachtoffer van een scooterongeluk met letselschade door toedoen van een ander heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. LetselSchade.nl kan u hierbij helpen. Heeft u een scooterongeluk gehad veroorzaakt door uzelf? Dan kunt u mogelijk uw letselschade verhalen op de schade-opzittendenverzekering (SVO). Meer hierover leest u hieronder

Het verhalen van uw letsel op de schade-opzittendenverzekering (SVO)

Het is aan te raden om als scootereigenaar een schade-opzittendenverzekering (SVO) af te sluiten. Met deze verzekering bent zowel u, als de achterop zittende verzekert van dekking. Als u letselschade heeft opgelopen door een scooterongeluk, waarbij geen tegenpartij aansprakelijk of aanwezig was, kunt u de letselschade verhalen op de SVO verzekering. LetselSchade.nl kan direct voor u kijken of uw schade verhaalbaar is op deze verzekering.

Letselschade? Meld het direct!

Is er sprake van letsel na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval? Wilt u de schade verhalen? Onze letselschadejuristen helpen kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding!

Een scooterongeluk met een onverzekerde scooter

Als een scootergebruiker een ongeluk veroorzaakt, is de veroorzaker wettelijk aansprakelijk en dus verplicht om de kosten uit eigen zak te betalen. Scooters die zijn opgevoerd zijn niet verzekerd, ook al heeft de scootergebruiker een WA-verzekering afgesloten. De schade die is veroorzaakt wordt door de verzekering niet gedekt, ook wanneer u zich aan de snelheidslimiet heeft gehouden. Ook wanneer iemand zonder rijbewijs op een scooter rijdt is hij niet verzekerd, hierbij geldt dezelfde redenering als bij een opgevoerde scooter. Welke schade gedekt wordt door de WA- en SVO verzekering kunt u lezen in de polisvoorwaarden van uw verzekering. Bent u op de scooter aangereden door een onverzekerd voertuig?  De aansprakelijke tegenpartij zonder verzekering zal uw schade moeten vergoeden. U doet er verstandig aan om een ervaren letselschadebureau in te schakelen die u helpt bij het regelen van een rechtvaardige letselschadevergoeding. LetselSchade.nl staat u graag hierin bij.

Claim uw letselschadevergoeding

U bent betrokken geraakt bij een ongeluk met een scooter door toedoen van een ander en hebt daarbij letselschade opgelopen. De aansprakelijke tegenpartij dient de geleden en de nog te lijden schade te vergoeden. In de Nederlandse wet is bepaald dat u als letselschadeslachtoffer recht heeft op juridische hulp bij het claimen van uw schadevergoeding. De letselschadejuristen van LetselSchade.nl verhalen voor u zowel de materiële en immateriële schade, zodat u krijgt waar u recht op heeft. Neem contact met ons op en wij vertellen u direct of uw schade verhaalbaar is.

Kies voor een letselschadebureau met het Nationaal Keurmerk Letselschade

U doet er verstandig aan om te kiezen voor een letselschadebureau met het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL). Alle vestigingen van LetselSchade.nl mogen het keurmerk voeren. Hiermee laten wij zien een professionele en betrouwbare belangenbehartiger te zijn en te voldoen aan de hoge eisen die De Letselschade Raad staat.

Neem direct contact met ons op

Meld direct uw schade bij ons. Wij luisteren naar uw verhaal en kunnen u direct vertellen of uw schade verhaalbaar is. Vul het schadeformulier in of neem telefonisch contact met ons op.

Wij helpen u verder.

Vragen naar aanleiding van een ongeval? Neem telefonisch contact op of laat een bericht achter. Onze letselschade jurist vertelt direct waar u aan toe bent.

    Contact

    U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.

    Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

      Persoonlijke gegevens

      Wat is er gebeurd?

      Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

      1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee

      2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee

      3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee

      4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee

      Alle vragen met JA beantwoord

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

      Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

      Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

      1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee

      2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee

      3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee

      Alle vragen met JA beantwoord

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

      Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

      Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

      1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee

      Jouw antwoord is JA

      Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

      Jouw antwoord is NEE

      Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

      Veronique Evers is jurist bij letselschade.nl Call Now Button