
Letselschade jurist in de omgeving Zoetermeer
Bij LetselSchade.nl hebben we in elke regio wel een letselschade jurist. Ook een letselschade advocaat in Zoetermeer kunnen we voor jou makkelijk inschakelen. In de regio Zoetermeer helpt onze letselschade jurist mr. Rienko Smit je graag verder. Hij is NIVRE Register Expert, wat betekent dat hij na zijn studie Rechten diverse aanvullende studies en opleidingen heeft gedaan om zich te specialiseren in het letselschadevak. In 1998 is hij gestart als schadebehandelaar bij een verzekeraar, en in 2009 heeft hij bewust gekozen voor de slachtofferkant en werkt hij bij LetselSchade.nl. Hij gaat graag de uitdaging aan om jouw schadevergoeding te regelen. Desgewenst komt Rienko ook bij jou thuis om de schade te inventariseren en om een plan te maken hoe je dit zo snel mogelijk vergoed kan krijgen.
Welke letselschade kan ik vergoed krijgen?
Als het gaat om het claimen van een vergoeding voor jouw letselschade, dan krijg je wettelijk gezien alle schade waarvoor de tegenpartij aansprakelijk is vergoed. Het kan gaan om de meest uiteenlopende kosten. Ook smartengeld hoort bij de letselschade vergoeding. Enkele voorbeelden van letselschade kosten die je vergoed kunt krijgen:
- Medische kosten die je zorgverzekering niet vergoedt, zoals behandelingen, onderzoeken en operaties in het ziekenhuis of bij een medisch specialist;
- Kosten die je moet maken voor huishoudelijke hulp;
- Inkomensverlies door (tijdelijke of gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid;
- Inkomensverlies door gemiste bonussen of promoties op werk;
- Vergoeding van reiskosten (bijvoorbeeld een taxi naar het ziekenhuis of naar een afspraak omdat je zelf niet kunt rijden);
- Kosten wegens tuinonderhoud of klussen in en om de woning, et cetera.
Denk bij huishoudelijke hulp of hulp in de tuin niet alleen aan professionals, maar ook aan bijvoorbeeld je moeder die langskomt om schoon te maken bij jou in Zoetermeer. Ook al heb je formeel geen kosten gemaakt: noteer dit, want je kunt ook hier een vergoeding voor krijgen.


Houd je letselschade kosten bij!
We raden je aan om alle kosten die je maakt als gevolg van je letselschade in Zoetermeer goed bij te houden. Ook alle veranderingen in jouw persoonlijke situatie kunnen relevant zijn om juridisch sterker te staan in jouw letselschade zaak. Bewaar dus niet alleen bonnetjes en facturen van reparaties aan de auto of medicatie, maar schrijf ook andere randzaken op. Zoals dat je zojuist een belangrijke carrièrekans hebt moeten missen of als je last hebt van angsten of depressieve klachten. Dit soort notities kunnen vaak bijdragen aan het juridische verhaal voor je smartengeld vergoeding. Hoe beter je het overzicht hebt, hoe meer rechtvaardig je schadevergoeding inclusief smartengeld dat wij voor je kunnen claimen. Heeft de tegenpartij aansprakelijkheid erkend? Dan ontvang je een vergoeding voor alle kosten die je maakt door het letsel.
Hoeveel kan ik vergoed krijgen voor mijn letselschade in Zoetermeer?
De hoogte van de letselschadevergoeding die je krijgt, kan per zaak erg uiteenlopen. Een letselschade vergoeding in Zoetermeer kan hoger of lager liggen dan bijvoorbeeld in een andere plaats. Ook houdt de rechter rekening met verschillende factoren, die meespelen om de hoogte van de letselschadevergoeding en het smartengeld vast te stellen. Zoals:
- De ernst van het ongeval en de letselschade;
- Als je bent opgenomen in het ziekenhuis: de duur van de opname;
- De lengte van het herstelproces: ben je er in een paar maanden weer bovenop of gaat het om een langdurig en intensief revalidatietraject;
- Leeftijd ten tijde van het ongeval. Hoe jonger je bent, hoe langer je last hebt van fysieke en emotionele klachten door blijvende letselschade;
- De omstandigheden tijdens het ongeluk. Hoe heftiger het ongeluk, hoe meer fysieke, maar ook emotionele schade dit voor jou kan opleveren. Heb je bijvoorbeeld angstklachten overgehouden aan het ongeval, waardoor je nooit meer de auto in durft en hiervoor therapie nodig hebt? Dan levert dit waarschijnlijk een hogere smartengeldvergoeding op.

Letselschade opgelopen in Zoetermeer? Vertel ons jouw verhaal
Door ons te bellen, Whatsappen of door een e-mail te sturen kunnen we je direct vertellen of je mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding.
Wij geven je gratis advies en helpen bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor op het opgelopen letsel.
Bel gratis 0880 112 130Whatsapp ons: 06-159 559 48Meld jouw schade online

Wat is de hoogte van mijn smartengeld?
Iedere letselschade staat op zich en de rechter zal altijd proberen om zowel de kant van het slachtoffer als de kant van de tegenpartij zo goed mogelijk te horen. Hierin wordt dan een middenweg gevonden, waarin beide partijen zo tevreden mogelijk zijn. Een hulpmiddel dat juristen gebruiken wanneer ze de hoogte van het smartengeld willen weten is bijvoorbeeld de ANWB Smartengeldgids. Hierin staan zaken uit het verleden waarin smartengeld is toegekend, met de toedracht van het ongeval daarbij. Om een redelijk bedrag te bepalen om als claim neer te leggen, kijken we hier bij LetselSchade.nl ook altijd naar.
Schakel je ons in, dan doen wij er uiteraard alles aan om een zo rechtvaardig mogelijke schadevergoeding voor jou te regelen!
Gratis hulp van een letselschade specialist in Zoetermeer
In de Nederlandse wetgeving is het zo geregeld dat je als slachtoffer van een letselschade ongeval altijd aanspraak maakt op kosteloze juridische hulp. Dit betekent in de praktijk dat de kosten die wij maken, altijd bij de tegenpartij komen te liggen. Je zult dus nooit een rekening van ons krijgen. Schakelen wij via één van onze partners in Zoetermeer een gespecialiseerde letselschade advocaat voor je in? Ook dan verhalen we alle kosten bij de aansprakelijke tegenpartij.
Meld jouw letselschade direct online of bel ons!
Wij doen er alles aan om jouw letselschade zo snel mogelijk te claimen en om de maximale vergoeding voor jou te regelen. Voorkom lastige en tijdrovende juridische procedures. Bel nu gratis LetselSchade.nl of meld jouw letselschade online middels het onderstaande contactformulier.

Onze aanpak

Ontvang een gratis indicatie

Jouw specialist bepaalt de aansprakelijkheid

Voorschot van de schadeclaim bepalen

Indienen definitieve claim + nazorg
Veelgestelde vragen
Als je betrokken bent geweest bij een ongeval door het toedoen van een ander en je hebt daarbij letsel opgelopen, dan heb je recht op een schadevergoeding. De hoogte van de schadevergoeding moet zorgvuldig worden berekend door een jurist.
Op voorhand kunnen er geen bedragen worden vastgesteld. Dat heeft ermee te maken dat een letselschadejurist de zaak eerst nauwkeurig moet bestuderen. De jurist maakt vervolgens een exacte schadeberekening op en dient de schadeclaim in bij de aansprakelijke wederpartij.
Wij raden aan om te allen tijde een letselschadejurist in te schakelen, omdat een letselschadejurist weet welke kosten voor vergoeding in aanmerking komen. Ook de kosten voor het inschakelen van een letselschadejurist moet door de wederpartij worden vergoed. Wij kunnen je dan ook kosteloos bijstaan.
Als je betrokken bent geweest bij een ongeval door het toedoen van een ander en je hebt door het ongeval letselschade opgelopen, dan heb je recht op de vergoeding van je kosten. Maar hoe wordt de hoogte van je letselschadevergoeding precies berekend?
Berekenen van de letselschade
Het berekenen van de hoogte van je letselschadevergoeding is lastiger dan het op het eerste gezicht lijkt. Zo wordt de immateriële schade en materiële schade meegenomen bij het berekenen van de letselschadevergoeding. Bij het berekenen van je letselschadevergoeding wordt rekening gehouden met de specifieke situatie van een letselschadeslachtoffer. Hierbij kan gedacht worden aan:
- Leeftijd van het slachtoffer
- Aard van het letsel
- Hersteltijd
- Mate van arbeidsongeschiktheid
- Gevolgen voor het dagelijks leven
- Toekomstige schade als gevolg van het ongeval
Aan de hand van de specifieke situatie wordt bekeken welke schadeposten voor vergoeding in aanmerking komen. Om het bedrag aan smartengeld te bepalen, zoeken wij vaak aansluiting bij jurisprudentie wat betrekking heeft op soortgelijke situaties. Dit is het geheel van uitspraken van rechters.
Mocht je letselschade hebben opgelopen door het toedoen van iemand anders, dan zijn er een tal van schadeposten die voor vergoeding in aanmerking komen. Een voorbeeld van zo’n schadepost is het verlies van arbeidsvermogen. Als je als gevolg van een ongeval arbeidsongeschikt raakt, dan loop je in sommige gevallen inkomsten mis omdat je niet kan werken. De aansprakelijke wederpartij dient deze kosten te dragen.
Andere veelvoorkomende schadeposten zijn:
- Medische kosten
- Reiskosten
- Huishoudelijk hulp
- Zelfwerkzaamheid
- Studievertraging
- Aanpassingen aan de woning
Er bestaan nog meer schadeposten waar de wederpartij aansprakelijk voor gehouden kan worden. De letselschadejuristen van Letselschade.nl brengen alle schadekosten voor je in kaart en dienen deze vervolgens in bij de aansprakelijke wederpartij.
Als een vriend(in) of familielid letsel heeft opgelopen en nog in het ziekenhuis ligt, dan adviseren wij om zo spoedig mogelijk contact met de juristen van Letselschade.nl op te nemen. Wij beoordelen of er op juridisch vlak sprake is van een zaak. De kosten lopen na een verkeersongeval namelijk flink op.
Wellicht loopt de naaste inkomsten mis, omdat hij of zij niet kan werken. Mocht het een kansrijke zaak zijn, dan zal de belangenbehartiger ook direct een voorschot aanvragen bij de aansprakelijke wederpartij om de eerste gemaakte kosten te dekken. Je belangenbehartiger neemt de rompslomp uit handen, zodat vriend, vriendin en/of familielid zich volledig kan focussen op zijn of haar herstel.
Op grond van de wet zijn er twee soorten schade, namelijk vermogensschade en ander nadeel. Bij vermogensschade moet je denken aan schade dat concreet berekend kan worden, zoals het verlies aan verdienvermogen en de medische kosten die je maakt na een ongeval. Met ander nadeel wordt de immateriële schade bedoeld. Dit wordt ook wel smartengeld genoemd. De belangenbehartigers van Letselschade.nl kunnen hierover meer vertellen, neem vrijblijvend contact met hen op.
Meer veelgestelde vragen